Skip to content
Menu
Close
Puhujat

Kristiina Komulainen

Themes
  • Asenne & Muutos
  • Hyvinvointi & Terveys
  • Johtaminen
  • Kommunikaatio & Vuorovaikutus

Vuorovaikutustaidot, haastavien tilanteiden ratkaisemisen  ja yhteyden muodostaminen ovat menestyvien tiimien tärkeimpiä taitoja. Ja Kristiina Komulaisen puheenvuorot vievät kuulijan juuri näiden tämän hetken ajankohtaisimpien teemojen äärelle. Kristiina yhdistää puheissaan koukuttavasti tutkitun tiedon ja mukaansatempaavat omakohtaiset tarinat. Puheenvuorot antavat kuulijalle konkreettisia työkaluja omien vuorovaikutustaitojen kehittämiseen ja tiimien konfliktilanteiden ennaltaehkäisyyn sekä ratkaisemiseen.

Kristiina Komulainen on generalisti, joka on kerännyt henkistä pääomaa liikkumalla työelämän pelikentässä monipuolisesti sekä opiskelemalla. Komulainen on johtanut lukuisia eri projekteja eri kanavilla: tuottajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hän on perustanut sekä johtanut radiokanavaa Sanoma Media Finlandissa ja saanut esihenkilötyöstään monia kansallisia palkintoja sekä kansainvälisiä ehdokkuuksia.

Karismaattisena, suorasanaisena ja mukaansatempaavana puhujana tunnetulla Kristiina Komulaisella on takana tuhansia tunteja esiintymiskokemusta niin sähköisissä medioissa kuin livenä auditorioluennoista suurien ihmismassojen edessä. Komulainen on kouluttanut ihmisiä yritysjohtajista urheilijoihin esiintymään ja onnistumaan vuorovaikutustilanteissa sekä konsultoinut liittyen ryhmädynamiikkaan ja rakenteellisiin muutoksiin organisaatiossa. Tämä nainen toimii tarvittaessa tilannejohtajana.

Komulainen työskennellyt aikaisemmin Helsingin poliisilaitoksella vanhempana konstaapelina kunniaan liittyvän väkivallan parissa. Tällä hetkellä hän tekee ennalta estävää työtä vanhempana konstaapelina nuorten parissa. Kristiina valmistuu Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi, hänen gradunsa tutkii empatiaa vuorovaikutuksen työkaluna.

Työelämässä kuljetut monipuoliset kilometrit ovat tuoneet viisautta, kuten myös suuret haastavat muutosprosessit henkilökohtaisessa elämässä. Komulaisesta onkin sanottu, että hän on kävelevä muutos generaattori. Elämän saranakohdat ovat välillä haastavia, mutta väistämättömiä. Silloin tämä nainen voi olla olla auttamassa osaamisellaan prosessia.

Kristiina Komulaisen kysytyimmät puheenvuorot:

Vuorovaikutus ja yhteyden muodostaminen

Miten yhteys toiseen ihmiseen muodostetaan etenkin haastavassa tilanteessa? Miten vuorovaikutuksen esteeksi naamioituneet haasteet saadaan tunnistettua ja miten niihin pääsee vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla? Millaisten työkalujen avulla erilaiset vuorovaikutustilanteet saadaan rakennettua niin, että suhteeseen muodostuu luottamus ja avoimuus?
Vuorovaikutusta saattaa ohjata erilaiset esteet, kuten kiihtymys, menettämisen pelko tai se, ettei osapuolet tule kuulluksi. Tiedät varmasti tilanteet, kun keskustelu lähtee soljumaan. Toisen kanssa yhteys ei ota taas muodostuakseen ja vuorovaikutus ei etene alkua pidemmälle. Saatat hymyillä vaivautuneesti ja toivoa, että toinen ei tule enää myöhemmin keskustelemaan. Entä jos hän sattuu olemaan uusi esihenkilö, yhteistyökumppani tai tiimikaveri? Tai vielä ehkä haastavampaa: yksilö, joka ei edes halua muodostaa syystä tai toisesta yhteyttä, mutta sinun tehtäväsi olisi saada vuorovaikutus toimimaan.
Komulainen on tutkinut filosofian maisterin, sovittelijan ja poliisin opinnoissaan vuorovaikutusta: aktiivista hiljaa olemisen taitoa, haastavaa vuorovaikutusta ja yhteyden muodostamista sekä empatiaa vuorovaikutuksen työkaluna. Tällä luennolla Komulainen avaa haastavia esimerkkitilanteita tosi elämästä, jotka on helppo tuoda käytäntöön omassa elämässä. Luento antaa työkaluja käytettäväksi niin työelämään, kuin muutoin arjessa. Halusimme tai emme, vaikutamme aina toisiimme. Mikä parasta, haastaviltakin tuntuvista tilanteista päästään usein yli hyvin yksinkertaisilla työkaluilla.

