Pekka Himanen banneri

Pekka Himanen - Puhuja

Filosofi

Väiteltyään 20-vuotiaana tohtoriksi Suomen nuorimpana filosofi Pekka Himanen on kirjoittanut lukuisia kansainvälisiä menestysteoksia, joita on julkaistu 30 kielellä Amerikoista Aasiaan.

“Saako se silmäni loistamaan?” Himasen luentojen kohdalla voi vastata ehdottamasti “Kyllä”.

Himanen on luennoinut niin johtavilla kansainvälisillä kuin kansallisilla foorumeilla: pitäen Davosin päätössession yhdessä Desmond Tutun kanssa ja luennoiden maailman 60 suurimman IT-yhtiön johtajille Bill Gatesistä Googlen perustajiin. Hänestä on tullut paitsi yksi kansainvälisesti informaatioajan tunnetuimmista tutkijoista niin puhujana oman alansa tähti.

 

”Kiitos energisoivasta esityksestä. Miten ihmeessä teet sen? Yhtäaikaa kepeä ja raskas, ulvotuttavan hauska ja rauhoittavan lempeä, arkaainen ja ennenkuulumaton. Ihmeellinen esitys, ihmeellinen olet. Tämän sosiaalipsykologin mielen sait kyllä myllerrettyä!”

 

Himasen työ on tunnustettu useilla kansainvälisillä ja suomalaisilla palkinnoilla. Hän on saanut mm. Maailman talousfoorumin Global Leader for Tomorrow -nimityksen, jolla on aiemmin tunnustettu esimerkiksi Bono. Hänet on nimitetty Young Global Leaderiksi ryhmään, johon kuuluvat myös mm. Elon Musk ja Mark Zuckerberg. Hänet on palkittu luennoinnistaan Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla.

Himanen on perustanut yhdessä Norjan kruununprinssi Haakonin ja Yhdysvaltain presidenttien neuvonantajana toimineen John Hope Bryantin kanssa kansainvälisen järjestön Global Dignityn. Sen toiminnassa on ollut mukana mm. nobelistit Desmond Tutu, presidentti Martti Ahtisaari, professori Amartya Sen sekä liike-elämästä esimerkiksi Richard Branson. Global Dignityn periaatteet allekirjoitti ensimmäisen Muhammad Ali. Global Dignity edistää kaikkien arvokasta elämää, se on toiminut yli 80 maassa ja tavoittaa vuosittain yli miljoona ihmistä.

Himasen luennot ovat olleet paitsi kansainvälisesti niin myös Suomessa alan suosituimipiin kuuluvia niin hänen professorina Aalto-yliopistossa toimiessaan (esim. elämykselliset luentokokonaisuudet Studionäyttämöllä ja Elokuvastudiossa sekä Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa, jonka luennoille on ilmoittautunut parhaimmillaan 1200 osallistujaa) että yrityselämässä (kuten hänen laaja yhteistyönsä esimerkiksi Nokian ja Suomen muiden kärkiyritysten johdon ja työyhteisöjen kanssa).

Himasen luennot yhdistävät sekä hänen laajan filosofisen että informaatioajan murroksen asiantuntemuksensa kykyyn puhutella jokaista kuulijaa syvällä tavalla. Hänen luentonsa koetaan samanaikaisesti ajattelua ravisteleviksi, energisoiviksi ja inhimillisesti liikuttaviksi.

 

”Sun luentosarja oli oikeesti mahtava. Mä nauroin. Mä opin. Mä liikutuin. Mä jouduin katsomaan itseäni peiliin. Mä ajattelin. Ja tänään mä myös itkin. Sä oot inspiroiva luennoitsija.”

 

Teemat: Arvokas elämä – elämä taideteoksena | Uusi johtamis- ja työkulttuuri – arvonannon kulttuuri | Informaatioajan murroksessa onnistuminen – luova intohimo ja rikastuttava vuorovaikutus

Pekka Himanen profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Digitalisaatio & Teknologia | Hyvinvointi & Terveys | Johtaminen | Kansainvälistyminen | Kasvu & Kehittäminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Oppiminen | Talous | Yhteiskunta & Tulevaisuus | Ympäristö & Vastuullisuus | Yrittäjyys