helena-kastikainen-banneri.jpg

Helena Kastikainen - Puhuja

Yrittäjä

Helena Kastikainen – Milleniaalit tulevat! Oletko valmis?

Milleniaalien johtamisen ja milleniaalien johtajaksi kasvattamisen lisäksi, Helenan puheenvuorojen aiheita ovat itsensä johtamisen lainalaisuudet ja asenne. Helena inspiroi yleisöjä käytännön kokemustensa kautta ja kertoo puheenvuoroissaan rehellisesti omista kipupisteistään, epäonnistumisistaan ja oivalluksistaan uransa varrelta. Tällä keinolla Helena haluaa murtaa itsensä sekä tiimin johtamiseen liittyviä myyttejä, ja antaa kuulijalle konkreettista näyttöä itsensä kehittämisen hyödyistä.

Tosiasiassa milleniaalit ovat jo tulleet työelämään. Ketterät yritykset miettivät nyt, miten eri ikäryhmien työelämän vaatimuksiin vastataan ja miten milleniaaleista kasvatetaan johtajia seuraavaksi työelämään astuvalle sukupolvelle, sukupolvi Z:lle.”

Helena Kastikainen on kirjailija, puhuja sekä milleniaalijohtajien ja milleniaalien johtamiseen erikoistunut valmentaja. Keväällä 2020 ilmestyi Kastikaisen esikoiskirja Pikkupomosta johtajaksi, joka käsittelee teemaa, miten johtajaksi kasvetaan lähtökohdista huolimatta. Helena on nimittäin aloittanut työuransa nuorella iällä ja on työskennellyt mm. yhtenä Suomen nuorimmista tavaratalojohtajista jo 23-vuotiaana. Nykyään Kastikainen auttaa yrityksiä kasvattamaan organisaation omista young talenteista tulevaisuuden johtajia ja käy puhumassa, miten työelämän nuorempi sukupolvi haluaa, että heitä johdetaan.

”Eri ikäryhmillä on erilaisia odotuksia työelämälle. Eikä kyse ole pelkästään milleniaalien vaatimuksista, vaan työmarkkina on muutenkin jatkuvassa murroksessa. Viime aikaiset trendit, kuten teknologinen murros, freelanceryrittäjyyden kasvu tai vaikkapa toimialojen omat muutokset, herättävät yrityksille päänvaivaa muun muassa työntekijöiden sitouttamisesta.”

Itsensä kehittämiseen liittyvissä puheenvuoroissa, Helena korostaa rohkeuden lisäksi yksilön oman potentiaalin valjastamista käyttöön. Johtaja voi opettaa tiimilleen vastuun ottamista, sisäistä yrittäjyyttä ja oman motivaation ruokkimista, mutta näiden taitojen käyttöönotto on loppupeleissä jokaisen henkilön omilla harteilla. Kuka tahansa voi nousta tiimissä seuraavaksi tähdeksi, jos hänelle annetaan työkaluja itsensä kehittämiseen ja ympäristö onnistumiselle. Loput on itsestä kiinni. Tämä on myös se, mitä jokainen johtaja sisimmissään toivoo: uusien rokkitähtien esiin astumista ja itseohjautuvuutta.

Helena Kastikainen – mitä puheenvuoroilta voi odottaa?

Kastikaisen kokemus työelämästä esimiehenä ja korporaatiomaailman uraohjuksena merkitsevät kuulijalle helposti samaistuttavia ja omaan työhön sopivia esimerkkejä. Helena ei puhu pelkästä teoriasta, vaan jakaa niitä asioita, jotka ovat hänellä itsellään ja hänen johtamissaan tiimeissään toimineet.

Itsensä kehittämiseen liittyvissä puheenvuoroissa

Helena Kastikainen antaa kuulijalle työkaluja oman työsuorituksensa ja osaamisen kehittämiseen. Kun henkilöstö oppii itsensä johtamisen ja itsensä kehittämisen taidot, kehittyvät yrityksen tuloksen lisäksi myös tiimiläisten vastuunotto ja panos koko työyhteisölle. Konfliktit vähenevät, kun henkilökohtainen ja ammatillinen kasvu yhdistetään osaksi yksilön toimenkuvaa.

Nuorille johtajille tai johtajiksi haluaville

Helena jakaa tiimin johtamisen työkalujen lisäksi rohkeutta ja korostaa puheissaan itsensä jatkuvaa kehittämistä esimiehenä. Johtajat muodostavat oman ammattiryhmänsä ja johtajan ammatti-identiteetti muodostuu osaamisen lisäksi itsetuntemuksesta. Rohkeutta johtajana on esimeriksi löytää oma tyyli tiimin ohjaamisessa.

Milleniaaleja johtaville

Helena jakaa puheenvuorossaan ”Miten milleniaaleja johdetaan” nuoren osaajan näkökulman onnistuneeseen dialogiin eri ikäisten tiimiläisten kanssa. Työpaikalla kismaa voi herättää vaikkapa ikäryhmien erilainen suhtautuminen teknologiaan tai toisistaan poikkeavat odotukset johtamiselle. Tämän puheenvuoron jälkeen ymmärrät nuoremman sukupolven odotuksia ja arvomaailmaa paremmin. Kuulet myös, miten sitouttaa nuoret talentit paremmin yritykseesi, mutta samalla kuulet, miksi milleniaalien lyhyistä työsuhteista ei tarvitse tykätä kyttyrää.

Teemat: Sisäinen puhe – Miten tiimin korvien välissä tapahtuva monologi vaikuttaa onnistumiseen? | Johtajaksi, josta puhutaan hyvää selän takana? – Ihmisenä olemiseen ei ole standardeja tai valmiita kaavoja | Asenne ei korvaa kompetenssia – Henkilökohtainen kasvu ja ammatillinen kasvu kulkevat käsi kädessä | Johtajaksi kasvaminen – Minkä kokoiset saappaat haluat täyttää? | Young punksien vai Young talentsien johtaminen? – Mikä voi mennä pieleen, kun keltanokka ja käpy kohtaavat? | Itsensä johtaminen kulmahuoneessa - Miten johtaja johtaa itseään? | Miten milleniaali kasvaa johtajaksi? | Asenne ja rohkeus

Helena Kastikainen

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys | Johtaminen