Miten konflikti rakentuu ja miten sitä voidaan purkaa

Konfliktitilanteet ovat kuluttavia. Osapuolet saattavat kokea saavansa riidasta energiaa, mutta lopulta se imee voimat vähiin. Konflikteissa ei ole kyse vain riidan osapuolista, ne vaikuttavat kaikkiin ympärillä oleviin yksilöihin halusimme tai emme. Oli kyse sitten esimerkiksi työyhteisöstä, perheestä tai joukkueesta. Konfliktilla ja sen muodostumisella on järjestelmällinen kaari. Polarisaatio eli vastakkainasettelu liittyy riitatilanteisiin, mutta nämä kaksi eivät ole sama asia.
Tällä luennolla vastaan kysymyksiin miten konflikti rakentuu, miten polarisaatio syntyy ja miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa. Milloin ja millä keinoilla konfliktia olisi sitten hyvä lähteä purkamaan? Riita ei nimittäin välttämättä ole vielä niin sanotusti kypsä purettavaksi, jolloin tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Usein tästä johtuen homma jääkin puolitiehen ja pinnan alla jää kytemään liekki, joka jossain vaiheessa jälleen roihahtaa.

Omien rajojen asettaminen vuorovaikutuksessa

Omista rajoista pitävä yksilö nauttii helpommin muiden kunnioitusta. Oletko määritellyt, että missä sinun rajasi kulkevat? Jos et, niin nyt voisi olla sopiva hetki. Omien rajojen määrittämisellä on laajat vaikutukset elämässä, tällä luennolla niihin keskitytään erityisesti vuorovaikutuksen kulmasta.
Oman alueen selkänä pitäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa, etenkin jos rajat eivät ole missään vaiheessa elämää kehittyneet. Kun rajat on kunnossa, on tunne siitä, että saa elää omien arvojen mukaista elämää. On helpompi kunnioittaa myös itseään, kun omalla tekemisellä on selkeä linja.
Tällä luennolla käyn läpi rajattomuuden eri muotoja. Niitä on kolme kappaletta ja nämä muodot myös sekoittuvat helposti keskenään. On hyvä tunnistaa, että missä oma mahdollinen rajattomuus vuorovaikutuksessa liikkuu. Tämän lisäksi käyn läpi harjoitteita, joilla omia rajoja voi treenata, siinä missä lihaksia kuntosalilla ja tästä juuri on kyse. Omien rajojen asettaminen sinällään ei ole järjettömän haastavaa, mutta vaatii toistoja.
Omissa rajoissa on usein kysymys siitä, että rakastaa itseään enemmän, kuin siitä, että pelkää tuottaa toiselle pettymystä. Selkeiden rajojen kanssa et ehkä ole enää niin suloinen kuin ennen, mutta paljon rakastettavampi.

Muutos

Minulta usein kysytään, että miten haastavia omat muutosprosessini ovat olleet. Onko minun ollut jotenkin erityisen helppoa luoda nahkani? Vastaan rehellisesti: ei ole, se on ollut kivuliasta, mutta sen arvoista.
Muutos on kuitenkin välillä väistämätöntä ja olet silloin oikealla tiellä. Kun muutos on merkityksellinen, niin osana prosessia joutuu palamaan poroksi kuin Fenix. Tapahtuu kaskeaminen, jotta voi syntyä taas uutta, mikä on niin tarkoitettu. Helppoa se ei välttämättä ole, mutta ehdottomasti sen arvoista
Puhun oman tarinani kautta muutoksesta. Olen itse omassa henkilökohtaisessa elämässäni luonut nahkani kahteen kertaan isommin. Väliin on mahtunut pienempiä prosesseja. Olen ollut myös niin sanotusti kätilön roolissa työelämässä auttamassa uuden syntymistä eri organisaatioille. Suurin ponnistus on aina tehtävä itse, mutta muutos voi olla helpompaa, kun siihen saa tukea ja opastusta. Näin alkuun kysyn sinulta, onko tämän hetkinen muutosvoima vetävää vai työntävää?

Tutustu Kristiinan Komulaisen koulutukseen:

Mahtava konflikti
Close

Haluan lisätietoja / varata puhujan!

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä arkipäivän sisällä. Aloitetaan yhdessä tapahtumasi puhujasisällön suunnittelu!

Speaker Inquiry | FI

"*" näyttää pakolliset kentät

PP slash KK slash VVVV
Hyväksy Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Book speaker