Klaus Karkia - Puhuja

Kokemusasiantuntija | Kouluttaja | Lääketieteen opiskelija

Klaus Karkia on laiska, tyhmä ja saamaton – tai niin hän ainakin itse uskoi, kun vielä kolmekymppisenäkin elämä oli täysin tuuliajolla. Koko peruskoulun ajan jatkunut koulukiusaaminen oli romuttanut itseluottamuksen ja ajanut mielen masennukseen, toisen asteen koulutus oli keskeytynyt – kuudesti – ja työnäytöillä rakennettu IT-ura oli katkeamassa uupumiseen. Haaveet ja elämä tuntuivat karkaavan käsistä.

Sitten kaikki muuttui. Uskomattomien sattumien kautta Klaus sai 31-vuotiaana ADHD-diagnoosin, joka ensin pysäytti, ja sen jälkeen käänsi elämän suunnan: Klaus kirjoitti ylioppilaaksi laudaturin paperein, ja pääsi sen jälkeen aloittamaan pitkään haaveissa olleet lääketieteen opinnot Helsingin yliopistossa. Samalla hän toimi kansallisen potilasjärjestön ADHD-liiton puheenjohtajana.

Resilienssi – kyky palautua ja selvitä vastoinkäymisistä – on muuttuvassa maailmassa avain menestykseen, ja Klaus Karkia voi sanoa tietävänsä aiheesta jotain. Hän huomasi tarinansa innoittavan ihmisiä, ja kuulijoita onkin riittänyt sen jälkeen, kun hän vuonna 2016 alkoi toimia kokemusasiantuntijana. Tilaisuudet ovat vaihdelleet yleisöluennoista lastensuojelun ja terveydenhuollon asiantuntijakoulutuksiin, ja areenoina ovat toimineet niin pienemmät koulutustilaisuudet kuin valtakunnalliset suurtapahtumat, kuten SuomiAreena ja Educa.

Klausin esitykset ovat tarinavetoisia ja pohjautuvat hänen omiin kokemuksiinsa, mutta mukana voi olla myös asiasisältöä ja tutkittua tietoa tilaisuuden teeman ja tavoitteiden mukaan. Klausin omintakeisella huumorilla ryyditettyä ja luontevaa kerrontaa on kiitelty viihdyttäväksi ja miellyttäväksi kuunnella, vaikka aiheet välillä olisivatkin vakavia.

Klaus Karkiaa on kommentoitu palautteissa muun muassa sanoin ”huikea luennoitsija” ja ”mykistävän hyvä esitys”.

Teemat: "Laiska, tyhmä, saamaton."

Klaus Karkia profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Luovuus & Innovaatio | Oppiminen