Hanna Brotherus

Hanna Brotherus - Puhuja

Tanssitaiteen maisteri | Koreografi | Ohjaaja | Esikoiskirjailija | Valmentaja | Neljän lapsen äiti

Hanna Brotherus on tanssitaiteilija, ohjaaja ja koreografi, joka kuuluu kiistatta suomalaisen tanssitaiteen kärkinimiin. Hänen teoksiaan on esitetty mm. Suomen Kansallisteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa ja Suomen Kansallisoopperassa. Hänelle on ominaista tuoda näyttämölle ammattitanssijoiden lisäksi ihmisiä varsin erilaisista taustoista ja ikäryhmistä. Hänet on palkittu Tanssin maineteko ja Pro Dance -palkinnoilla.

”Työni ydin on toisen ihmisen kohtaamisessa. Intohimoni on saattaa yhteen keskenään erilaisia, eri-ikäisiä ja eritaustaisia ihmisiä.”

Hanna Brotherus toimii kehotietoisuusvalmentajana Lääkärikeskus Aavan Virta Valmennuksessa. Hän on arvostettu ja pidetty valmentaja, joka kehittää yhteistyössä lääkäreiden kanssa kehotietoisuutta hyödyntäviä työskentelytapoja. Menetelmissä yhdistyvät tuoreella tavalla taiteen oivallukset, luova ja innostava työtapa sekä terveysalan lainalaisuudet. Hannan valmennuksissa keskitytään itsetuntemukseen, kohtaamiseen ja läsnäolon taitojen kehittämiseen.

Brotheruksen esikoisromaani Ainoa kotini (WSOY 2021) on rohkea teos naisen halusta nähdä itsensä kokonaisena.

”Tässä puhuu nainen, joka 50-vuotiaana uskalsi ensimmäistä kertaa veteen. Pinnan alle.”

Kun lapset lähtevät kotoa, päähenkilö haluaa sukeltaa syvälle menneisiin vuosiin. Hän haluaa ymmärtää, miten monta elämää hän on oikeastaan elänyt pysähtymättä miettimään, kenen silmin hän on itseään aina katsonut, keitä kaivannut rinnalle ja mitä vielä on edessä. Alkaa armoton matka lapsuudenkotiin, omaan perheeseen ja omaan kehoon. Kirjoittaminen antaa voimia ravistella elettyä elämää, ympärillä olevia ja omaa itseään.

Hanna Brotheruksen esikoisromaani luotaa naisen elämänvaiheita kaunistelematta ja samastuttavasti. Teos käsittelee lapsuutta ja äitiyttä, perhe- ja parisuhteita, sukupolvelta toiselle siirtyviä suruja ja ylitsevuotavaa rakkautta. Ja sitä kun rakkaus ei riitä ja kun ei riitä itselleen.  Selviytymisvoimaksi kasvaa elämisen vimma ja keskeneräisyyden hyväksyminen.

Hannan luennot:

  1. Ainoa kotini – kuka on elämäsi tärkein ihminen

Oman elämäntarinan oivalluksista ammentava kokonaisuus, jossa sukelletaan persoonallisella syvyydellä elämän kipukohtiin, eloonjäämisen voimaan ja merkitykselliseen arkeen.

  1. Kosketus, avain kehotietoisuuteen

Luentokokonaisuus kehotietoisuuden sisällöistä ja käytännöllisistä menetelmistä mielen ja kehon tasapainon vahvistamiseksi. Voidaan tarvittaessa toteuttaa myös workshoppina jolloin kokonaisuus sisältää fyysisiä harjoitteita.

Teemat: Ainoa kotini – kuka on elämäsi tärkein ihminen | Kosketus, avain kehotietoisuuteen

Hanna Brotherius

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys | Oppiminen