Enni-Kukka Tuomala

Enni-Kukka Tuomala - Puhuja

Empatia designer ja taiteilija

Enni-Kukka Tuomala on kansainvälisesti vaikuttava suomalaissyntyinen empatia designer ja taiteilija. Viime vuosina hän on keskittynyt empatian edistämiseen ja tutkimiseen niin yksilön ja yhteisöjen, kuin yhteiskunnan tasolla. Tuomala työskentelee menestyksekkäästi vuorovaikutukseen ja myötätuntoon keskittyvien installaatioiden, kokemusten, työkalujen ja pelien luojana eri yhteyksissä ja yhteisöissä mm. suuryritysten johtoryhmien, poliitikkojen ja Lontoolaisen ongelmalähiön asukkaiden parissa, luoden mahdollisuuksia purkaa ristiriitoja ja vastakkainasettelua empatian kautta. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. BBC:n, YLE Kioskin, Imperial College London:in, London Borough of Newham:in, Philadelphia Museum of Art:in ja Suomen Eduskunnan kanssa, missä hän suunnitteli kokoelman empatiatyökaluja poliittiseen päätöksentekoon yhteistyössä kansanedustajien kanssa.

Enni-Kukka Tuomala on valmistunut taiteiden ja tieteiden maisteriksi Lontoon Royal College of Art:sta ja Imperial College London:sta, sekä University of Oxford:sta. Vastikää hän paljasti ensimmäisen pysyvän julkisen taideteoksensa Lontoossa, ja on paraikaa taiteilijaresidenssissä Lontoon maineikkaassa Design Museossa, sekä Kettle’s Yard Museossa Cambridgessa. Ennen oman studion perustamista, Tuomala työskenteli vuosia Cannes Lion, sekä IPA Effectiveness Award-palkittuna strategistina Lontoon mainosalalla Saatchi&Saatchi:lla ja adam&eveDDB:llä, asiakkaina mm. Mulberry, Harvey Nichols, Unilever, Mars Foods, EE, Asda, Kerry Foods.

Tuomala on empatian lähettiläs. Hän on puhunut empatiasta ympäri maailmaa Kapkaupungista ja Lontoosta, Delftiin, Helsinkiin ja Potsdamiin. Puheenvuorossaan Tuomala avaa empatiaa radikaalina voimavarana ja apuvälineenä yhteistyöhön ja yhteiseloon niin työkulttuurissa ja johtamisessa, kuin yhteisöissä ja yhteiskunnassa. Hän ammentaa tietoa ja esimerkkejä tutkimuksista, sekä omasta kokemuksestaan eri kulttuureissa empatiaa edistävänä kansainvälisenä designerina ja taiteilijana.

Referenssit:

”Valovoimainen esiintyjä, joka otti yleisönsä myös etäyhteyksien kautta. Enni-Kukka mukautti puheensa sisällön meidän tilaisuuteemme erinomaisesti ja sai erittäin paljon kiittävää palautetta osallistujilta.” – Julkinen sektori

Teemat: Radikaalinen empatia - kasvavan empatia vajeen haastaminen | Mitä jos yhteiskunta rakentuisi empatiaan? - yksittäisestä tunteesta kollektiiviseksi voimaksi | Empatiaa edistävä työkulttuuri - voisiko fyysinen etäisyys tuoda meidät lähemmäksi toisiamme? | What’s the one thing I shouldn’t do? - kulttuurin uudelleen määrittely tabuja rikkomalla | Vallan välimatka ja sen rikkominen - mitä tapahtuu kun samaan huoneeseen laitetaan poliitikko, designer ja empatia?

Enni-Kukka Tuomala

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Kansainvälistyminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Luovuus & Innovaatio | Yhteiskunta & Tulevaisuus