fbpx
Jukka Ala-Mutka Banneri

Jukka Ala-Mutka

A One-man Think Tank

Jukka Ala-Mutka puhuu johtamisen, muutosjohtamisen ja organisaatioiden murroksesta sekä teknologian että ihmisen psykologian näkökulmasta. Puheet ravistelevat faktoilla ja tarinoilla, jotka haastavat kuulijan näkemään tulevaisuuden mahdollisuudet ja uhat sekä rakentamaan konkreettisen kehityspolun eteenpäin. Tulevaisuuden alusta- ja tekoälyohjattu organisaatio voi toimia jopa ilman esimiehiä ja johtajia.

“I have never tried that before, so I think I should definitely be able to do that.” ~ Pippi Longstocking

Jukka on johtamisen monitoimimies ja käsittelee johtamista omien kokemusten, tutkimuksen ja konsultoinnin kautta 20 vuoden kokemuksella. Hänen ydinosaamista ovat itseohjautuvuus, kokeilukulttuuri, strateginen johtaminen, digitaaliset liiketoiminnat, ekosysteemit, sosiaalinen media ja ketterä johtaminen. Hän on perustanut kuusi yritystä ja sparrannut yli 100 liikeideaa ja uutta palvelua TOP100-yrityksille sekä pk-yrityksille että aloittaville teknologiayrityksille. Jukka Ala-Mutka on ohjannut isoja monivuotisia muutosjohtamisen projekteja eri toimialoilla. Aikaisemmin hän on toiminut liiketoiminnan kehityspäällikkönä Siemensillä ja tehnyt tutkimusta Aalto-yliopistossa, Helsingin kauppakorkeakoulussa, McGill Universityssä ja Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Jukka Ala-Mutka on kirjoittanut kolme kirjaa (2004, 2008 ja 2019), jotka ovat käsitelleet asiakkuuksien johtamista, strategista johtamista ja johtajuuden rakentamista sekä väitellyt aiheesta kasvun strateginen johtaminen (2005). Uusin kirja Johtajuuden Rakentajat on julkaistu keväällä 2019. Kirjaan on haastateltu 12 suomalaista yritystä ja kuvattu heidän kehittymistä kohti itseohjautuvuutta ja kokeilukulttuuria. Esimerkkeinä esitellään mm. Telian yritysasiakaspalvelu, Heltti, Freska, Codento, Integrata, Sysart, Solita Data & AI, Palmu ennen Solitaa ja osana Solitaa, Kisko Labs, Contribyte, Visma Enterprise ja YLE. Kirja kertoo osallistumisesta, avoimesta kommunikaatiosta, sosiaalisesta päätöksenteosta, kokeilukulttuurista, strategisesta johtamisesta, itseohjautuvuudesta, parviohjautuvuudesta, jaetusta johtajuudesta ja tarkoituksen, arvojen sekä vision sanoittamisesta.

Suositut otsikot: Johtajuuden Rakentajat - Itseohjautuvuudesta parviohjautuvuuteen | Kokeilukulttuuri on toimeenpanokykyä | Kaikki ovat päätöksentekijöitä | Ketterä organisaatio ilman esimiehiä ja johtajia | Tekoäly johtajana

Jukka Ala-Mutka profiili

Jukka Ala-Mutka

A One-man Think Tank

    Lähetä kysely:

    Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

    Aihealueet:

    Digitalisaatio & Teknologia | Johtaminen | Kasvu & Kehittäminen