fbpx
Maria_Meeri-e1555263606936.jpg

Maria Ritola

Startup-yrittäjä

Maria Ritola on suomalainen yrittäjä, palkittu teknologiavaikuttaja ja karismaattinen esiintyjä. Hän on pitänyt satoja puheenvuoroja erilaisille yleisöille mm. työn tulevaisuudesta, koneoppimisen hyödyntämisestä ongelmanratkaisussa, ihmisen ja koneen vuorovaikutuksesta, teknologioiden roolista aikamme vaikeimpien ongelmien ratkaisemisessa, tekoälystä ja etiikasta sekä kestävän datatalouden rakentamisesta.

Maria työskentelee Piilaakson Singularity Universityssa perustamassaan teknologiayritys Iris.ai:ssa rakentaakseen tekoälyllä toimivan tutkimusassistentin, joka auttaa tutkijoita hyödyntämään tieteellisiä tekstejä olemassa olevia työkaluja monipuolisemmin ja nopeammin. Iris.ai on AI XPrize -finalisti ja Fast Company on valinnut yrityksen kymmenen innovatiivisimman tekoälyä hyödyntävän yrityksen joukkoon maailmassa.

Maria on valittu Vuoden Nuoreksi Menestyjäksi ja vaikutusvaltaisimpien teknologianaisten joukkoon Pohjoismaissa. Maria Ritola toimii Valtion kehitysyhtiön, Vake Oy:n hallituksessa ja keskustelee Ylen aamutelevision Jälkidigi-ohjelmassa teknologian ilmiöistä.

”Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan teknologisen kehityksen seurauksena, hyvässä ja pahassa. Haluan auttaa ihmisiä tämän muutoksen ymmärtämisessä ja sen kääntämisessä uhkista mahdollisuuksiksi.”

Lue Maria Ritolan artikkeli ”Teknologia ja ihmisyys”

Teemat: Tekoäly | Työn murros

Maria Ritola

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Digitalisaatio & Teknologia | Luovuus & Innovaatio | Yhteiskunta & Tulevaisuus