Rosa Nenonen - Puhuja

Tietokirjailija, positiivisen psykologian kouluttaja

Rosa Nenonen pysähtyi kahden menestyksekkään uran jälkeen pohtimaan elämäänsä: Millainen työ olisi merkityksellistä? Mikä olisi tavoittelemisen arvoista?  Alkoi vuosien tutkimusmatka, joka vei Rosan positiivisen psykologian oppien äärellä ja lopulta kirjoittamaan aiheesta kirjan: Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus 2020). Tätä luomaansa merkityksellisen työn kaavaa Rosa jakaa kuulijoilleen, inspiroiden jokaista kulkemaan kohti merkityksellisempää työtä – ja elämää.

Rosan intohimona on tutkia maailmaa, löytää uusia ja merkityksellisiä tulokulmia hyvään elämään – ja kertoa ajatuksistaan ja havainnoistaan myös muille. New Yorkissa positiivista psykologiaa opiskellessaan Rosa ymmärsi, kuinka ratkaiseva vaikutus ajattelullamme on elämänlaatuumme ja tulevaisuuden saavutuksiimme. Perinteinen psykologia pyrkii auttamaan ihmisen ”nolla‐tasoon”, eli keskittyy korjaamaan elämää keskeisesti häiritseviä vikoja ja puutteita. Positiivinen psykologia puolestaan keskittyy siihen loputtomaan potentiaaliin, joka avautuu nolla‐tason yläpuolella. Jos oma mielemme ei rajoita meitä, mahdollisuutemme ovat rajattomat. Rosa haluaakin auttaa ihmisiä avaamaan ja kehittämään ajatteluaan, rikkomaan itselleen asettamia rajoja ja kurkottamaan parhaimpaansa.

Rosa yhdistää puhuessaan positiivisen psykologian tutkitun tiedon omiin oivalluksiinsa hyvästä elämästä. “Intohimosi aihetta kohtaan paistaa kauas ja luo uskoa meihin muihinkin.” “Puhujana olet ilmiömäinen ja ihanan inhimillinen.” “Parasta on se, millaista esimerkkiä annat omalla esimerkilläsi! Olet kävelevä esimerkki mihin rohkeudella voi päästä.”

Rosa syttyy puhuessaan muun muassa seuraavista aiheista:

MERKITYKSELLINEN TYÖ: Millaista on merkityksellinen työ ja miksi se on tärkeä osa hyvinvointiamme? Miten meistä jokainen voi kokea merkityksellisyyttä työssään?

MERKITYKSELLISEN TYÖN KAAVA: Merkityksellisen työn kaavan. Merkityksellisen työn kaava pitää sisällään kuusi selkeää askelta, jonka kautta jokainen voi löytää työhönsä lisää merkityksellisyyttä.

ONNELLISUUS: Miksi ainainen onnen tavoittelu on vienyt meidät entistä kauemmaksi onnellisuudesta ja hyvinvoinnista? Miten voisimme elää täydempää ja onnellisempaa elämää?

ITSEMYÖTÄTUNTO: Miten voimme olla itsemme ja toistemme tukena vaikeina aikoina? Viime aikojen uutiset ovat vaikuttaneet meihin monin eri tavoin. Voi olla vaikea keskittyä, eikä uni välttämättä tule silmään. Stressaantuneena tai ahdistuneena emme kykene ajattelemaan loogisesti tai olemaan läsnä toisille ihmisille. Itsemyötätunto on tutkittu keino pitää huolta itsestämme ja siitä, että pysymme toimintakykyisenä myös vaikeina aikoina. On autettava ensi itseä, jotta voi auttaa muita.

”Tarvitsimme tiiminä tukea miten keskittyä tekemään töitä meidän mission eteen vaikka maailman tilanne järkyttää jokaista. Saimme nopean avun Rosan tiiviistä sessiosta ja paljon konkreettisia vinkkejä helpottamaan työntekoa, jotta pystymme jatkamaan paremman tulevaisuuden rakentamista.” – Milla Westerling / Greenplanet Asronauts

 

Lue Rosan artikkeli ”Tuunaa työsi merkityksellisemmäksi”

Teemat: Merkityksellisen työn kaava

Rosa Neonen-artikkelikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys