fbpx
Tomi-Kaukinen-Juontaja-1

Tomi Kaukinen

Valtakunnan virallinen epäonnistuja

Tomi Kaukinen on lähes syntynyt lavalle ja kameran eteen. Jo 8-vuotiaana hän esiintyi ensimmäistä kertaa ison yleisön edessä osana klassista teatterinäytelmää “Stop the world, I want to get off”. Tämän jälkeen musiikki osui nuoreen mieheen joka Kurt Cobaini esikuvana perusti paikallisen Grungebändin 14-vuotiaana. Musiikki sekä teatteri jäi kuitenkin taustalle kun Kaukinen monien mutkien kautta päätyi Tukholman Kauppakorkeakouluun jossa hän opiskeli kauppatieteiden maisteriksi pääaineena rahoitus.

Kun puku oli puettu päälle, iso maailma ja kansainväliset investointipankit kutsui. Kuusi vuotta paikallisena varainhoitaja muun muassa JPMorganille sai kuitenkin riittää, ja eksistentiaalisen kriisin siivittämänä Kaukinen lähti start-up yrittäjäksi. Ensimmäinen start-up päätyi kuitenkin kyyneliin ja konkurssiin, ja säästötkin meni. Kaukinen päätti kuitenkin jatkaa ja toinen start-up menestyi kuitenkin paljon paremmin ja toimisto siirtyi Espanjaan jossa yritys teki yhteistyötä maailman suurimpien urheiluseurojen kanssa ja joka lopulta johti Real Madridin entisen digijohtajan palkkaamiseen.

Rankka yrittäjäelämä sekä Ironman-treeni pisti lopulta homman poikki ja Kaukinen uupui vakavasti. Hän jätti yrityksensä ja jäi sairaslomalle. Sairauden toipumisvaiheessa hän alkoi puhumaan julkisesti kokemuksistaan sekä sparraamaan yrittäjien kanssa elämästä start-up perustajana ja päätyi 2018 vuonna teknologiatapahtuma Slushin päälavalle. Tästä alkoi Kaukisen uusi elämä uudella tittelillä, Valtakunnan virallinen epäonnistuja. Hän pystytti sivuston jossa hän jakaa tietoja ja kokemuksia elämästään.

Nyt hän on puhuja ammatiltaan ja takaisin lavoilla. The circle has been closed.

Juontajalla pitää olla tilannetajua sekä laajaa yleissivistystä. Tomi on itse klassisen sivistyksen suuri ystävä. Näiden lisäksi on tärkeää hymyillä ja olla positiivinen. Yhteistyökumppanina Kaukinen on helppo sekä hymyilevä ja joskus hän saattaa näyttää varmasti joskus jopa tyhmältä hymyilessään.

Tomi Kaukinen on juontanut start-up tapahtumia sekä taloushallintoon liittyviä tapahtumia. Kaukinen haluaa juontaa ammatillisia tapahtumia ja hänen oma core-asiantuntemus on rahoituksessa, yrittäjyydestä, teknologiassa sekä loppuunpalamisessa.

Juontajan rooli on olla osa kokonaisuutta sekä brändi- ja tapahtumailmettä. Tehtävänä on innostaa ja sitoa eri aiheet yhteen fiksuilla siirtymillä.

Tomi on myös mielellään moderaattori tapahtumissa jossa hänen ydinosaamisensa on agendalla. Sekä tuomaristossa kilpailuissa.

Ennen sairastumista Tomi harrasti Ironman-triathlon treeniä (Ironman Copenhagen Finisher 2016). Nykyään Kaukinen lukee  paljon laidasta laitaan, sekä kirjoittaa omaa blogia, sekä kuvaa videoita joissa hän jakaa neuvoja yrittäjyydestä ja työelämästä.

Tomi Kaukinen

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aiheet:

Asiantuntijapaneelit | Fasilitointi | Moderointi | Seminaarit | Yleisötilaisuudet | Yritysjuhlat