Maija Ilmoniemi Banneri

Maija Ilmoniemi - Puhuja

Toimittaja-juontaja | Kirjailija

On myötätunnon aika!

Maija Ilmoniemen tarina on sellainen kaurismäkeläinen eat, pray love: Hollywoodin elokuvaversio, miinus kaikki glamour – tosikertomus, jossa kaukomaiden sijaan lähdetään tutkimusmatkalle itseen härmän harmaudessa. Se on matka myötäntuntoon, minuuteen, toivoon ja haavoittuvuuteen sekä yksinäisyyteen ja yhteyteen, joista Maija nyt puhuu pääteemoinaan kannustaen niin yksilöitä kuin yhteisöjä kääntämään katseen kohti yhteyden vuorovaikutusta.

”Maailma tuntuu olevan kaaoksessa, mutta me voimme muuttaa sen. Vaikka vuorovaikutuksesta vaikuttaa tulleen erilleen työntävää äärilaitojen kommunikaatiota, kaikki kaipaavat kuitenkin samaa: haluamme tulla nähdyiksi ja hyväksytyksi sekä kokea olevamme merkityksellisiä. Yritämme peittää inhimillisyyttä, sillä haavoittuvuus on haamu, jota ei saisi paljastaa tässä suomalaisen sisun ja pärjäämisen perkeleen yhteiskunnassa. Tuo uskomus on murrettava nyt ja annettava lupa toisemme kohtaamiseen inhimillisinä ihmisinä!”

Maija Ilmoniemi on toimittaja-juontaja ja kirjailija sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja mediapersoona. Koulutukseltaan hän on Valtiotieteiden maisteri ja opinnot hänellä on myös Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyöstä. Syksyllä 2020 ilmestyi Maijan kirja Yksinäinen, joka on hänen toiveikas ja omakohtainen tarina yksinäisyydestä ja myötätunnosta. Kirja pohtii suomalaista yksinäisyysongelmaa sekä sen ratkaisuja – yhteyttä, joka syntyy, kun oppii tuntemaan itseään paremmin ja suuntaa arjessa aktiivisesti katseen kohti muita. Maija perusti 26-vuotiaana viestintätoimiston, ja on sen jälkeen työskennellyt mm. Ylessä radiotoimittajana. Nyt hän toimii freelancerina. Maija on tunnettu itseään säästelemättömästä heittäytymisestä ja rohkeasta rehellisyydestä, ja hänen kokemuksensa ovat tallentuneet MaiLife-blogiin jo kahdeksan vuoden ajan.

”Uusi vuosikymmen on myötätunnon aika. Sen on oltava! Haasteet voidaan voittaa vain kulkemalla kohti yhteyttä. On vahvistettava myötätuntoista yhteiskuntaa, työyhteisöjä ja johtamista. Myötätunto rakentuu yhteydestä itseen ja toisiin. Pienin hyvin teoin voimme jokainen vaikuttaa yhteisöllisemmän kulttuurin, turvallisen vuorovaikutuksen ja myötätuntoisen yhteiskunnan rakentamisessa.”

Maija Ilmoniemi – mitä puheenvuorot tarjoavat?

Maijan jälkeen jää aina vana innostusta, iloa, ja inspiraatiota – kasa kuplivaa energiaa. Hänen mukanaan kulkevat kokeilunhalu, uudet ja oivaltavat näkökulmat sekä persoonallinen tapa tuottaa puheenaiheita. Hänen puheenvuoronsa ovat koskettavia, toimintaan ohjaavia ja käytännönläheisiä havaintoja ihmisyydestä, työyhteisöistä ja johtamisesta. Ne tarjoavat työkaluja ja oivalluksia hyödynnettäväksi heti arjessa olipa kyseessä niin yksilö kuin työyhteisö.

Toimittajan työ ja koulutus valtiotietieilijänä takaavat, että Maija omaksuu uutta nopeasti ja pystyy puhuttelemaan erilaisia yleisöjä. Yrittäjänä ja entisenä työnantajana Maija tuntee bisneksen logiikan ja puhuu sen kieltä. USA:ssa asutut vuodet takaavat hänelle natiivitason englanninkielen, ja hänen puheenvuoronsa ovat toteutettavissa myös englanniksi.

 

Yksilöille: Maijan motivaatio- ja inspiraatiopuheenvuorot käsittelevät muun muassa toivoa, hyviä tekoja ja rohkeutta. Työpajoissa kehitetään kehitetään yksilöiden kykyä yhteyteen itseensä ja muihin.

Työyhteisöille: Työpajat ja puheenvuorot käsittelevät muun muassa myötätuntoista työyhteisöä, turvallista vuorovaikutuskulttuuria ja yhteyden viestintää.

Teemat: Myötätunto työyhteisössä | Turvallinen vuorovaikutus työyhteisössä | Myötätuntoinen johtaminen | Oletukset ovat viestinnän vihollinen | Yhteyden mieli ja vetäytyvä mieli – kohti parempaa yhteyttä itseen ja toisiin |Kohti minua: näin rakentuu yhteys itseen | Tätä on yksinäisyys – näin se näyttäytyy yksilöille ja yhteisöille | Toivo on salainen voima ihmisessä – ja jokaisen tehtävä

Maija Ilmoniemi profiili

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Kommunikaatio & Vuorovaikutus