Helena Åhman banner

Helena Åhman - Puhuja

Työelämäprofessori | Työpsykologian tohtori (TkT) | KM | Tietokirjailija | Dekkaristi

Helena Åhman on edelläkävijä, joka on vaikuttanut urallaan menestyksekkäästi kymmeniin tuhansiin ihmisiin Suomessa ja maailmalla, start-upeista pörssiyritysten ylimpään johtoon. Helena on Suomen ensimmäinen keskusteluälykkyyden ja mielen johtamisen työelämäprofessori Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Koulutukseltaan hän on työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori, kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja ja markkinointitutkinnon suorittanut ja neurojohtamista opiskellut suggestoterapeutti.

Helenan kaiken tekemisen keskiössä on ihmismielen ymmärrys, jonka merkitys korostuu tulevaisuudessa. Hän on myös kymmenettä kirjaansa valmisteleva tietokirjailija, rikoskirjailija ja valokuvaaja, joka kuvittaa kirjansa itse. Helena on lisäksi MySpeaker of the Year 2022 -tunnustuspalkinnon voittaja Tulevaisuuden työ -kategoriassa ja MySpeaker of the Year 2023 Avoimen kategorian voittaja.

Helenan tunnistaa halusta oppia koko ajan uutta – voidakseen vastata asiakkaiden toiveisiin mahdollisimman hyvin. Viimeisen kahden vuoden aikana hän on ollut FBI:n, CIA:n Scotland Yardin, Washington DC:n entisten panttivankineuvottelijoiden, Harvardin ja MIT:n neuvottelutaidon professorien opissa, opiskellut Lontoossa sovittelijaksi ja tavannut rauhanvälittäjiä ja muun muassa tekoälyn ja tunneteknologioiden huippuosaajia. Näistä syntyi viimeisin kirja Keskusteluälykkyys painetilanteissa, ja samalla uusimmat luento- ja valmennusteemat, ja uusi hanke. Omaa keskusteluälykkyyttään Helena kehittää jatkuvasti myös vapaaehtoistyössä kriisikeskuspäivystyksessä. 

Helenalle on luontaista mennä tavanomaisten rajojen ohi ja yli. Helena Åhman yhdistää valmennuksissa ja bisneskirjoissa useita tieteenaloja, kiehtovia tarinoita ja valokuviaan, lisää dekkareihin faktaa ja valokuvia, ja pitää puhetta ja musiikkia yhdistäviä luentoja Suurlähettiläiden keulahahmon Jussu Pöyhösen kanssa (kielet suomi/englanti). Hän on myös oivaltava ja innostava juontaja ja moderoija.   

Monipuolisen taustansa ansiosta Helena saa jatkuvasti loistavaa asiakaspalautetta ja sopii työskentelemään minkä tahansa organisaation kanssa Suomessa ja maailmalla: yli 15 vuoden kokemus yrittäjyydestä sekä globaalien että suomalaisten organisaatioiden kanssa toimisesta, johtoryhmä- ja kehittämistehtäviä Nokialla sekä verkonhallintasoftaa tehneessä yksikössä että globaalissa roolissa, henkilöstöpäällikkönä teollisuudessa, tulosvastuullisena konsulttina ja henkilöarvioijana kansainvälisessä rekrytointibisneksessä, kehittäjänä ja kouluttajana julkishallinnossa.

Helenan viimeisin kirja Keskusteluälykkyys painetilanteissa julkaistiin vuonna 2019. Sitä edeltävä kirja oli FT Harri Gustafsbergin kanssa kirjoitettu Tilannetaju-päätä paremmin. Helenan kirjat Keskusteluälykkyys painetilanteissa (2019), Tilannetaju (2018) ja Mielen johtaminen organisaatiossa (2012) ovat kaikki voittaneet Ekonomiliiton kirjallisuuspalkinnon Suomen parhaana bisneskirjana. Pääpalkinnon lisäksi Tilannetaju voitti myös yleisöäänestyksen ja se ilmestyi englanniksi 2020. Vuonna 2015 Helena valittiin Vuoden puhujaksi.

Helena Åhman tunnetaan myös johtamisen kehittämisen pioneerina, joka on luennoinut lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden lisäksi mm. New York Universityssä ja vetänyt Aalto-yliopistossa Aivot ja mieli tietotyössä-kurssia Leenamaija Otalan kanssa. Tieteellisestä taustastaan huolimatta Helenalla on taito kertoa tarinoita helposti ymmärrettävällä ja viihdyttävällä tavalla, ja aina asiakkaan tarpeet keskiössä.

 

Referenssit:

”Osaava, asiantunteva, kokenut, miellyttävä, yleisön mukaan ottava, konkreettista tukea ja työkaluja antava. Kiitos erittäin hyvästä koulutuksesta ja hyvästä yhteistyöstä. Vielä plussana pitää mainita, että Helena piti hyvin kiinni aikataulusta.”  – Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveyspalvelut

 

Katso myös Helenan valmennukset:

Keskusteluälykkyys painetilanteissa

Päätä paremmin – Tilannetaju johtoryhmässä

Lue myös: 

Helena Åhman: Keskusteluälyn merkitys korostuu painetilanteissa

Helena Åhman: Miksi panttivankipsykologia kiinnostaa juuri nyt ja mitä siitä kannattaa oppia?

Teemat: Keskusteluälykkyys painetilanteissa | Käytännön keinoja vaativiin keskusteluihin, neuvotteluihin ja konflikteihin | Tilannetaju esimiestyössä - miten tehdä parempia päätöksiä? | Johda omaa mieltäsi - siis ajattelua, tunteita ja tekemistä | Vuorovaikutuksen avaimet | Johtamisen menestystekijät tulevaisuudessa | Mitä ihmismielestä ja aivoista kannattaa ymmärtää työelämässä? | Keskusteluälykkyys ja tunteiden kohtaamisen taito (Jussu Pöyhösen kanssa, mukana elävää musiikkia) | Tulevaisuuden menestystekijät

Helena_Åhman_Profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Juontaja & Moderaattori | Kasvu & Kehittäminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Yhteiskunta & Tulevaisuus | Yrittäjyys