Jukka-Ala-Mutka Banneri

Jukka Ala-Mutka - Puhuja

A One-man Think Tank

Jukka Ala-Mutka puhuu johtamisen, muutosjohtamisen ja organisaatioiden murroksesta sekä teknologian että ihmisen psykologian näkökulmasta. Puheet ravistelevat faktoilla ja tarinoilla, jotka haastavat kuulijan näkemään tulevaisuuden mahdollisuudet ja uhat sekä rakentamaan konkreettisen kehityspolun eteenpäin. Tulevaisuuden alusta- ja tekoälyohjattu organisaatio voi toimia jopa ilman esimiehiä ja johtajia. Jatkossa pelkät menetelmät eivät riitä, jos halutaan luoda toimiva kasvukulttuuri. Jukka puhuu siis siitä, miten kasvuhakkeroinnista siirrytään kestävään kasvukulttuuriin.

“I have never tried that before, so I think I should definitely be able to do that.” ~ Pippi Longstocking

Jukka Ala-Mutka on tutkinut strategista ketteryyttä 20 vuotta, väitellyt strategisesta kasvuhakkeroinnista vuonna 2005, perustanut kuusi yritystä, toiminut strategiakonsulttina isoille Suomen TOP 100 yrityksille, ohjannut 2-3 vuoden muutoshankkeita ja sparrannut yli 200 liikeideaa ja uutta palvelua isoille yrityksille sekä pk-yrityksille että aloittaville teknologiayrityksille. Aikaisemmin hän on toiminut liiketoiminnan kehityspäällikkönä Siemensillä ja tehnyt tutkimusta ja luennoinut johtamisesta ja innovaatioista Aalto-yliopistossa, Helsingin kauppakorkeakoulussa, McGill Universityssä ja Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Jukka on kirjoittanut kolme kirjaa (2004, 2008 ja 2019). Hiljattain Jukka Ala-Mutka tutki 12 suomalaista yritystä muutoksen johtamisesta (Heltti, Integrata, Codento, Sysart, Solita Data & AI, Palmu, Freska, Visma Enterprise, Contribyte, YLE, Kisko Labs ja Telian yritysasiakaspalvelu) uuteen kirjaa Johtajuuden rakentajat – edelläkävijöiden kertomuksia itseohjautuvuudesta ja kokeilukulttuurista. Onnistumisia ovat mm. 36% myynnin kasvu ensimmäisessä kuussa, sairauspoissaolojen radikaali lasku, yrityksen koon tuplaaminen ja kasvu yli 10 miljoonan liikevaihtoon nollasta kolmessa vuodessa. 

Kirjassa avataan myös tehdyt virheet ja niiden ratkaisut sekä 10 syytä epäonnistua tässä muutoksessa. Kirja kertoo osallisuuden kokemuksesta, avoimesta kommunikaatiosta, hajautetusta päätöksenteosta, kokeilukulttuurista, strategisesta johtamisesta, itseohjautuvuudesta, parviohjautuvuudesta, jaetusta johtajuudesta ja tarkoituksen, arvojen sekä vision sanoittamisesta. Nämä teemat Jukka Ala-Mutka tuo puheissaan inspiroivasta ja konkreettisesti esille.

Teemat: Johtajuuden rakentajat - itseohjautuvuudesta parviohjautuvuuteen | Kasvuhakkeroinnista kasvukulttuuriin | Jaettu johtajuus - kaikki ovat päätöksentekijöitä | Johtajuus tekoälyn, alustojen ja sosiaalisen median aikakaudella | Ketteryys liiketoiminnan kehittämisessä, myynnissä, markkinoinnissa ja asiakaspalvelussa | Ketterä organisaatio ilman esimiehiä ja johtajia | Tekoäly johtajana | Kuinka milleniaaleja johdetaan

Jukka-ala-mutka profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Digitalisaatio & Teknologia | Johtaminen | Kasvu & Kehittäminen | Strategia