Perho_0855-2-1-1-1.jpg

Anna Perho - Puhuja

Valmentaja | Self made woman

Anna Perho on itsen johtamisen taitoihin sekä vaikuttavaan kommunikaatioon erikoistunut puhuja ja valmentaja. Hänen Antisäätäjä- ja Suorat Sanat-konseptinsa ovat auttaneet tuhansia
suomalaisia parempaan ajankäyttöön ja selkeämpään vuorovaikuttamiseen.
Anna sanoo kuitenkin olevansa ”usein enemmän vertaiskokija kuin asiantuntija.”
”Aloitin yrittämisen aikanaan pystymetsästä. Huolettomasta opiskelijasta sukeutui yhdessä yössä pitkää päivää painanut kustantamoyrittäjä. Se oli tehokas korkeakoulu itseohjautuvuuteen – siihen miten kalenteria rakennetaan tärkeimpien asioiden ympärille ja opitaan keskittymään siihen, millä on aidosti merkitystä.”

Anna on tehnyt pitkän uran mediassa mm. kolumnistina, radio- ja tv-juontajana sekä
käsikirjoittajana. Siksi hän on myös rautainen seminaarien ja paneelikeskustelujen juontaja.
”Olen miettinyt 25 vuotta sitä, miten ihmisiin vaikutetaan puheella ja viestimisellä. Siksi osaan
auttaa yhteisöjä työpaikan konfliktien ja vaikkapa palautetilanteiden hanskaamiseen tavalla, joka rakentaa yhteistyötä. Myös esiintymistaidot ja jännittämisen käsitteleminen ovat tulleet
mediatyössä tutuiksi.”

Valmentajana ja puhujana Anna on toiminut vuodesta 2012 lähtien. Hän on opiskellut
ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi Lyhytterapiainsituutissa, ja opiskellut lisäksi mm. skeema- ja
HOT-terapiaa sekä jungilaista analytiikkaa. Lisäksi hän on sertifioitu Disc-, Peili-, ja Big5 –
valmentaja.

”Kun kirjoitan puheita, pohdin miten sanat voisivat vaikuttaa kuuntelijassa senkin jälkeen, kun poistumme salista. Siksi jokainen puheeni sisältää konkreettisia malleja, jotka kuuntelija voi ottaa käyttöön heti puheen päätyttyä.”

Puhujana Anna on hauska, suora ja kuuntelijaa haastava.

”Pyrin puhujana siihen, että jokin vastaanottajassa muuttuu: hänessä nousee jokin uusi ajatus,
näkökulma tai tunne, jonka jälkeen jokin kuulijan elämässä on toisin.”

Annan kysytyimmät puheenvuorot:

Antisäätäjä – puhe sinulle, jolla ei ole aikaa kuunnella
Kamppaillaanko työyhteisössänne kiireen, riittämättömyyden ja jaksamisongelmien kanssa?
Tuntuuko, että työaika imeytyy joutavuuksiin tärkeämpien asioiden kustannuksella? Täyttääkö
viestitulva koko valveillaoloajan? Tuleeko sählättyä? Annan Antisäätäjä-konsepti tarjoaa selkeitä näkökulmia ja malleja kiireen ja stressin lievittämiseen.
Kun kalenteriin tulee tolkkua, hallinnan tunne lisääntyy, ja toipuva säätäjä alkaakin saada asioita aikaiseksi stressaantuneen sinkoilun sijaan.

Suorat sanat – miten puhua siitä, mistä mieluisten vaikenisi?
Suorat Sanat -puhe antaa käytännöllisiä malleja psykologisen turvallisuuden vahvistamiseen sekä hankaliin, arkisiin vuorovaikutustilanteisiin: miten antaa tai vastaanottaa korjaavaa palautetta? Miten ratkoa työpaikan arkisia konflikteja? Miten ennaltaehkäistä ilmapiiriongelmia ja vahvistaa tiimiläisten luottamusta toisiinsa?
Anna on viestinnän ja vuorovaikuttamisen rautainen ammattilainen toimittuaan 25 vuotta mediassa – ja työelämässä, josta hän poimii runsaasti käytännön esimerkkejä puheen höysteeksi.

