Johannes Malkamäki

Johannes Malkamäki - Juontaja

Juontaja | Taikuri | Molekyylibiologi & Tiedeintoilija

Olen Johannes Malkamäki, ja juonnan tilaisuuksia suomeksi ja englanniksi. Juontajana yhdistän kahta vahvuusaluettani: tieteellistä koulutustaustaani ja yli kymmenen vuoden ja monien satojen esiintymisten kokemusta yritysmaailmassa taikurina ja mentalistina.

Juontajana tavoitteeni on yhdistää uskottavuus ja rentous. Haluan pureutua tapahtuman luonteeseen ja välittää sen viestin vakuuttavasti ja viihdyttävästi. Pyrin luomaan turvallisen ja vuorovaikutteisen ilmapiirin tapahtumaan ja näin taata kaikille osallistujille mahdollisimman onnistuneen tapahtumakokemuksen. Juonnan tilaisuuksia paljon englanniksi. Puhun englantia natiivia vastaavalla tasolla, sillä olen käynyt nuorempana englantilaista koulua Keniassa.

Juontamisen lisäksi hämmästytän taikuudella ja mentalismilla pääosin Etelä-Suomen yritystilaisuuksissa, ja yritysjuhlia juontaessani aloitan usein tilaisuuden nopealla ja osallistavalla tempulla koko yleisölle. Näin saan aktivoitua kaikki osallistujat heti tapahtuman ensimetreiltä. Voin yhdistää juontoihin myös modernia taikuutta joko lyhyen lavashown tai pöydissä tapahtuvan lähitaikuuden muodossa. Kun päivää rytmitetään parilla tempulla, pysyy vieraiden mielenkiinto yllä ja tapahtuma jää mieleen.

Showssani luen pilke silmäkulmassa ajatuksia ja tarjoan modernia, skeptikkoakin hämmästyttävää taikuutta. En esityksessä kerro vitsejä, vaan olen käsikirjoittanut esityksen niin että siinä syntyy luonnostaan paljon tilannehuumoria kun vuorovaikutan avustajien kanssa. Avustajien reaktiot tempun kulkuun luovat pohjan aidolle ja spontaanilta tuntuvalle komedialle. Varsinaisen esityksen lisäksi voin hienovaraisesti elävöittää tilaisuutta taikuudella, ja olen mm. piristänyt teollisuustapahtuman juontoja vetämällä valaisimia käsittelevän esitelmän jälkeen lampun puhujan korvan takaa. Tämä oli tietenkin puhujan kanssa sovittu etukäteen, mutta yleisölle temppu tuli yllätyksenä.

Olen koulutukseltani lääketieteellisen bioteknologian maisteri, ja juontajana paneudun mielelläni asiakkaan toimialaan. Harrastan tietokirjallisuutta, ja opin mielelläni uusista toimialoista, haluan tavata eri alojen asiantuntijoita ja keskustella tapahtuman teemasta. Tieteellinen koulutus antaa minulle valmiuden luotsata haastaviakin asiantuntijatilaisuuksia, jossa juontajalta toivotaan ymmärrystä ja kiinnostusta aihepiiristä.

Olen juontanut korkean profiilin tapahtumia kuten EU:n komission alaisen Enterprise Europe Network tapahtuman, CGI:n Ratkaisuja -illallisgaalan, Health100 kansainvälisen terveysalan vaikuttajien tapahtuman, ja Takedan ja Helsinki Business Hubin Finnovations tapahtuman. Juontamiini asiantuntijatapahtumiin lukeutuu mm. Wisdomic – Tietoturva Liiketoimintasi suojaksi ja Uusi Teollisuus messut. Juonnan paljon yritysillallisia ja gaaloja, ja olen mm. juontanut Renoa Group:n, Kattoliiton, Katepal 70v ja Bronto Skyliftin iltatilaisuudet.

”It was a pleasure to work with Johannes Malkamäki! You really took our event up a notch. We got so much great feedback about you from the attendees.”
— RAISAMIINA RIMPELÄ – ACTING DIRECTOR – UPGRADED, HEALTH100

Johannes Malkamäki

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aiheet:

Asiantuntijapaneelit | Fasilitointi | Moderointi | Seminaarit | Yleisötilaisuudet | Yritysjuhlat