Maija-Riitta Ollila Banneri

Maija-Riitta Ollila - Puhuja

Filosofi | VTT

Ajatteleminen on jännittävää ja uhkarohkeaa. Mitä tahansa saattaa tapahtua, kun hetkeksi pysähtyy ajattelemaan elämäänsä ja tulevaisuuttaan. Maija-Riitta Ollila inspiroi pohtimaan uusia teknologioita, jotka muuttavat ihmistä ja maailmaa. Millaista on ihmisen ja teknologian hyvä vuorovaikutus? Miten tekoäly, geeniteknologia ja virtuaalielämä vaikuttavat ihmisenä olemiseen? Mitä meistä voi parhaimmillaan tulla?

Maija-Riitta puhuu mielellään myös kovien aikojen filosofiasta. Miten toimia silloin, kun kehittäminen on vastatuulessa ja tulevaisuususko hukassa? Miten luodaan resilienssiä kriisin keskellä?

Moraalifilosofiasta väitellyt valtiotieteen tohtori ja filosofi Maija-Riitta on tieteen popularisoimisesta innostunut tietokirjailija. Hän luennoi erilaisissa organisaatioissa ja johtamiskoulutusohjelmissa. Hän on toiminut muun muassa globaalietiikan työelämäprofessorina ja yliopisto-opettajana. Onnistunut luento rakentuu hyvälle vuorovaikutukselle. Oppimistapahtumien suotuisa ilmapiiri syntyy vilkkaasta keskustelusta, joskus myös lämpimästä huumorista.

Maija-Riitan harrastukset liittyvät liikuntaan ja hyvinvointiin. Hän on sertifioitu personal trainer, joogaohjaaja sekä NLP Practitioner.

Teemat: Tekoälyn etiikka | Ihmisen ja teknologian vuorovaikutus | Kovien aikojen filosofia

Maija-Riitta Ollila Profiili

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Digitalisaatio & Teknologia | Yhteiskunta & Tulevaisuus