fbpx

Markku Wilenius

Markku Wilenius on tutkinut teknologian, talouden, ruoan, kulttuurin, ilmaston, koulutuksen, median, alueellisen kehityksen ja Euroopan tulevaisuuteen liittyviä teemoja.

Wilenius on toiminut tulevaisuudentutkimuksen parissa 20 vuotta. Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa hän on ollut vuodesta 1996 lähtien. Hän toimi tutkimuskeskuksen johtajana vuosina 1999–2001 ja 2003–2005 sekä tulevaisuudentutkimuksen professorina vuosina 2004–2012. Hänet nimitettiin professorin virkaan jälleen marraskuun alussa 2014. Wilenius on tutkinut muun muassa teknologian, talouden, ruoan, kulttuurin, ilmaston, koulutuksen, median, alueellisen kehityksen ja Euroopan tulevaisuuteen liittyviä teemoja.

Wilenius on vetänyt lukuisia strategisia kehitysprojekteja niin suomalaisissa kuin kansainvälisissä yrityksissä. Hän työskenteli on työskennellyt maailman suurimman vahinkovakuutusyhtiön, saksalaisen Allianzin palveluksessa, vetäen sen strategista tutkimusta ja kehitystyötä ja toimien strategiayksikön johtajana vuonna 2009.

Wilenius on toiminut lukuisten toimikuntien vetäjänä ja asiantuntijana ja antanut lausuntoja mm. eduskunnassa. Hän on pitänyt satoja luentoja Suomessa ja maailmalla ja tehnyt mm. “Tulevaisuuspaja” TV-sarjan Ylelle vuonna 2006.

Katso myös Markku Wileniuksen keynote puheenvuorot.


Markku Wilenius
Markku Wilenius
Valmennukset:

Johtaminen, Muutos, Tulevaisuus

Kielet:

Johtamisen valmennukset:

Johtajuuden haasteet organisaatioissa

Muutoksen valmennukset:

Organisaatioiden strateginen ennakointi

Tulevaisuuden valmennukset:

Työn tulevaisuus ja megatrendit

x
Sivusto käyttää evästeitä. Lue Tietosuoja käytäntömme Hyväksyn