Virkisteri banneri

Kati Boijer-Spoof Heikinheimo & Riikka Ilmivalta - Puhuja

Työhyvinvointivalmentajat | Virkeämpien työpäivien puolestapuhujat | Tietokirjailijat

Näillä kahdella naisella on missio: tehdä tietotyöpäivistä fyysisesti aktiivisempia. Tutkittuun tietoon perustuvilla, viihdyttävillä puheenvuoroillaan he saavat aikaan oivalluksia. Me Homo sapiens -savannieläimet näännymme liiasta paikallaanolosta, mikä näkyy paitsi kansanterveydessä myös jaksamisen ja tuottavuuden ongelmissa työpaikoilla. Pitääkö meidän kaikkien ryhtyä maratoonareiksi? Ei tarvitse! Asiaan on paljon helpompiakin ratkaisuja kehon, aivojen ja hermoston näkökulmasta.

Työfysioterapeutti Riikka Ilmivalta ja työhyvinvoinnin asiantuntija Kati Boijer-Spoof Heikinheimo ovat kirjoittaneet yhdessä suositun hyvinvointioppaan etä- ja hybridityötekijöille (Etätyön hyvinvointiopas, Bazar Kustannus). He esiintyvät yhdessä ja erikseen. Puheenvuorot saavat kiitosta erityisesti käytännönläheisyydestä, toiminnallisuudesta ja inspiroivasta energiastaan.

Suositut puheenvuorot:

Homo Sapiens tietotyössä – käyttöopas virkeisiin työpäiviin

Miksi tunnemme olomme työpäivän jälkeen uupuneeksi, vaikka olemme vain istuskelleet koko päivän? Vastaus piilee biologiassamme: luovimme tietoyhteiskunnassa metsästäjä-keräilijän geeneillä. Tällä luennolla selviää, miksi kognitiivinen suorituskykymme sakkaa paikallaanollessa, mitkä asiat vaikuttavat työpäivän aikaiseen palautumiseen – ja miten voisimme huomioida lajityypilliset ominaisuutemme paremmin. Tutkittu tieto yhdistyy yllättäviin esimerkkeihin, ja kuulija saa kotiinviemisiksi rutkasti käytännön vinkkejä sekä organisaatioille että yksilöille.

”Työpajan ansiosta tauottamisen merkitys sai todella hyvän huomioarvon. Olemme muistutelleet toisiamme pitämään mikrotaukoja ja niitä on taatusti pidetty nyt aiempaa enemmän!”

Pylly ylös penkistä! Resilienssiä työpäivään fyysisestä aktiivisuudesta

Aamuväsymys, Teams-maraton, hartiajumi ja iltapäiväkooma. Kuulostaako tutulta? Takki tyhjänä työpäivän jälkeen ja sama uusiksi seuraavana päivänä. Nyt on aika tehdä tietotyön vallankumous! Työpäivän aikainen ja sen ulkopuolinen aktiivisuus kasvattaa resilienssiä. Jo muutaman minuutin mittaiset liikuntarupeamat buustaavat viretilaa, kognitiivista suorituskykyä ja kehon elinvoimaisuutta. Aivojen, mielen ja liikkumisen kytkös onkin paljon syvällisempi kuin osaamme ajatella.

Tämä työfysioterapeutti, tietokirjailija Riikka Ilmivallan asiapitoinen mutta viihdyttävä luento on suunniteltu ajatustyöläisille ja paljon paikallaan oleville. Se tarjoaa selkeät ohjeet siihen, miten sekä organisaatio että yksilö voivat säädellä viretilaa, kognitiivista suorituskykyä ja kehon elinvoimaisuutta. Lopputuloksena on yhteisöllisempi, virkeämpi ja onnellisempi organisaatio! Tilaajan toiveesta puheenvuoroon voi sisältyä myös tietotyöläisille tyypillisten fyysisten kremppojen helpottaminen täsmävinkein.

”Riikan koulutusmateriaali oli oivallisesti rakennettu. Asiaa ei ollut liikaa – mutta riittävästi – ja se oli tehty helposti lähestyttäväksi ja kannustavaksi.” 

Palaudu paremmin: 5 tutkittua keinoa hermoston tasapainottamiseen

Palautumistaidot – ovatko ne jo työelämän supervoima? Harvasta kiinnostavasta työstä voi täysin poistaa stressifaktoreita, minkä vuoksi on ratkaisevan tärkeää löytää juuri itselle sopivat palautumiskeinot. Tällä luennolla pureudutaan palautumiseen liittyviin biologisiin vasteisiin: miten autonominen hermostomme toimii, miksi se reagoi tietyllä tavalla ja miten voisimme säädellä näitä reaktioita. Palautumiseen erikoistunut työhyvinvointivalmentaja, tietokirjailija Kati Boijer-Spoof Heikinheimo käy läpi viisi näkökulmaa hermoston tasapainottamiseen. Toiminnalliseen puheenvuoroon sisältyvät myös kevyet, helpot harjoitukset kuten hermoston tilannetsekki ja yli- tai alivireen säätö.

”Onnistuit Kati hienosti yhdistämään luennon ja harjoitukset niin, että sitä ei edes tuntenut olevansa luennolla. Kaikki palaute, joka korviini on kantautunut, on ollut pelkästään positiivista.”

Tapojen muuttamisen psykologiaa: näillä menetelmillä laitat rutiinit uusiksi

Miksi ihmeessä uusien tapojen omaksuminen on tahmeaa mutta ei-toivotut tavat istuvat niin sitkeässä? Tällä luennolla pureudutaan aivojemme tapaan muodostaa tottumuksia – ja miten voimme lempeästi ”huijata” itsemme toimimaan toivotuilla tavoilla. Käydään läpi fiksua tavoitteenasetantaa, rutiinien muodostumisen anatomiaa sekä käyttäytymistieteeseen perustuvia nerokkaita menetelmiä, joilla saamme muutettua tottumuksiamme. Ja mikä parasta, ne toimivat sekä organisaatio- että yksilötasolla! Tämä on työhyvinvointi- ja yksilövalmentaja Kati Boijer-Spoof Heikinheimon kysytyin luento, joka tuottaa taatusti ahaa-elämyksiä kaikenlaisille kuulijoille.

”Katin lämmin, läsnäoleva ja positiivista energiaa huokuva valmennustyyli välittyi kuulijoille myös etänä. Katin alustuksen sisältö oli helposti ymmärrettävää ja innostavaa, mutta nojasi tutkimukselliseen faktaan.”

Teemat: Homo Sapiens tietotyössä – käyttöopas virkeisiin työpäiviin | Resilienssiä työpäivään fyysisestä aktiivisuudesta | 5 tutkittua keinoa hermoston tasapainottamiseen | Tapojen muuttamisen psykologiaa: näillä menetelmillä laitat rutiinit uusiksi

Virkisteri

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Hyvinvointi & Terveys