Petri Launiainen

Petri Launiainen - Puhuja

Kriisijohtamisen ja -viestinnän asiantuntija

Petrin puheenvuoroissa kuulijat viedään mukaan tosielämän kriiseihin ja niihin hetkiin, joissa parhaat oivallukset kriisinkestävyydestä on tehty. Puheenvuoroissa kuulijat saavat vastauksia kysymyksiin Miten organisaatio voi parantaa mahdollisuuksiaan selvitä kriisistä kuin kriisistä? Mihin asioihin varautumisessa kannattaa panostaa? Mitä kriisitilanteissa kannattaa tehdä ja mitä ei ainakaan kannata tehdä? Miten tiimeistä saadaan kriisinkestäviä?

Petri Launiainen on ollut mukana poliisin operatiivisessa toiminnassa yli 20 vuotta. Ensimmäiset vuodet Petri työskenteli hälytyspartiossa ja myöhemmin kokemusta on karttunut operatiivisen toiminnan johtamisesta ja viestinnästä. Nyt yrittäjänä Petri auttaa organisaatioita selviämään erilaisista kriiseistä, kuten kybertilanteista. Petrin podcast-sarja Ex-poliisit on julkaistu Storytel-palvelussa.

Petrin puheenvuoroissa kuulija viedään mukaan hetkiin, jolloin parhaat oivallukset kriisinkestävistä tiimeistä, tilanteiden johtamisesta ja viestinnästä on tehty. Petrin puheenvuoroista kuulija saa käyttöönsä ajatuksia ja konkreettisia työkaluja, joilla oman organisaation varautumista ja kriisinkestävyyttä voi parantaa.

Miten organisaatio selviää kriisistä? -puheenvuoro:

Kriisitilanteissa organisaation pitää tehdä oikeita asioita ja oikeassa järjestyksessä. Huomio kannattaa kiinnittää erityisesti niihin asioihin, joihin voidaan omalla toiminnalla vaikuttaa. Kriisit ovat keskenään erilaisia, mutta selviytymiskeinot ovat yllättävän samanlaisia.

Kriisinkestävä tiimi -puheenvuoro:
Toimivat tiimit ovat organisaation selkäranka ja erityisesti kriiseissä niiden merkitys korostuu. Organisaatio selviää kriiseistä tehokkaan ja kriisitietoisen tiimityön avulla. Pohja hyvälle tiimityölle luodaan riittävällä varautumisella ennen kriisiä.

Kriisijohtaminen ja -viestintä – puheenvuoro:
Kriisitilanteiden hoitamisen ehdottomasti tärkein osa on kriisijohtaminen ja siihen kuuluva viestintä. Tiukoissakin tilanteissa johtajan pitää pystyä tekemään hyviä päätöksiä ja saada koko kriisiryhmä työskentelemään tavoitteen mukaisesti. Kriisijohtamisen merkitys organisaatioiden toiminnassa on nyt tärkeämpi kuin koskaan.

Teemat: Kun tilanne kuumenee, pää kylmenee

Petri Launiainen

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus