Petri Launiainen

Petri Launiainen - Puhuja

Kriisijohtamisen asiantuntija

Organisaatiot kohtaavat jatkuvasti hankalia ja poikkeuksellisia tilanteita, jotka voivat kehittyä toimintaa uhkaaviksi kriiseiksi. Kriisissä organisaatio voi joutua tuuliajolle ja aloite luisuu nopeasti pois käsistä. Pahimmillaan kriisi voi jopa uhata yrityksen olemassaoloa. Suomessakin on tuoreita esimerkkejä huonosti johdetuista kriiseistä ja niiden seurauksista. Hyvällä varautumisella ja johtamisella kriisien uhkaa voi vähentää huomattavasti.

Kriisin hoitamisessa on monta tärkeää osa-aluetta, mutta ehdottomasti tärkein niistä on laadukas johtaminen ja siihen kuuluva viestintä. Tiukoissakin tilanteissa johtajan pitää pystyä tekemään hyviä päätöksiä ja saada koko kriisiryhmä työskentelemään tavoitteen mukaisesti. Perusta tälle luodaan normaalin toiminnan aikana, pitkään ennen kriisin alkua.

Petri Launiainen on ollut mukana poliisin operatiivisessa toiminnassa yli 20 vuotta. Ensimmäiset vuodet Petri työskenteli hälytyspartiossa ja myöhemmin kokemusta on karttunut operatiivisen toiminnan johtamisesta ja viestinnästä. Petri on työskennellyt kenttäjohtajana, yleisjohtajana, viestintäpäällikkönä ja tutkinnanjohtajana. Ennen yrittäjäksi siirtymistään Petri työskenteli viestintätoimistossa kriisiviestintäasiantuntijana.

Petrin puheenvuoroissa kuulija viedään mukaan hetkiin, jolloin parhaat oivallukset tilanteiden johtamisesta ja viestinnästä on tehty. Petrin puheenvuoroista kuulija saa käyttöönsä ajatuksia ja konkreettisia työkaluja, joilla oman organisaation varautumista ja kriisinkestävyyttä voi parantaa.

Petri Launiainen on vetänyt varautumiskoulutuksia vuosien ajan ja esitelmöinyt valtionhallinnon tilaisuuksissa sidosryhmille.

Kriisijohtaminen – puheenvuoro:
Kriisitilanteiden hoitamisen ehdottomasti tärkein osa on kriisijohtaminen ja siihen kuuluva viestintä. Tiukoissakin tilanteissa johtajan pitää pystyä tekemään hyviä päätöksiä ja saada koko kriisiryhmä työskentelemään tavoitteen mukaisesti. Kriisijohtamisen merkitys organisaatioiden toiminnassa on nyt tärkeämpi kuin koskaan.

Petrin puheenvuorossa kuulija pääsee mukaan hetkiin, jolloin parhaat oivallukset kriisijohtamisesta on tehty. Kuulija saa puheenvuorosta käyttöönsä ajatuksia ja konkreettisia työkaluja, joilla omaa kriisijohtamista tai oman organisaation varautumista ja kriisinkestävyyttä voi parantaa.

Kriisinkestävä tiimi -puheenvuoro:

Toimivat tiimit ovat organisaation selkäranka ja erityisesti kriiseissä niiden merkitys korostuu. Organisaatio selviää kriiseistä tehokkaan ja kriisitietoisen tiimityön avulla. Pohja hyvälle tiimityölle luodaan riittävällä varautumisella ennen kriisiä.

Petrin puheenvuorossa kuulija pääsee mukaan hetkiin, jolloin parhaat oivallukset kriisinkestävistä tiimeistä on tehty. Kuulija saa puheenvuorosta käyttöönsä ajatuksia ja konkreettisia työkaluja, joilla oman tiimin työskentelyä, varautumista ja kriisinkestävyyttä voi parantaa.

Teemat: Kun tilanne kuumenee, pää kylmenee

Petri Launiainen

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus