MySpeaker of the Year

MySpeaker of the Year 2023

MySpeaker of the Year -tunnustuspalkinnot jaettiin toista kertaa eri alojen huippupuhujille ja -juontajille, jotka ovat pitäneet erityisen merkityksellisiä puheenvuoroja ajankohtaisten aiheiden tiimoilta. Puhujat vahvistavat tärkeitä käynnissä olevia ajankohtaisia keskusteluja ja niillä vaikutetaan laajemmin yhteiskunnallisiin näkökulmiin.

Juhlimme MySpeaker of the Year -gaalaa Scandic Grand Centralissa 15.2. ja ilta oli täynnä kiitollisuutta, lämpöä, riemua ja ennen kaikkea kohtaamisen iloa. MySpeaker of the Year 2023 kokosi yhteen huikean määrän puhujia ja juontajia, joista jokainen tekee tärkeää työtä yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden eteen. Tämä kuului niin upean juontajamme Baba Lybeckin kuin kaikkien muidenkin puheenvuoroissa; tällä työllä on valtavan suuri vaikutus niin yksilöiden kuin organisaatioidenkin kannalta.

MySpeaker of the Year 2023 -voittajat kategorioittain:

Turvallisuus ja luottamus – Mikko Hyppönen
Kestävä hyvinvointi – Ulrika Björkstam
Vastuullisuus ja eettisyys – Kamilla Sultanova
Tulevaisuuden johtaminen – Paula Kilpinen
Juontaja ja moderaattori – Riku Rantala
Avoin kategoria – Helena Åhman
Kunniamaininta – Tomato (Tom Pöysti & Mato Valtonen)

Mikko Hyppönen

Turvallisuus ja luottamus – Mikko Hyppönen

”Internet on muuttunut teknisestä kuriositeetista saumattomaksi osaksi jokaista päiväämme. Ennen pitkää internet tulee muuttumaan näkymättömäksi itsestäänselvyydeksi – samanlaiseksi kuin sähköverkko. Käynnissä on historian suurin tekninen vallankumous, ja me kaikki elämme keskellä sitä juuri nyt. Tässä uudessa maailmassa verkkorikollisuus on yhä jättimäisempi ongelma ja jokainen sota taistellaan sekä reaalimaailmassa että verkossa. Tämä koskettaa kaikkia, ja siksi minä puhun näistä asioista.”

 

Lue lisää Mikosta!

Kestävä hyvinvointi – Ulrika Björkstam

”Työelämän murroksessa on kyse isosta systeemisestä muutoksesta, mitä yksittäinen organisaatio ei voi pysäyttää. Se mihin voimme kuitenkin vaikuttaa on se, miten itse muuttuvissa olosuhteissa toimimme joko yksilöinä tai yhteisöinä. Resilienssi on voimavara, joka auttaa erilaisiin muutoksiin sopeutumisessa ja ennakoinnissa. Moni mieltää resilienssin yhä vain loputtomana joustavuutena tai sinnikkyytenä, mutta kyseessä on paljon monitahoisempi ilmiö, joka koostuu monenlaisista taidoista. Se on ennen kaikkea aktiivista toimintaa, joka vie meitä eteenpäin ja tukee hyvinvointia stressaavienkin muutostilanteiden äärellä.”


Lue lisää Ulrikasta!

Ulrika Björkstam
Kamilla Sultanova

Vastuullisuus ja eettisyys – Kamilla Sultanova

”Monikulttuurisuus vahvistaa yritysten kansainvälistymistä ja innovointikykyä – tämä on tuttua useimmille. Kuinka inklusiivisia ja nykyaikaisia pandemian jälkeiset työpaikat kuitenkaan ovat? Suomen työvoimapula usealla sektorilla uhkaa meidän kaikkien tulevaisuuttamme ja yksi syistä on se, että asennemuutoksemme etenee liian hitaasti. Kannustan siihen, kuinka voimme tekojen kautta saada enemmän halukkuutta yhteistyöhön puhuttaessa rekrytoinnista, verkostosta ja yhteisöllisyydestä.”

Lue lisää Kamillasta!

Tulevaisuuden johtaminen – Paula Kilpinen

”Meillä on isoja haasteita ratkottavana: ilmastonmuutos, luontokato, mielenterveysongelmat ja yritysten tuottavuuden heikkeneminen. Siksi tulevaisuudessa yrityksillä on entistä merkittävämpi rooli vastuullisuuden ajureina ja merkityksellisen työn alustoina, oppimisen mahdollistajina ja inhimillisinä, yhteisohjautuvina ja kukoistavina yhteisöinä. Tärkein viestini on, etteivät yritykset tai strategia tee mitään, vaan ihmiset tekevät. Inhimillinen strategia on sellainen, joka elää arjessa, kohtaamisissa ja tunteissa. Johtaminen ratkaisee, synnyttääkö yrityksen tarkoitus merkitystä, kulttuuri osallisuutta, kyvykkyydet oppimista ja tavoitteet tekoja.”

 

Lue lisää Paulasta!

Paula Kilpinen
Riku Rantala

Juontaja ja moderaattori – Riku Rantala

 

”Hyvällä juontajalla on karismaa, jolla hän johdattaa yleisön oikeaan tunnelmaan ja kohti tilaisuudelle asetettuja tavoitteita. Puhujat ja paneelikeskustelijat eivät välttämättä aina ole esiintymisen ammattilaisia – hyvä juontaja pystyy auttamaan heitä onnistumaan. Tämän kaiken on tietysti tapahduttava niin, että suunniteltu aikataulu pitää: juontajan rooli on siis monipuolinen, mutta elintärkeä menestyksekkäälle tilaisuudelle. Antoisinta minulle on journalistinen työ: haastattelut ja keskustelut. Mielenkiintoista on uuden oppiminen aiheesta kuin aiheesta ja eri alojen parhaiden käytäntöjen soveltaminen omaan tekemiseen.”

 

Lue lisää Rikusta!

Avoin kategoria – Helena Åhman

Helenalla on vahva tietämys ihmismielen ymmärtämisestä ja keskusteluälykkyydestä, joiden pohjalta hän on kirjoittanut useita palkittuja kirjoja. Helenan mukaan vuorovaikutustaidoilla on suuri merkitys tulevaisuuden menestystekijänä ja työelämäprofessorina hän ymmärtää monipuolisesti organisaatioiden haasteet, jonka keskiössä on ihmismielen ymmärrys.


Lue lisää Helenasta!

Helena Åhman
Tomato

 

 

Kunniamaininta – TOMATO (Tom Pöysti & Mato Valtonen)

Mitä siitä tulis jos meillä kaikilla olis kivaa? Tomatolla eli Tom Pöystillä ja Mato Valtosella on taito tehdä elämästä riemukasta, muistuttaa unelmien tärkeydestä ja innostaa työyhteisöjä parantamaan tunnelmaa. Tämä kaksikko on vertaansa vailla tuodessaan lavalle oppinsa ja elämänkokemuksensa uskomattomine tarinoineen.

Lue lisää TOMATOsta!

Haluatko lisätietoja edellä mainituista henkilöistä tai kaipaatko lisää ideointia tapahtumiisi liittyen? Autamme mielellämme, ota yhteyttä tästä!