helena-kastikainen-banneri.jpg

Helena Kastikainen - Puhuja

Yrittäjä

Helena Kastikainen on rasavilliyrittäjä, tietokirjailija ja Suomen läpi kävelijä.

Kastikainen edustaa puhujakentässä uutta sukupolvea, joka luennoi johtamisesta ja itsensä johtamisesta nuoren osaajan näkökulmasta. Hänen esikoisteoksensa Pikkupomosta johtajaksi (2020, Kustantamo S&S) valittiin yhdeksi Vuoden 2020 parhaista talouskirjoista Kauppalehti Option toimesta.

Puhujana Kastikainen on innostava “millenniaalisaarnaajatar” joka kertoo prinsiippinsä käytännön kokemuksen kautta. Hän on toiminut urallaan mm. Suomen nuorimpana tavaratalojohtajana 23 vuoden iässä ja johtanut yli 100 hengen tiimejä jo alle kolmekymppisenä.

Helenan suosituimmat puheenvuoro ovat:

Rasavillit työelämässä – young talenttien johtaminen:

Työelämä on ollut murroksessa aina ja tulee aina olemaan. Nykyajan johtajan on jatkuvasti päivitettävä johtamistaitojaan muutoksen mukana. Puheenvuorossaan Rasavillit työelämässä Kastikainen kertoo modernin esihenkilön välttämättömistä taidoista, erityisesti nuoria osaajia johdettaessa.

Rasavillit työelämässä-puhe herättelee pohtimaan mm.: miten sitouttaa osaajia jatkuvassa muutoksessa, kuinka luoda vetovoimatekijöitä työlle, miten sanoittaa työn merkityksellisyyttä ja kuinka hyödyntää erilaisten persoonien vahvuuksia tiimissä.

Puhujana Kastikaisen tavoite on tarjota esihenkilöille ja johtamisen ammattilaisille inspiraation lisäksi konkreettisia työkaluja johtamiseen.

“Tämä oli todella hyvä esitys ja toi oikeasti jotain uutta näkökulmaa.” – Seminaariin osallistuja 

“Erinomainen ja ajatuksia herättävä! Sekä esitys (tiivitys ja sanoma) että esitystapa. Päivän paras!”  

Sisulla Suomen läpi 63 päivässä? – Asenne, rohkeus & itsensä johtaminen

Kesällä 2020 Helena Kastikainen käveli Suomen läpi. Tempaus sai alkunsa vitsistä, kun Kastikaisen puhekeikkakalenteri tyhjeni valtioneuvoston rajoituksista kolmeksi kuukaudeksi ja “jotakin tekemistä oli keksittävä”. Vain kolmessa viikossa Kastikainen heitti rinkan selkäänsä ja aloitti eeppisen seikkailun 1500 kilometriä maantietä edessään – ilman että hänellä oli aiempaa kokemusta vaeltamisesta saatikka teltassa yöpymisestä! Matka Helsingistä Nuorgamiin kesti 63 päivää.

Tässä itsensä johtamista ja rohkeutta käsittelevässä puheessa kuulet, miten kokematon vaeltaja valmistautui lyhyessä ajassa elämänsä koitokseen ja selätti yksi toisensa jälkeen eteen osuvat vastoinkäymiset tien päällä. Kaikki vuosien aikana liike-elämässä opitut itsensä johtamisen prinsiipit pääsivät todelliseen testiin, kun Kastikainen hyppäsi kylmiltään syvään päätyyn ultrakävelijäksi!

Puhe antaa työkaluja kuulijalle, kuinka lähtökohdilla ei ole merkitystä, kunhan hallitsee itsenä johtamisen lainalaisuudet ja osaa säädellä omaa asennettaan. Esitys rohkaisee kuulijaa haastamaan itsensä, tavoittelemaan unelmiaan ja kulkemaan kohti päämääräänsä vastoinkäymisistä huolimatta.

Muita puheenvuoroja: 

  • Sisäinen puhe – Miten tiimin korvien välissä tapahtuva monologi vaikuttaa onnistumiseen?
  • Johtajaksi, josta puhutaan hyvää selän takana – Ihmisenä olemiseen ei ole standardeja tai valmiita kaavoja
  • Asenne ei korvaa kompetenssia – Henkilökohtainen kasvu ja ammatillinen kasvu kulkevat käsi kädessä
  • Itsensä johtaminen kulmahuoneessa – Miten johtaja johtaa itseään?

Teemat: Sisäinen puhe – Miten tiimin korvien välissä tapahtuva monologi vaikuttaa onnistumiseen? | Johtajaksi, josta puhutaan hyvää selän takana? – Ihmisenä olemiseen ei ole standardeja tai valmiita kaavoja | Asenne ei korvaa kompetenssia – Henkilökohtainen kasvu ja ammatillinen kasvu kulkevat käsi kädessä | Johtajaksi kasvaminen – Minkä kokoiset saappaat haluat täyttää? | Young punksien vai Young talentsien johtaminen? – Mikä voi mennä pieleen, kun keltanokka ja käpy kohtaavat? | Itsensä johtaminen kulmahuoneessa - Miten johtaja johtaa itseään? | Miten milleniaali kasvaa johtajaksi? | Asenne ja rohkeus

Helena Kastikainen

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys | Johtaminen