Jenni Rajahalme bannerikuva

Jenni Rajahalme - Puhuja

Tarinatirehtööri ja viestintämaailman suurvisiiri

Jennillä on takanaan satoja koulutuksia ja keynote-puheenvuoroja huippupalauttein. Hänen ainutlaatuinen tapansa kertoa tarinoita ja ratkaisuja on mieleenpainuvaa ja innostavaa. Taustalla on lähes 20 vuoden kokemus yrittäjyydestä, työelämän sekä viestinnän kehittämisestä.  Jenni osaa ottaa yleisönsä, hän kylvää huumoria vaikka aiheena onkin tärkeät ja vakavasti otettavat asiat. Jenni on viestintätoimisto Kumppanian osakas ja asiantuntija. Hän on kansainvälisen JCI-järjestön Suomen Nuorkauppakamareiden kansallinen puheenjohtaja vuodelta 2017. Suomen Nuorkauppakamarit on 5000 hengen asiantuntija- ja business-verkosto. Hän on istunut järjestötoiminnassa yli 12 eri hallituksessa sekä neljän eri yrityksen hallituksessa.

Olemme saaneet työelämään uuden milleniaalisukupolven, joka on tullut jäädäkseen. Jenni Rajahalme kutsuu tätä sukupolvea MIKSI-sukupolveksi. Heillä on valtava määrä kysymyksiä, mikä pakottaa meidät etsimään niihin vastauksia, halusimme tai emme. Miksi teemme näitä asioita? Miksi teemme asiat juuri näin? Miksi olemme olemassa? Enää ei riitä vastaukseksi: ”Näin on aina tehty.” Itsensä keksiminen uudelleen on rankkaa, mutta sen arvoista.

Työyhteisöissä tarvitaan uudenlaista kykyä ymmärtää erilaisuutta ja uutta aikaa. Tärkeä kysymys kuulukin: Miten tätä MIKSI-sukupolvea johdetaan? He haluavat olla luomassa hyvää, parempaa maailmaa. Siinä maailmassa ihmiset ovat suvaitsevaisia, vastuullisia ja tuotteliaita. Kaikilla on paikkansa ja jokainen ansaitsee tulla ymmärretyksi.

Esimiehet ja johto tarvitsevat uudenlaisia hurmausliikkeitä eri sukupolville. Menestyäksemme tarvitsemme eletyn elämän antaman kokemuksen sekä nuoremman sukupolven kyvyn ajatella uudella tavalla. Merkityksellinen työ on jokaisen haave. Vastataksemme haasteeseen, on yritysten ja yhteisöjen kyettävä sanoittamaan uudella tavalla tekemistään. Luoda tarina, jonka osaksi kaikki haluavat tulla.

 

Puheenvuorojen aiheita:

Erilaisuuden ymmärrys ja vuorovaikutus tulevaisuuden työyhteisössä

Menestyäksemme tarvitsemme uudenlaista kykyä ymmärtää erilaisuutta ja uutta aikaa. Miksi merkityksellisyys on uusi musta? Miksi on tärkeää, että jokainen yksilö löytää oman paikkansa?

Keynoten tavoitteena on luoda osallistujille kokonaiskuva siitä, miksi työelämässä työskentelevät sukupolvet ovat erilaisia. Miksi he ajattelevat eri tavoin? Miksi nuorimmat sukupolvet ravisuttaa työelämää mm. laittaen uusiksi johtajuuden, työyhteisöjen vuorovaikutuksen, sekä palveluiden tarjonnan? Miten erilaisuuden ymmärryksestä työyhteisössä luodaan voimavara, jonka vaikutukset tuntuvat positiivisesti työpäiväkokemuksessa ja asiakaskokemuksessa?

 

Lue Jenni Rajahalmeen artikkeli ”Merkityksellisen työelämän jahti”

 

Teemat: MIKSI-sukupolven johtaminen, Hurmausliikkeet eri sukupolville, Mistä syntyy tekemisen palo? Merkityksellisen työelämän jahti

Jenni Rajahalme profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Oppiminen | Yhteiskunta & Tulevaisuus | Ympäristö & Vastuullisuus | Yrittäjyys