Jumissa? – ajatuksia muutoksessa pyristeleville
Miten pärjätä jatkuvassa muutoksessa? Miten jaksaa, kun kaikki muuttuu, vaikka entisiäkään
asioita ei oikein ehtinyt omaksua? Anna syventyy tässä puheessaan muutoksen metataitoihin, jotka lievittävät muutoksiin liittyvää epävarmuutta. Puheen ydinteemana on hankalienkin muutosten ja inhimillisen kasvun sekä kasvin asenteen yhteys. Pidämme luonnostamme turvallisista ja tutuista asioista, mutta näivetymme ilman haasteita. Se on ristiriita, jota jokainen ratkoo elämässään, toivottavasti, sillä muutospelkoa ikävämpi tunne on vain paikalleen jymähtäminen!

Esiinny, hurmaa, vaikuta – (vaikka jännittäisi ihan todella paljon)
Vaikuttava puhe on myyjän, asiantuntijan, esimiehen ja asiakaspalvelijan tärkein työkalu. Mutta miten puheen saisi soimaan? Miten vakuuttaa ihmiset lyhyessä ajassa siitä, että sinua kannattaa kuunnella? Tai oikeammin: miten vakuuttuisit itse siitä, että saat ottaa oman tilasi ja äänesi vaikuttavaan käyttöön? ”Olen ammattiesiintyjänä käynyt monenlaiset vaiheet läpi: jännittämisen, epävarmuuden, pitkän tien oman äänen ja vaikuttamistaitojen löytymiseen. Nyt kun olen harjoittanut esiintyjän jaloa ammattia jo 20 vuoden ajan, tiedän jotain siitä, miten otetaan tila ja ihmiset haltuun”, Anna kertoo. Lavaesiintyminen on harvojen työtä, mutta lähes jokainen joutuu työssään tilanteisiin, jossa vaikuttavista puhetaidoista ja oman tyylin löytämisestä on paljon hyötyä. Puheen ansiosta hahmotat hyvän ja vaikuttavan kommunikaation peruslainalaisuudet. Saat itsevarmuutta erilaisiin kohtaamisiin ja opit, miten ihmisten välille luodaan nopeasti luottamusta ja hyvä puheyhteys. Lisäksi saat tukun käytännön niksejä, joilla esiintymisjännitystä voi lievittää.

Miks toi on aina tommonen?
Anna on sertifioitu Disc-, Peili- ja Big5-valmentaja. Hän vetää käyttäytymisprofilointiin perustuvia valmennuksia, ja puhuu erilaisten ihmistyyppien eroista työelämässä.
”Käyttäytymisprofiilit eivät kerro tyhjentävästi kenenkään persoonasta tai toimintatavoista. Mutta on kiehtovaa miten hyvin tunnistamme itsemme ja kommunikaatiotyylimme, kun ne avataan meille profiloinnin kautta”, Anna sanoo.
Tyylien avaaminen auttaa vahvistamaan tiimiläisten keskinäistä ymmärrystä ja erilaisuuden
hyväksymistä. Ennen kaikkea profilointi auttaa sopeuttamaan omaa käyttäytymistyyliä
vastaanottajan mukaan, jolloin erilaisista näkökulmista alkaa muodostua yhteistyötä rikastava
elementti. Teema taipuu myös viihdyttäväksi puheeksi työpaikan tyyppien erilaisuudesta.

Katso myös Annan valmennukset:

Suorat sanat – paranna palautteella!

Idioottien ympäröimänä – työyhteisöjen erilaiset ihmistyypit

Kuuntele Anna Perhon podcast:

Podcast Anna Perho: ”Joskus on helpompaa olla seiskan tyttö”

 

Teemat: Antisäätäjä - Ajan ja kiireen hallinta | Suorat sanat – palautteen antaminen ja vuorovaikutus hankalissa tilanteissa | Kaikki muuttuu, paitsi – näkökulmia muuttuvan työelämän sietämiseen | Imperiumi – näin johdat työsi arkea | Superduuni – ajatuksia uranvaihtajalle

Anna Perho

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys | Johtaminen