fbpx

Anton Backman

Teknologiasijoittaja

Anton Backman on sijoitusyhtiö Robin Capitalin perustajia. Robin Capital on Pohjoismaiden ensimmäinen yksinomaan lohkoketjuteknologiaan keskittyvä pääomasijoitusyhtiö. Tämän lisäksi hän toimii chat-peleihin erikoistuneen Quicksave Interactiven ja lohkoketjuteknologiaa hyödyntävän Bright Star Studios -peliyhtiön hallituksissa.

Aiemmin Anton toimi pelialan kasvuyrityksiin keskittyvän Play Ventures -rahaston sijoitustiimissä. Antonin taival alkuvaiheen teknologiasijoittamiseen alkoi hänen ollessa vielä yliopistossa, jolloin hän oli mukana perustamassa pääomasijoitusyhtiö Wave Venturesia. Wave Ventures on Pohjoismaiden ensimmäinen opiskelijavetoinen venture capital -rahasto, joka sijoittaa aktiivisesti lupaavimpiin yliopistoympäristöstä lähteviin kasvuyrityksiin Pohjoismaissa. Anton tutustui lohkoketjuteknologiaan aikoinaan aktiivisen pelaajataustansa kautta. Viime vuosina hän on työnsä puolesta tutkinut kyseistä teknologiaa sekä seurannut sen kehitystä aktiivisesti.

Anton Backman luennoi lohkoketjuteknologian taustoista, nykytilasta sekä miten se tulee mahdollistamaan täysin Internet-pohjaisten yritysten rakentamisen. Robin Capitalin tiimi näkee, ettei vallitseva käsitys lohkoketjuteknologiasta vastaa markkinan todellista nykytilaa, minkä takia harva on ollut kiinnostunut selvittämään sen pidemmän aikavälin potentiaalia. Kyse ei ole niinkään virtuaali- ja kryptovaluutoista, vaan uudesta tavasta rakentaa Internet-palveluita avointen tietokantojen päälle. Koska lohkoketuteknologiassa on pohjimmiltaan kyse Internet-pohjaisista palveluista ja markkinapaikoista, Robin Capitalin tiimi näkee, että maailman arvokkaimmat yritykset tulevat tulevaisuudessa olemaan täysin Internet-natiiveja, jotka ovat rekisteröity, rakennettu ja omistettu suoraan Internetissä.

Teemat: Lohkoketjuteknologia ja Internet-natiivit yritykset | Why Blockchain Unlocks Innovation

Anton Backman profiilikuva

Anton Backman

Teknologiasijoittaja

    Lähetä kysely:

    Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

    Aihealueet:

    Digitalisaatio & Teknologia | Yhteiskunta & Tulevaisuus | Yrittäjyys