fbpx
Maria Ritola

Maria Ritola

Startup-yrittäjä

Maria Ritola on suomalainen yrittäjä, jota motivoi uusien teknologioiden soveltaminen monitieteisten ongelmien ratkaisussa.

Parhaillaan Maria työskentelee NASA:n tutkimuskeskuksessa perustamassaan Iris.ai -startupissa. Iris.ai:n pitkän tähtäimen tavoitteena on rakentaa tekoäly, joka rakentaa uusia hypoteeseja olemassa olevan tutkimuksen pohjalta. Tällä hetkellä työkalu auttaa tutkimusvetoisia yrityksiä ja yliopistoja löytämään ja hyödyntämään tieteellisiä sisältöjä manuaalista työskentelyprosessia huomattavasti nopeammin. Vuonna 2017 Fast Company valitsi Iris.ai:n maailman kymmenen innovatiivisimman tekoäly-yrityksen joukkoon Googlen ja Baidun kaltaisten jättien rinnalla.

Maria Ritola on valmistunut Piilaaksossa sijaitsevasta Singularity Universitysta, jonka tavoitteena on ratkoa maapallon suurimpia haasteita nopeasti kehittyvien teknologioiden avulla. Maria on yksi Pohjoismaissa toimivan startupyhteisö ja -kiihdyttämö Peloton Clubin perustajista ja vuonna 2017 hänelle myönnettiin Suomen Vuoden Nuori Menestyjä -palkinto.


Maria Ritola
Maria Ritola

Startup-yrittäjä

Aiheet:

Luovuus & Innovaatio, Yhteiskunta & Tulevaisuus, Digitalisaatio & Teknologia

Avainsanat:

Tekoäly, Työn murros

Kielet:

Suomi, Englanti

x
Sivusto käyttää evästeitä. Lue Tietosuoja käytäntömme Hyväksyn