Baba Lybeck

Baba Lybeck - Juontaja

Toimittaja | Uutisankkuri | Tuottaja | Käsikirjoittaja

Baba Lybeck on helsinkiläinen toimittaja, tuottaja ja juontaja. Koulutukseltaan hän on Filosofian maisteri, pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Baba on myös MySpeaker of the Year 2022 -tunnustuspalkinnon voittaja Juontaja ja moderaattori -kategoriassa.

Hän on toiminut Ylen suositun Uutisvuoto –ohjelman ylituomarina vuodesta 2010. Lisäksi hän on ollut Ylen Puoli Seitsemän –ohjelman toimitussihteeri, tuottanut ja käsikirjoittanut Ylen Helil Kyläs –keskusteluohjelmaa sekä ollut linjatuottajana tammikuussa 2017 ensi-iltansa saaneessa Maarit Lallin pitkässä elokuvassa Kuudes Kerta.

Ennen Uutisvuotoa Baba Lybeck oli 11 vuotta Nelosen uutisten uutisankkuri, toimittaja ja tuottaja.

Baba Lybeckin mediaura alkoi vuonna 1985, kun helsinkiläinen paikallisradio, Radio City, sai toimiluvan. Radio Cityssa Baba työskenteli seitsemän vuotta suosittuna juontajana ja toimittajana. Radio Citystä Baba poimittiin MTV3:lla esitettyyn, Suomen ensimmäiseen musiikkivideoita esittävään nuortenohjelmaan, NoTv.

Myöhemmin Baba nähtiin myös Ylen Suomen virallisen albumilistan kokoavassa Lista Top 40-musiikkiohjelmassa ja FST:llä Bosses Bio, Talking Heads ja Wunderbra-ohjelmissa. Vuonna 1995 hän siirtyi Ylellä ruotsinkielisten TV-uutisten toimittajaksi ja uutistenlukijaksi.

Lybeck oli mukana myös Mato Valtosen ja Sakke Järvenpään Viemäri-TV:ssä ja vuonna 1986 hän näytteli Kari Paljakan ohjaamassa TV-elokuvassa Baby Love.

Lybeck juonsi vuosien 2003-2009 Jussi –gaalat. Vuonna 2012 hän osallistui MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa –tanssikilpailuohjelmaan yltäen kolmannelle sijalle.

Baba Lybeck viettää hyvin liikunnallista elämää. Hän on juossut 16 maratonia ja on kaksinkertainen Ironman. Vuonna 2013 ilmestyi hänen liikunta-aiheinen kirjansa Habaa. Iloa, liikettä, voimaa. (Otava).

Baba Lybeck

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aiheet:

Asiantuntijapaneelit | Seminaarit | Yritysjuhlat