Johannes Malkamäki banneri

Johannes Malkamäki - Puhuja

Molekyylibiologi | Esiintyjä | Juontaja

Johannes Malkamäki on bioteknologian maisteri, yrittäjä ja ammattiesiintyjä, ja on yli 10 vuoden esiintymisurallaan tottunut toimimaan laaja-alaisesti vuorovaikutustilanteissa. Johannes luennoi vuorovaikutustaidoista suomeksi ja natiivia vastaavalla englannin kielen taidolla.

Johannes on juontanut mm. seuraavia tapahtumia: Enterprise Europe Network event, Health100, Finnovations by Takeda and Helsinki Business Hub, Valtakunnallinen AMK-päivä, CGI:n Ratkaisuja -illallisgaala, Hoiva & Terveys 2022 -tapahtuma ja MySpeaker of the Year 2022 gaala.

Johannes on viihdyttänyt mm. näitä yrityksiä ja tahoja modernilla, koomisella taikuudellaan: Nordea, OP, Skanska, YIT, Lähitapiola, Elisa, Cargotec, Oikeusministeriö, Avant, Aito Säästöpankki, Valmet, Jääkiekkoliitto, HOK-Elanto, NoHo, Moskito Television, Fremantle Media, Reima, Parker, EY Finland, Konecranes, Puma Finland

– Miksi aihe on puhujalle tärkeä?

Johannes on rakentanut esiintyjän uransa pitkälti vuorovaikuttamisen varaan. Juontajana tärkeässä osassa Johanneksen työtä on luoda tervetullut ja lämmin tunnelma juhlavieraille ja puhujille, joita hän kutsuu lavalle. Johanneksen tehtävä on innostaa, ja luoda merkitystä viestille jota hän välittää. Johanneksen ainut työkalu juontaessa on vuorovaikutus.

Esiintyessään Johannes on innostunut vuorovaikuttamisesta entisestään, ja on alkanut analysoida vuorovaikuttamista, ja sitä missä roolissa sosiaaliset taidot yhteiskunnassamme ovat.

Johannes on aina halunnut haastaa itseään sosiaalisesti ja on mm. toteuttanut ei-haasteen, jossa hän kysyi 31 päivän ajan sattumanvaraisilta ohikulkijoilta kadulla kysymyksiä, joihin hän oletti saavansa vastauksen ”ei”. Haasteen avulla Johannes totutti itseään siihen, ettei kieltävä vastaus ole este.

– Mitkä ovat keskeiset teemat ja aiheet mistä puhuja puhuu?

Johannes käsittelee puheenvuorossaan vuorovaikutusta konkreettisesti sekä uusien ihmisten kohtaamisen kannalta, että sosiaalisten suhteiden syventämisen kannalta. Puheenvuoron opeilla pystymme kohtaamaan enemmän ihmisiä, tehdä näistä kohtaamisista merkityksellisiä ja kehittää kuuntelutaitoja.

Johannes lähestyy vuorovaikutusta ilmiönä analyyttisesti. Hän soveltaa molekyylibiologin asiantuntemustaan aiheeseen, ja käsittelee vuorovaikuttamisen roolia nyky-yhteiskunnassamme, ja tämän roolin vaikutusta aivotoimintaamme.

– Millainen puhuja on esiintyessään?

Johanneksella on pitkän esiintymisuransa ansiosta kyky esiintyä rennosti, innostavasti ja mukaansatempaavasti.

Johannes värittää puheenvuoroa tarinoilla, harjoitteilla, ja vertauskuvien ja videoiden avulla.

– Mitä puhe saa aikaan?

Puheenvuoro innostaa sosiaalisiin tilanteisiin ja antaa mallin, jolla harjoitella aktiivista kuuntelemista huippu-urheilun opein. Johannes tarjoaa myös konkreettisia työkaluja, joilla rakentaa nopeasti luottamusta, ja joilla ihmisten kohtaamisesta tulee mielekkäämpää.

Teemat: Kohti merkityksellisempiä kohtaamisia – matka sosiaalisten tilanteiden taituriksi | Miten rakentaa tiimihenkeä parantamalla vuorovaikutustilanteita ja aktiivista kuuntelemista | Miten luoda merkityksellisempiä asiakaspalvelukohtaamisia | Miten syventää myyjien suhdetta asiakkaaseen

Johannes Malkamäki puhujaprofiili

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Kommunikaatio & Vuorovaikutus