Robson Banneri

Robson - Puhuja

Maailman Paras Aivovamma Potilas

“Tee päätös. Aseta tavoite ja paloittele se pienempiin osiin. Rakenna toimiva tiimi ympärillesi. Opettele kommunikoimaan. Pysy aina positiivisena ja usko hyviin asioihin. Ymmärrä, että onnellisuus on sivutuote, kun teet mitä rakastat. Kilpaile itsesi kanssa. Asemoi aivosi uudelleen.”

Robsonin tausta

Thriathlonisti ja puhuja Robson Lindberg löi vuonna 2016 vitosdivarin jääkiekko-ottelussa taklauksen seurauksena takaraivonsa jäähän ja sai aivovamman. Vuosia myöhemmin, Lindberg asetti tavoitteekseen palata täyden matkan triathlonkisoihin, onnistui siinä ja saavutti myös tavoitteensa osallistua Ironman kisoihin. 

”Yhden päätöksen voima on niin valtava. Se piiskaa minua eteenpäin”, Lindberg toteaa HS artikkelissa

Taklauksen jälkeen Robsonille ei annettu paljoakaan toivoa normaalista elämästä. Lääkärit totesivat, että hänestä olisi eläkeläiseksi loppuiäksi, mutta Robson päätti toisin. Voin itse tehdä sen valinnan, määrittääkö vamma minua vai määritänkö minä vamman. Toki joudun varautumaan siihen, että elän kivun ja vamman kanssa loppuelämäni, mutta on itsestä kiinni, kuinka sen teen”, hän sanoo. 

Näkymätön vamma

Robsonin positiivisesta asenteesta huolimatta jääkiekossa syntynyt aivovamma hankaloittaa edelleen elämää. Tämän asian Robson onkin välillä kokenut haastavaksi. Vaikka Robsonilla on vahva tahto, niin aivovamma aiheuttaa sellaisia asioita joita terve ihminen ei aina voi ymmärtää. Aivovamma voi olla arjessa muille näkymätön, mutta aivovammapotilaalle hyvinkin näkyvä.

Unentarve on välillä todella kova ja olo saattaa olla kuin krapulaisella konsanaan. Elämä on myös jatkuvaa kivun sietämistä. Yliherkkyys äänelle ja valolle merkitsee myös jatkuvaa tarvetta aurinkolaseille ja vastamelu-kuulokkeille. Lihaksien faskiat ei rentoudu, joten jatkuvaa tiukkuuden tunnetta kropassa. Hyvänä päivänä vaan 3 eri päänsärkyä. Jos on liikaa ärsykkeitä esim. ääniä yms, en välttämättä saa omaa nimeä kirjoitettu. Kivut voidaan jakaa kahteen ryhmään, leuan ala ja yläpuolella. Molemmat ovat jatkuvia. Keskittymiskyky on nolla, ja elämä on kuin SIMS-peli jossa hahmo tilttaa koko ajan.

”If you can see the invisible, you can do the impossible.”

Robson on päättänyt dedikoida elämänsä vammasta puhumiseen ja näkymättömän vamman nähdyksi tekemiseen. Hän uskoo ja luottaa elämän kantavaan voimaan ja puhuu vertaistuen, perheen ja ystävien merkityksestä kriisin keskellä. Aivot ovat plastiset ja niitä voi ohjelmoida. Hän on keskittynyt ’ohjelmoimaan’ aivonsa uudelleen ja näyttää oman esimerkin kautta miten mahdottomasta voi tehdä mahdollista.

Mitä puheenvuorolta voi odottaa?

Robson on innostava esiintyjä ja puheenvuoro on todella inspiroiva tarina siitä, miten oikealla asenteella ja itseensä uskomisella on vaikutusta siihen, että pääsee tavoitteisiinsa. Robson ei vain puhu vahvasta tahdosta, vaan näyttää omalla esimerkillään mitä tahto ja positiivinen asenne aivovammaisen ihmisen elämässä oikeasti merkitsee.

Aivovamma on usein arjessa näkymätön, vaikka muuttaakin koko elämän. Hän kertoo tästä vakavasta aiheesta avoimesti, huumoria unohtamatta. Sillä hän uskoo että kaikki on helpompaa kun hymyilee. Kaikki on myös mahdollista jos vain ottaa vastuun omasta menestyksestä. Siitä Robson haluaa olla elävä esimerkki.

”Robson käsitteli puheenvuorossaan hienosti yrityksemme arvoja, ja sitä mitä arvomme Robsonille itselleen merkitsee hänen omassa kasvutarinassaan” – Taru Salo, Destia Oy

Teemat: Mahdottomasta mahdolliseksi | Tee sitä mikä saa sielusi hymyilemään/rakastat mistä tykkäät uudella tavalla | Periksiantamattomuus | Mielen voima | Tiimityö ja kommunikaatio | Ohjelmoi aivosi uudelleen | Rohkeus ja inspiroituminen

Robson

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys | Kasvu & Kehittäminen | Luovuus & Innovaatio | Myynti & Markkinointi | Nuoret | Yrittäjyys