fbpx
Niina-Ratsula-Banneri-1.jpg

Niina Ratsula

Vuoden 2019 Vastuullinen Vaikuttaja

Niina Ratsula irtisanoutui vuonna 2018 työstään globaalin Ethics & Compliance -toiminnon johtajana, tavoitteenaan luoda oikeudenmukaisempaa ja inhimillisempää työelämää Pohjoismaissa. Ensitöikseen Niina perusti kollegansa Anna Rombergin kanssa Nordic Business Ethics Network -yhteisön, joka tuottaa muun muassa vuosittaisen tutkimuksen Pohjoismaisen työelämän eettisyydestä. Sen jälkeen Niina on muun muassa kirjoittanut kirjan Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen (2019), joka tarjoaa lukuisten tarinoiden ja käytännön kokemusten kautta perustan vastuullisen yrityskulttuurin johtamiselle. Niina palkittiin vuonna 2019 vuoden Vastuullisena Vaikuttajana (Bonfire Agency).

Niina on innostava ja monipuolinen esiintyjä ja puhuja, jonka puheenvuoroista paistaa läpi intohimoinen suhtautuminen aiheeseen. Niina haastaa ihmisiä ja organisaatioita tarkastelemaan toiminnan vastuullisuutta yrityskulttuurista käsin ja sen pohjalta kehittämään johtamista, viestintää ja työhyvinvointia.Näiden kysymysten äärelle Niina johdattelee kuulijansa tarinankerronnan, yritysmaailman esimerkkien, tutkimustulosten ja vankan käytännön kokemuksen kautta.

Koulutukseltaan Niina Ratsula on KTM ja hän viimeistelee parhaillaan väitöskirjaa Turun yliopistolla teemanaan yrityksen virallisten ja epävirallisten käytäntöjen vuoropuhelu. Aikaisemmin Niina on työskennellyt muun muassa Nokialla ja Kemiralla ja nyt vetää omaa asiantuntijayritystään Code of Conduct Companya.

Niina Ratsula – tutkimukset puhuvat karua kieltä suomalaisesta työelämästä: Joka neljäs työntekijä uupuu. Pelolla johtaminen kaatoi Nokian. Suomi on Euroopan rasistisimpia maita. Neljä viidestä todistaa työssään epäeettisiä käytöstapoja. Suurin osa ei puutu vaikeisiin tilanteisiin, vaan lakaisee ongelmat maton alle.

Samaan aikaan vastuullisuus on vallitseva megatrendi. On selvää, että yritykset, jotka eivät ota vastuullisuutta tosissaan, eivät selviä seuraavalle vuosikymmenelle. Lähtökohtaisesti jokainen itseään kunnioittava yritys haluaa olla esimerkki vastuullisesta toimijasta, kiiltävästä työnantajabrändistä ja voittavasta työntekijäkokemuksesta. Mutta miksi niin moni kuitenkin epäonnistuu?

Vastaus ei tyypillisesti löydy yrityksen virallisista arvoista, tavoitteista tai missiosta – taikka yksittäisten ihmisten epäeettisistä aikeista. Epäonnistumisen taustalla on lähes aina yrityksen epävirallinen kulttuuri. Ne käytännöt, jotka ohjaavat todellisuudessa päätöksentekoa ja ihmisen kohtelemista.

”Tämä epävirallinen kulttuuri muodostuu niistä tekemisistä ja tekemättä jättämisistä, jotka ovat piilossa virallisen yrityskuvan takana. Ne elävät ihmisten kokemuksissa ja uskomuksissa siitä, mikä yrityksessä on normaalia tai tavoittelemisen arvoista. Koettu stressi, paine, pelko, vallankäyttö ja ryhmäpaine ovat esimerkkejä tekijöistä, jotka muokkaavat epävirallista kulttuuria.” Niina Ratsulan mielestä jokaisen organisaation tulisi kiinnittää huomiota omiin mahdollisiin sokeisiin pisteisiin, jotka muokkaavat epävirallista kulttuuria. Vain näin voimme luoda kestävää työhyvinvointia ja menestystä pitkällä aikatähtäimellä. Psykologisen turvallisuuden vallitessa työntekijät ovat innovatiivisempia, tuottavampia ja motivoituneempia.

Katso myös Niinan valmennus: Code of Conduct – miten rakennetaan oikein toimimisen kulttuuri?

 

Teemat: Viisi tapaa tuhota yrityskulttuuri | Jokainen haluaa olla eettinen - miksi niin moni epäonnistuu? | 10 tapaa mokata yritysvastuussa | Miten johtajat edistävät (tai tuhoavat) oikein toimimisen kulttuuria? | Vastuullisen johtajan kymmenen käskyä | Voiko olla valikoidusti vastuullinen? | Miten luoda maailman eettisin yritys

Niina Ratsula

Niina Ratsula

Vuoden 2019 Vastuullinen Vaikuttaja

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Yhteiskunta & Tulevaisuus