Matti Ristimäki banneri

Matti Ristimäki - Puhuja

Puhuja, Johtaja, Asiantuntija

Matti Ristimäki, DI ja KTK, on kasvuliiketoiminnan rakentamisen ammattilainen niin suuryrityksen sisällä kuin startup-maailmassa, sekä loistava puhuja. Ristimäki työskentelee tällä hetkellä Tiedolla ja johtaa siellä itse rakentamaansa sisäistä startup-yksikköä, joka keskittyy datapohjaisia ja keinoälyä hyödyntävien palveluiden kehittämiseen erityisesti terveydenhuollon, mutta myös muiden toimialojen tarpeisiin. Hän toimii myös Tietoa tulevasta -podcastin isäntänä. Podcastissa käsitellään päivän polttavia digitalisaatioaiheita yhdessä Suomalaisten huippujohtajien kanssa.

Ennen Tietoa Matti työskenteli 10 vuotta Tamperelaisessa korkean teknologian konsernissa aloittaen harjoittelijana ja lopettaen liiketoiminnan kehitysjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Tänä aikana Matti käynnisti yhden täysin uuden liiketoiminnan sekä perusti joint venture -kasvuyrityksen erään pörssiyhtiön kanssa. 
Matti on ollut mentoroimassa useita startup-yrityksiä sekä itse käynnistämässä muutamia. Kyseisistä yrityksistä ei ole tullut valmista, mutta oppia ja kokemusta senkin edestä. Hän ei ainoastaan pyöri abstraktissa liiketoimintajohdon maailmassa, vaan tarvittaessa tarttuu näppäimistöön ja koodaa ensimmäisen prototyypin itse.

”Jos kukaan ei suutu, mikään ei muutu…”

Hänen erikoisosaamistaan on ajaa muutos läpi organisaatioissa ja saada pitkäjänteisellä esimerkkiä näyttävällä johtamistyylillään ympärillään olevat ihmiset myönteiseksi uudelle liiketoiminnalle. Hänen määrätietoisuutensa kumpuaa vaatimattomista olosuhteista, josta on raivannut tiensä askel kerrallaan kohti unelmaa.

Matti Ristimäen intohimona on luoda digitaalisilla teknologioilla täysin uudenlaista arvoa asiakkaille, olivat ne sitten kuluttajia tai b2b-asiakkaita. Asiakaslähtöinen liiketoiminnan kehittäminen, moniammatillisten ketterien huipputiimien rakentaminen, eettinen myyntityö, lupauksien pitäminen ja ”reilukauppa” ovat hänen sydäntä lähellä. Matin mielestä liiketoimintaa pitäisi mitata 3-vuoden ikkunassa eikä kvartaaleittain. Tällöin korostuu asiakkaalle pitkäjänteisesti tuotettu arvo eikä oman myynnin optimointi.

Matti Ristimäki on toiminut vuosien ajan erilaisissa tilaisuuksissa ja foorumeissa kasvuyritysten ja tulevaisuuden johtajien sparraajana, valmentajana sekä mentorina. Tällä hetkellä hän tukee aktiivisesti muutamia kasvuyrityksiä liiketoimintansa rakentamisessa. Viimeisen vuoden aikana hän on käynyt luennoimassa sadoille suomalaisille yritysjohtajille, opettajille sekä nuorille teknologian kuten keinoälyn ja robotiikan vaikutuksista yhteiskuntaan ja työnteon muuttumiseen tulevaisuudessa. Hän on myös kokenut työpajojen vetäjä ja näin ollen erinomainen vaativienkin aihekokonaisuuksien sparraaja isossa tai pienessä ryhmässä.

Referenssit: Pohjanmaan ELY-keskus, Puhtausala ry, Business Insight Group Oy, Alma Talent Oy, Merkurius Law Oy, Business Tampere Oy, Tapahtumatekijät Oy, Seure Henkilöstöpalvelut Oy, Ylöjärven Lukio

Teemat: Teknologian, liiketoiminnan ja työn muutos 2020-luvulla | Kannibalisoinnista disruptioon

Matti Ristimäki profiili

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Digitalisaatio & Teknologia | Johtaminen | Juontaja & Moderaattori | Kasvu & Kehittäminen | Luovuus & Innovaatio | Yrittäjyys