MySpeaker-121-Print-1-1.jpg

Aku Varamäki - Puhuja

Työpäivämuotoilija

Aku Varamäki (Workday Designers Oy) on työpäivämuotoilija, tietokirjailija, työelämän kehittäjä ja uuden työn sanansaattaja, joka uskoo, että ihmiset ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita. Kehittämällä työtä ja johtamista työntekijälähtöisesti voidaan keskittyä niihin asioihin, joilla on aidosti merkitystä niin työntekijälle kuin organisaatiollekin. Aku toimii sekä työntekijäkokemuksen kehittäjänä että fasilitaattorina tarjoten työkaluja oman työn kehittämiseen.

Workday Designers on työntekijäkokemuksen kehittämiseen erikoistunut työelämän muotoilutoimisto.

Aku Varamäki pitää intohimonaan voimaannuttaa ihmisiä ja organisaatioita näkemään muutoksessa mahdollisuuksia ja ottamaan tulevaisuuden työ haltuun muotoilijan taidoilla. Akun kirja Future Proof – tulevaisuuden työkirja (Docendo) ilmestyi tammikuussa 2019.

Akun puheenvuoro ”Miten johdan hybridityötä?” vastaa tämän hetken puhuttelevimpiin teemoihin joustavan työkulttuurin luomisesta ja tiimin hyvinvoinnin lisäämisestä:

Gartnerin Future of Work -tutkimus kertoo, että 55% työntekijöistä on valmiita jättämään työpaikkansa, jos työtä ei voi tehdä etänä. Yhtä moni työntekijä on tuottava, kun saa itse valita missä, milloin ja kenen kanssa työskentelee, kun taas toimistolla vain reilu kolmannes kokee näin. Ihmislähtöinen työn suunnittelu – joustavat työmahdollisuudet, harkittu yhdessä tekeminen ja empaattinen johtaminen – voi parantaa työntekijän suoritusta jopa 54 prosenttia. Kuulostaa houkuttelevalta!

Mutta miten mahdollistaa joustavuus kulttuurin ja yhteistyön kärsimättä? Miten pitää huolta työntekijöiden jaksamisesta etätyössä? Entä miten työtapoja kehitetään työntekijälähtöisesti? Työpäivämuotoilija Aku Varamäki kuvaa puheenvuorossaan vaihtoehtoisia strategioita ja herättelee pohtimaan hybridiajan työtä eri näkökulmista. Hän kuvaa, mitä muotoiluajattelu tarjoaa hybdityön haasteiden ratkomiseen. Osallistujat saavat työkaluja työntekijöiden todellisten tarpeiden ja kokemusten ymmärtämiseen oman johtamisen välineeksi.

Katso myös Akun valmennukset:

Työpäivämuotoilu – Tuloksena muutoskyvykäs ja itseohjautuva tiimi. 

Osaamismuotoilu – Onko teillä jo ketterästi oppiva organisaatio? 

Johtamismuotoilu – Miten kehität esimiestyötä palveluna?

Teemat: Future proof - kuinka tulla tulevaisuuden kestäväksi muotoilijan taidoilla | Design thinking johtajan työkaluna

Aku Varamäki

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Digitalisaatio & Teknologia | Kasvu & Kehittäminen | Luovuus & Innovaatio | Yhteiskunta & Tulevaisuus