Anna Ståhle puhuja banneri

Anna Ståhle (ent. Sorainen) - Puhuja

Viestintä- ja kriisiasiantuntija | Puhuja | Käsikirjoittaja | Sovittelija

Anna Ståhle on viestinnän ja johdon strateginen neuvonantaja, sovittelija, valmentaja, puhuja ja moderaattori. Hän syttyy uteliaisuudesta, rohkeudesta ja oppimisesta. Hänellä on 30 vuoden kokemus mediasta, viestinnästä ja johtamisesta.

Annan oma yritys No Drama keskittyy strategiseen viestintään, konfliktien ratkaisuun ja sovitteluun sekä ihmisten ja työyhteisöjen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Anna työskentelee organisaatioiden johdon ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa kriisi- ja muutostilanteissa, henkilökohtaisten kriisien hetkillä sekä media- ja esiintymistaitojen valmentajana.

Annan työmatkan varrelle mahtuvat myös muun muassa McLaren Racing -pesti Kimi Räikkösen mediavastaavana, Olympiakomitean viestintäpäällikön tehtävät ja Publicis Helsinki -mainostoimiston viestintäjohtajuus. Annan ura alkoi Yleisradion TV1:n toimituksista uutis-, ajankohtais- ja urheilutoimittajana.

Anna oli Suomen johtavan viestinnän ammattilaisjärjestön ProCom ry:n puheenjohtaja vuosina 2008 – 2011. Vuonna 2019 hänet valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi. Hän on julkaisssut kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan ”SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä” (Alma Talent, 2018).

Puhujana ja valmentajana Anna Ståhle on ottanut missiokseen auttaa ja rohkaista ihmisiä ja organisaatioita tekemään suunnanmuutosta – sekä ajattelussa että toiminnassa. Lähtökohtana kaikelle mistä hän puhuu ja mihin hän valmentaa, ovat ihmisen valtavat kyvyt ja muutosvoimat – mahdollisuudet vaikuttaa omaan, muiden ja yhteiskunnan hyvinvointiin ja menestykseen.

Anna uskoo, että ylipäätään elämässä huonoin vaihtoehto on antaa asioiden vain tapahtua, uskoen johonkin valmiiksi annettuun tai totuttuun tapaan tai ajatteluun.

Anna haastaa ymmärtämään ja löytämään oman mielen ja organisaation muutosvoimia, ja kehittämään niitä. Tavoitteena on innostaa konkreettisesti, kokemukseen nojaten ja oivaltavasti uuteen suuntaan. Tuloksena voi olla esimerkiksi parempaa johtamista, viestintää tai vuorovaikutusta, suurempaa rohkeutta henkilökohtaisen elämän muutokseen tai uskoa ja välineitä selviytymiseen hankalinakin hetkinä.

Anna valmentaa aktiivisesti eri organisaation tasoilla. Yksilö- ja ryhmävalmennukset eri viestinnän osa-alueista luonnistuvat ylimmästä johdosta operatiiviseen tasoon.

Keynote-esityksiä ja valmennuksia voidaan painottaa asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, esimerkiksi muutosjohtamisen, ajattelun suunnanmuutoksen, henkilökohtaisen muutospotentiaalin, kriisien ennakoinnin, viestinnän, julkisuuden ilmiöiden tai kriiseistä selviytymisen teemoihin.

Annan saama palaute kertoo poikkeuksellisesta taidosta innostaa ja motivoida ihmisiä uuden ja muutoksen äärelle. Anna saa kiitosta myös laaja-alaisesta osaamisestaan, inhimillisyydestään, luontevuudestaan ja mukaansatempaavasta energiastaan.

 

Annan suosittuja puheenvuoroja ovat:

Ajattelun suunnanmuutos

Tämä Annan keynote herättää ja ravistelee! Se auttaa sinua ja organisaatiotasi löytämään muutosvoimia, joiden avulla ongelmillekin voi löytyä tarkoitus.

Oletko ajatellut, miksi viha aktivoi meitä toimimaan niin tehokkaasti? Miksi pessimismi ja katkeruus saavat niin helposti yliotteen optimismista? Miten negatiivisuus voi niin yllättäen vallata oman mielen ja jopa koko työyhteisön?

Kaikki ympärillämme vellova muutos ja epävarmuus vahvistaa näitä tapoja ja tottumuksia, ellemme taistele vastaan. Tarvitaan ajattelun suunnanmuutosta, joka auttaa ihmisiä murtautumaan ulos miinusmerkkien kierteestä.

Ajattele, jos voisi olla toisin? Tunnistaisit negatiivisen ajattelun pahimmat viholliset – ja toisaalta suunnanmuutoksen parhaat voimat? Ja ottaisit ne käyttöön omassa elämässäsi? Saattaisit jopa rakastua kritiikkiin ja syleillä syyllisyyttä.

Tervetuloa tekemään ajattelun suunnanmuutosta, jolla voit vaikuttaa sekä omaan että lähelläsi olevien hyvinvointiin ja menestykseen.

 

Kerro kaikki, mutta älä kerro mitään!

Anna Ståhlen uusi puheenvuoro johdattaa tunteilla käyvän julkisuuden ilmiöihin – ja niistä selviytymiseen.

Kukaan meistä ei voi olla huomaamatta sitä, miten kohu- ja kriisikeskeistä julkisuus ja sen myötä myös koko keskustelukulttuuri on. Välillä saattaa tuntua siltä, että tässä ei ole mitään järkeä: avoimuuden nimissä pitäisi kertoa kaikki, mutta itsesuojeluvaisto kehottaa olemaan kertomatta mitään.

Anna on tehnyt töitä satojen eri alojen asiantuntijoiden ja johtajien kanssa, ja lähes kaikki pohtivat samaa. Miksi avoimuus kannattaa? Miten uskallamme olla inhimillisiä? Miten tällaista julkisuutta voi hallita? Miten vastaamme populismiin ja polarisaatioon? Miten ja kenen kanssa meidän kannattaa käydä keskustelua? Onko mitään järkeä olla sosiaalisessa mediassa? Miten julkisesta sometuomiosta selviytyy?

Tältä luennolta saat avoimen ja luottamusta herättävän viestinnän reseptin. Kuulet, miten inhimillisyys, raivorehellisyys ja somestakieltäytyminen liittyvät teemaan. Olet valmiimpi toisaalta väistämään, ja toisaalta kohtaamaan kohuja – mutta myös selviytymään niistä.

Molemmat keynote-teemat ovat toteutettavissa myös laajempina, 1-2 päivän valmennuksina, joissa kehitetään organisaation valmiuksia konkreettisesti. Annan johdolla voidaan esimerkiksi analysoida organisaation toimintaympäristöä, sisäistä muutosvalmiutta tai viestintää, tunnistaa niihin liittyviä kehitystarpeita ja löytää muutosta tukevia ratkaisuja.

Teemat: "Ajattelun suunnanmuutos" | "Kerro kaikki, mutta älä kerro mitään!"

Anna Ståhle_Profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys | Johtaminen | Juontaja & Moderaattori | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Oppiminen | Yhteiskunta & Tulevaisuus