Marina Vahtola

Marina Vahtola - Puhuja

Hallitusammattilainen

Marina Vahtola (KTM) on kansainvälinen hallitusammattilainen sekä Chain Invest Oy;n partneri, jonka tavoitteena on auttaa yrityksiä menestymään kansainvälisesti. Suomen vaikutusvaltaisimpiin naisiin lukeutuva Vahtola on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran suurten kansainvälisten ja kotimaisten ketjumaisesti johdettujen yritysten toimitusjohtajana. Hän on yksi harvoista suomalaisista naisjohtajista, joka on toiminut toimitusjohtajana myös pörssiyhtiössä. Vahvat ja tulokselliset näytöt vaativissa tehtävissä ovat vaatineet vankkaa ammattitaitoa. Hän on tällä hetkellä menestynyt hallitusammattilainen, joka vaikuttaa monissa suomalaisissa sekä myös ruotsalaisissa yrityksissä hallituksen puheenjohtajana. Hänellä on useita kansainvälisiä luottamustehtäviä. Marina Vahtola on saanut useita tunnustuksia pitkästä ja merkittävästä urastaan elinkeinoelämässä. Vuonna 2013 hänet kutsuttiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ensimmäiseen Executive in Residence -tehtävään viisivuotiskaudeksi. Hänelle on myönnetty myös Keskuskauppakamarin rautainen ansiomerkki saavutuksistaan yritysjohtajana. Hän on Suomessa brändiosaamisen uranuurtaja ja on kirjoittanut aiheesta myös kirjan ”Intohimona Brändit”.

Marina on karismaattinen ja innostava esiintyjä, jonka puheenvuorot kertovat vahvasta kokemuksesta sekä osaamisesta. Hän puhuu käytännönläheisesti sekä käyttää esimerkkeinä myös johtamiaan yrityksiä. Hänen puheenvuorot käsittelevät teemoja kuten menestyvä strategia, onnistunut muutosjohtaminen vaativassa ympäristössä sekä vahvan ja menestyvän brändin ja asiakaskokemuksen rakentaminen kansainvälisessä kilpailussa. Hän on suosittu ja arvostettu hallituksen puheenjohtaja monissa yrityksissä ja häntä pyydetään usein kertomaan sekä myös valmentamaan aiheesta menestyvä hallitustyö.

Suosittuja puheenvuoroja:

Menestyvä strategia

Marina on ollut kehittämässä ja johtamassa useissa erilaisissa yrityksissä strategisia hankkeita. Joissakin yrityksissä positiivisen käänteen tekeminen on edellyttänyt merkittävän suuria toimenpiteitä, joiden avulla lähes kaikki on muutettu yrityksessä. Menestyvä strategia kansainvälisessä kilpailussa sekä strategia kansainvälistymiseen ovat erityisen suosittuja sekä ajankohtaisia aiheita.

Onnistunut muutosjohtaminen vaativassa ympäristössä

Puheenvuorossa käydään läpi yritysesimerkkien kautta vaativia muutosjohtamishankkeita, jotka on johdettu menestyksellä koko henkilökunta vahvasti sitouttaen. Onnistunut muutosjohtamishanke edellyttää vankkaa kokemusta siitä, miten yhteistyössä koko henkilökunnan kanssa sekä taitavalla johtamisella on mahdollista saavuttaa suuria asioita.

Vahva ja menestynyt brändi (asiakaskokemus) – avain kansainväliseen menestykseen

Marina on työskennellyt koko työuransa kansainvälisissä yrityksissä sekä kansainvälisten brändien parissa. Hänen oma lempiaiheensa on kertoa konkreettisten käytännön esimerkkien sekä oman kokemuksen kautta, miten heikoista jopa tappiota tekevistä yrityksistä on onnistuttu rakentamaan jopa kansainvälisesti menestyviä brändejä. Hän korostaa brändin sekä asiakaskokemuksen tärkeää strategista merkitystä yhtiön liiketoiminnassa. Arvonluonti vahvan brändin sekä kilpailuedun avulla on puheenvuoroissa tärkeässä roolissa.

Menestyvä hallitustyö

Osaava ja kokenut hallitus johtaa yrityksen menestykseen. Puheenvuorossa käydään läpi käytäntöjä hallitustyöskentelyssä, joiden avulla yritys voi menestyä tulevaisuuden haasteissa sekä muuttuvassa ympäristössä. Hallitustyöskentely on muutoksessa ja Marinalla on tuoreita sekä omakohtaisia kokemuksia myös kansainvälisestä hallitustyöskentelystä jopa puheenjohtajan roolissa. Hän toimii itse aktiivisessa roolissa ja korostaa hallituksen jäsenten osaamisen hyödyntämistä myös hallituksen kokousten ulkopuolella.

Teemat: Menestyvä strategia | Onnistunut muutosjohtaminen vaativassa ympäristössä | Vahva ja menestynyt brändi (asiakaskokemus) - avain kansainväliseen menestykseen | Menestyvä hallitustyö

Marina Vahtola

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Kansainvälistyminen | Myynti & Markkinointi