Henrik Dettmann - Puhuja

Koripallovalmentaja

Viidellä vuosikymmenellä valmentanut raudanlujan huippuvalmentaja kokemuksen ilmentymä, joka painottaa uudistumista ja pehmeitä arvoja; tinkimätön oman tiensä raivaaja, joka muistuttaa delegoinnin ja tiimityön merkityksestä; kansainvälisissä kabineteissa marinoitu visionääri, joka peräänkuuluttaa arvostusta ruohonjuuritason valmennustoiminnalle.

Henrik Dettmann on kävelevä paradoksi

Urheilun parissa johtaminen tai yritysmaailmassa johtaminen eivät Dettmannin mukaan ole niin kaukana toisistaan, kuin luullaan. Ihmisiä molemmissa tekemässä työtä yhdessä. Dettmannin johtamat ihmiset ovat hyvin intohimoisia tekemistään kohtaan, ja jokainen myös huippulahjakas. Menestyksekäs johtaminen on Dettmannin mukaan kiinni kuitenkin aina siitä, kuinka ihmisen kohtaa, häntä kohtelee ja kuuntelee.

Dettmann kohosi Saksan arvostetuimpien valmentajien joukkoon luotsatessaan Die Mannschaftin vuoden 2001 EM-mitalipeleihin ja 2002 MM-pronssille ja Suomeen palattuaan näytteli keskeistä roolia, kun Euroopan hiilikellariin jämähtänyt Suomen koripallomaajoukkue kasvoi ”koko kansan Susijengiksi”, joka hurmasi faninsa mm. 2014 MM-kisoissa Bilbaossa ja 2017 EM-kotikisoissa Helsingissä.

Susijengin ennakkoluulottomat otteet ja Saska Saarikosken kirjoittama henkilökuva ”Dettmann ja johtamisen taito” auttoivat Dettmannia kohoamaan valtakunnan halutuimpien puhujien joukkoon.

Dettmann kannustaa antamaan ihmisille tilaa toteuttaa itseään työpaikoilla. Johtajana pitää muistaa nostaa myös niitä hiljaisia työntekijöitä, kaikki ovat yhteisössä tähtiä, ihmiset ovat tärkein voimavara, ihan jokainen.

”Se, että ei vaadi, osoittaa välinpitämättömyyttä ihmistä kohtaan – vaatimustason määrittely ja ylläpito ovat merkkejä arvonannosta.”

Mitä puheenvuorolta voi odottaa?

Puheenvuoroissaan Dettmann käsittelee laajoja aihepiirejä johtamisesta motivaatioon, tiimityöstä yksilöllisiin kehityskaariin ja huippu-urheilusta lasten ja nuorten harrastusliikuntaan – kaikki tämä höystettynä kulissientakaisilla anekdooteilla, ripauksella itseironiaa sekä terävillä yhteiskuntakriittisillä kopautuksilla.

Henrik Dettmann puhuu kokemusten kautta ja jakaa kirkkaita ajatuksiaan johtajille, joita voi soveltaa urheilumaailmassa ja liike-elämässä.

Teemat: Näin johdat joukkojasi | Valmentava johtaminen

Henrik_Dettmann_Profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Tiimityö