fbpx

Juha Wiskari

Juha Wiskari on konsultti, toimitusjohtaja, yrittäjä, rock-muusikko ja tietokirjailija. Hän on hyvin tunnettu Kiireentappoase-kirjastaan ja siihen liittyvistä luennoistaan ja valmennuksista. Wiskari antaa työvälineet ja kuvailee oikeanlaisen asenteen yksilön, yhteisön ja koko yrityksen käyttöön kiirettä vastaan. Juha Wiskari tietää miten saadaan aikaan tuloksia enemmän vähemmällä, nopeammin ja peremmin, tehokkaammin ja rohkeammin. Hän muistuttaa kuulijoitaan siitä, että on olemassa vain kahdenlaisia tavoitteita – mahdollisia saavuuttaa ja tarpeettomia. Ihminen ei väsy niistä ponnisteluista, jotka ovat vieneet tuloksiin vaan kiireen riepottelemana tekemättömistä, keskeneräisistä ja “hyvillä selityksillä” lykätyistä tehtävistä.

Juha Wiskari on kokenut valmentaja  johtajille ja koko organisaatioiden käyttöön seuraavista aiheista:

Kasvun ja kehittymisen johtaminen
 
”Muutos ei tarvitse johtamista vaan se on looginen ja innostava seuraus oikeasta johtamisesta.”
 
Uuden johtajuuden tarve sisältää joukon myyttejä.  Ihmisiä tulee kohdella niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan, sekä digitaalisuus ja joukkojen viisauden hyödyntäminen on olennaisen tärkeää tämän päivän työelämässä.
 
Menetelmät: Kasvun strategioiden jalostaminen ja toimeenpano koko organisaatioon yhdistämällä digitaalinen älykkyys ja ihmisviisaus operatiivisen toiminnan voimaksi. Joukkojen viisauden (The Wisdom of Crowds) valjastaminen kasvun ja kehityksen voimaksi. Koko organisaation sitouttaminen. ([email protected] prosessi, verkkoalusta ja [email protected] Network
 
Kiireentappoase
 
”Ihmiset tekevät töitä 7 minuutin pätkissä. Ja valittavat kiirettä. Kiire vie ja Sinua viedään. Kiire määrittelee tekemisesi suunnan ei tavoitteet. Siksi kiire on tapettava.
 
Menetelmät: Itsensäjohtamisen ja kehittämisen peli, valmennukset ja työpajat (Kiireentappoase A2 B2 C2®) Kysy lisää vaihtoehdoista MySpeakerin tiimiltä.
 
Operatiivisen johtamisen ja lähiesimiestyön kehittäminen
 
”Johtamisen tärkein tehtävä on järjestää parhaat mahdolliset olosuhteet työn erinomaiselle tekemiselle. Onnistuakseen esimies tarvitsee johtamiensa ihmisten tuen.”
 
Menetelmät LTA/MBTI-analyysit, ratkaisuhakuiset tulevaisuuteen suuntautuneet työtyytyväisyys- ja ilmapiirikartoitukset) tulosten muokkaaminen esimiesten ja työryhmien kanssa oikeiksi toimenpiteiksi toimeenpantavaksi oikealla tavalla oikeaan aikaan.
 
 

 


Juha Wiskari
Juha Wiskari
Valmennukset:

Johtaminen, Muutos, Organisaatio

Kielet:

Suomi

Johtamisen valmennukset:

Kasvun ja kehittymisen johtaminen

Muutoksen valmennukset:

Muutos ei tarvitse erityistä johtamista - se on seuraus joukkojen viisaudesta ja sen kohdistamisesta

Organisaation valmennukset:

[email protected] - joukkojen viisautta ohjataan digitaalisella älykkyydellä. Tekoäly muuttuu älykkääksi tekemiseksi.

x
Sivusto käyttää evästeitä. Lue Tietosuoja käytäntömme Hyväksyn