fbpx
Markku Pykäläinen

Markku Pykäläinen

Markku on maanläheinen ja aidosti eri näkökulmista maailmaa ihmettelevä valmentaja. Hänellä on pitkä kokemus esimiestyöstä Suomen suurimmissa yrityksissä, joissa hän on saanut nyrkit savessa kohdata esimiestyön ja johtamisen suuret onnistumiset ja kovimmat vaikeudet mukaanlukien potkut työnantajalta sekä oma työuupumus.

Markulla on ollut aina kova tahto nousta uudelleen pystyyn, kaivaa peili esiin ja kysyä itseltään: “Mitä voit oppia ja missä kehittyä?”. Itsensä kehittämisestä onkin tullut Markulle tärkeä harrastus ja vuodesta 2013 lähtien Markku on kehittänyt myös toisia yrityksensä Hyvinvoinnin Suurlähettiläät kautta.

Valmennuksissa Markku pyrkii olemaan luonteensa vastaisesti tyhmä, laiska ja hidas. Kun on halua olla tyhmä, pystyy aidosti ihmettelemään asioita muustakin kuin omasta näkökulmasta. Laiskuudella osallistetaan ihmiset omaan toimijuuteen, jolloin oppimiskokemukset ovat kaikkein vaikuttavimmat. Hitaudellaan Markku antaa ihmisille aikaa ajatella. Ei ole tarkoituksenmukaista tarjota valmiita oikeita vastauksia – sellaisia kun ei Markun mielestä ole olemassakaan.

Käytännönläheiset, toimintalähtöiset ja osallistavat valmennukset keskittyvät esimiestyön, ryhmien ja ihmisten johtamisen kehittämiseen. Pykäläinen on pitkään valmentanut Lean-johtamisesta, asiakkuusjohtamisesta ja turvallisuusjohtamisen asioista. Lisäksi hän tekee yksilö- ja ryhmätyönohjaus ja –coachingia esimiehille ja työntekijöille.

Markku Pykäläisellä on 20 vuoden kokemus teollisuudessa: Outokumpu, Patria, Metso, Moventas ja Valmet, josta 15-vuotta hän on toiminut esimiehenä, ja vuodesta 2013 lähtien yrittäjänä ja valmentajana.

Pykäläisellä on laaja-alainen koulutus- ja kokemustausta, josta hän on saanut paljon tunnustusta: DI, Teknillinen mekaniikka, Oulun Yliopisto 2001. EMBA, Avance johtamiskoulutus / Jyväskylä Yliopiston kauppakorkeakoulu, 2013. Johdon ja esimiesten työohjaaja, MIF, 2017. 5 vuotta valmennustyötä yrittäjänä, noin 500 valmennettua henkilöä: esimiehiä, johtoryhmiä, asiantuntijoita. Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinto 2017. Valmet Priima Quality Award 2017. Jyväskylän Yliopisto, Avance EMBA, 2018: Kuukauden kasvo.

Suosittuja luentojen ja valmennusten työotsikoita: Jokaisen oma vastuu, osallisuus, uskallus epämuvakuusalueelle. Kahden ihmisen suhde, muuta ei ole. Tavoite, arvostaminen. Parempi työn arki, esimiestyön uudet vaateet, ihmisten johtamista osallistamalla.


Markku Pykäläinen
Markku Pykäläinen
Valmennukset:

Johtaminen, Organisaatio

Kielet:

Suomi

Johtamisen valmennukset:

Johdon, johtoryhmän ja esimiestyön kehitysprosessit

Organisaation valmennukset:

Työyhteisön kehitys

x
Sivusto käyttää evästeitä. Lue Tietosuoja käytäntömme Hyväksyn