Anni Laurila bannerikuva

Anni Laurila - Puhuja

Arkkitehti, joka pyrkii ratkomaan maailman haasteita

Anni Laurila on arkkitehti, joka ylittää perinteisiä rajoja tuodakseen ratkaisuja merkittäviin haasteisiin. Hänen monialainen polkunsa on nivonut yhteen ainutlaatuisen näkökulman muuttuvaan maailmaamme. Puhujana hän vie matkalle suuriin aiheisiin, kuten työn muutoksen ja teknologian kehittymisen vaikutuksiin, vastuullisuuteen ja kestävyyteen, sekä ympäristömme suunnitteluun tulevillekin sukupolville. 2019 hän oli ehdolla Vuoden Puhujaksi. Anni on muovannut keynote-puheitaan Suomessa ja maailmalla monenlaiselle yleisölle, julkishallinnosta suurten yritysten johtajiin, startup-yhteisöihin, opiskelijoihin ja asiantuntijoihin.

Vastuullisuus ja kestävyys: ”Moni asia on maailmassa vielä ratkaisematta, kuten nyt vallitseva pandemia, ja meillä on synkkiä ennusteita tulevaisuudesta, eteenkin kestävyydestä ja ilmastonmuutoksesta. Ennusteita on toisaalta historiassakin rikottu yllättävillä tavoilla: teknologian alueet ovat kehittyneet kiihtyvästi, kokonaisia toimialoja on mullistettu, yhteisiä päätöksiä on saatu aikaan. Kuinka osoitamme vääriksi ne ennusteet, jotka tuntuvat synkimmiltä? Miten hyvän tekeminen ja kannattavuus kulkevat käsi kädessä? Millaisen jäljen tahdot antaa omalla työlläsi?”

Elämäntapahtumien myötä merkitykselliset ratkaisut heräsivät Annille olennaiseksi osaksi työtä. Kiinassa kehittämällään idealla Anni Laurila voitti Suomen ensimmäisen Global Impact Challenge -kilpailun, jossa haettiin teknologiaratkaisuja miljoonien ihmisten elämänlaadun parantamiseksi, ja pääsi siten NASA:lla Piilaaksossa järjestettyyn ohjelmaan. Hän on myös World Economic Forumin Global Shaper -jäsen, ja käynyt Yhdysvaltojen entisen varapresidentin Al Goren koulutuksen ilmastonmuutoksesta puhumisesta sekä eri alojen kestävistä ratkaisuista.

Tulevaisuuden työ, elämä ja teknologian kehitys: ”Kehittyvä teknologia yhdessä muiden megatrendien kanssa luo laajoja muutoksia siihen, miten elämme ja teemme työtä. Jos jokin tämän päivän keksintö on vasta prototyyppi huomisen ratkaisusta, miten maailma mullistuu huomenna? Mikä täysin uudenlainen tapa ratkaista perimmäinen ongelma voisi tehdä aiemmasta tavasta merkityksettömän? Miten mullistaisin oman tapani tehdä työn ja miten löydän mahdollisuudet haasteista?”

Anni on valmistunut NASA:lla Piilaaksossa pidetystä Global Solutions -ohjelmasta, joka keräsi menestyneitä yrittäjiä ja huippuasiantuntijoita ratkomaan maailman suurimpia haasteita kehittyvien teknologioiden avulla. Hänellä on monialaista ymmärrystä teknologian disruptiosta, tulevaisuuden skenaarioista, ja kehittyvien ratkaisujen käyttämisestä tärkeimpiin haasteisiin. Hän on myös perustanut yrityksen Piilaaksossa ja Suomessa, ja saanut oppeja maailman tunnetuimpien yritysten johtohahmoilta.

Kaupunkien ja rakennusten tulevaisuus: ”Suunnittelemme rakennettua ympäristöä kestämään kymmenien, yli sadankin vuoden elinkaaren. Siksi pitkän aikavälin haasteet, kuten kestävyys ja ilmastonmuutos, ja toisaalta myös elämäntapojen ja teknologian kehityksen tuoma muutos, on ajankohtaista tässä ja nyt. Kuinka yhdistää nopealla tahdilla kehittyvä teknologia ja rakennukset, joiden tulisi kestää aikaa? Kuinka rakennamme uutta aikakautta, joka on kestävä? Kuinka luomme ympäristöä, joka on hyvä sekä meille että tuleville sukupolville, joiden todellisuus on toisenlainen kuin meidän?”

Arkkitehtina, varapäällikkönä ja pääsuunnittelijanakin Anni Laurila on työskennellyt hankkeissa uudisrakennuksista historiallisten keskustojen ja saarien suunnitelmiin. Puheissaan hän nivoo monella tavalla arkkitehtuurin, asumisen ja kaupunkisuunnittelun yhteen kestävyyden ja teknologian muutosvaikutusten kanssa, ja katsoo pitkällekin tulevaisuuteen. Anni on myös ministeriöiden työryhmässä laatimassa suuntaviivoja Suomen tulevalle arkkitehtuurille ja kaupunkisuunnittelulle.

Teemat: Kun rakennamme sekä nykyhetkeen että tulevaisuuteen | What will you create to shape our undecided future? | Työn ja oppimisen tulevaisuus sekä uudet työkalut | Work, technology, cities, sustainability - the uncertainty of the future is an opportunity to shape it | Haasteista mahdollisuuksia maailman muutoksessa

Anni Laurila profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Digitalisaatio & Teknologia | Juontaja & Moderaattori | Kansainvälistyminen | Kasvu & Kehittäminen | Luovuus & Innovaatio | Oppiminen | Yhteiskunta & Tulevaisuus | Ympäristö & Vastuullisuus | Yrittäjyys