Maria_Meeri-e1555263606936.jpg

Maria Ritola - Puhuja

Startup-yrittäjä

Maria Ritola on suomalainen yrittäjä, palkittu teknologiavaikuttaja ja kokenut esiintyjä. Hän on pitänyt satoja puheenvuoroja mm. työn tulevaisuudesta, koneoppimisen hyödyntämisestä ongelmanratkaisussa, ihmisen ja koneen vuorovaikutuksesta, teknologioiden roolista aikamme vaikeimpien ongelmien ratkaisemisessa, tulevaisuusajattelusta sekä merkityslähtöisen bisneksen rakentamisesta.

Maria on yksi teknologiayritys Iris.ai:n perustajista, jossa hän on rakentanut tekoälypohjaisia sovelluksia auttamaan tutkijoita hyödyntämään tiedeartikkeleita entistä nopeammin ja monipuolisemmin. Iris.ai on palkittu maailmalla useita kertoja ja se on mm. AI XPrize -finalisti.

Maria on käynyt Piilaakson tulevaisuuskoulu Singularity Universityn ja hän on Eisenhower Fellow. Maria on valittu Vuoden Nuoreksi Menestyjäksi ja vaikutusvaltaisimpien teknologianaisten joukkoon Pohjoismaissa. Hän toimii Sylva ry:n ja säätiön hallituksissa ja on myös työskennellyt Valtion kehitysyhtiön, Vake Oy:n hallituksessa. Maria keskustelee säännöllisesti Ylen aamutelevision Jälkidigi-ohjelmassa teknologian ilmiöistä.

Lue Maria Ritolan artikkeli ”Teknologia ja ihmisyys”

Teemat: Tekoäly | Työn murros

Maria Ritola

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Digitalisaatio & Teknologia | Luovuus & Innovaatio | Yhteiskunta & Tulevaisuus