Tero Vanhanen banneri

Tero Vanhanen - Puhuja

Renessanssi futuristi | Ilmiörakentaja

Onko valmisteilla kick-off, lanseeraus, strategiapäivä, kehityspäivä tai yhteisön motivointi? Pitäisikö saada uudistusasenne, motivaatio ja inspiraatio sytytettyä? Vanha sanonta kuuluu: ”Jos haluat mennä nopeasti, mene yksin. Jos haluat mennä pitkälle, mene yhdessä”. Oikeilla metodeilla päästään yhdessä nopeasti pitkälle. Sama mitä kulloinkin tavoitellaan. Kiihtyvällä vauhdilla muuttuvaa maailmaa eteenpäin vieviä ajatuksia, tekoja ja innovaatioita voidaan hyödyntää tarttumalla tekemiseen yhdessä arvoa jalostaen. Yhteisen ymmärryksen tehokkaalla jalostamisella saadaan kehittymiseen korkoa koron päälle. Miksi yhteisen ymmärryksen jalostamiseen tarttuvat yksilöt ja yhteisöt tuottavat eniten arvoa, mitä se edellyttää ja miten siihen päästään? Helpoiten ja samalla viihdyttävän elämyksellisesti tämä selviää yhteisen unohtumattoman tapahtuman myötä, jossa syttyvä tunne kantaa pitkälle.

Teron pitämät sadat hauskat, motivoivat ja tunteita herättävät esitykset ovat kuulijoiden mukaan vuosien varrella jalostuneet herättämään uusia ajatuksia. Tämä tulevaisuuden kehittämisen renessanssimies sysää ajattelun liikkeelle ja sytyttää motivaation lukuisilla luovilla tarinoilla ja esimerkeillä, joita 20 vuoden monipuolisella uralla on kertynyt.

Tero on kehittänyt liiketoimintaa, myyntiä ja tuotteita mm. neljän erilaisen yhtiön ja konsernin kehitysjohtajana sekä johtanut kaupunginosien luontia virkamiehenä ja konsulttina. Sisun, luovuuden ja verkostojohtamisen siivittämänä on syntynyt voitokkaita hankkeita pilvenpiirtäjä -projekteista erilaisiin markkinoita disruptoiviin innovaatioihin. Joskus on kehitetty tuottavuutta MIT:ssä Bostonissa, välillä on pystytetty kerrostalo kuukaudessa Helsinkiin, joku viikonloppu on piirretty 50 000 asukkaan kukkaissaari Peter Vesterbackan 100 km tunnelin varteen. Yritysarvon ja vaikuttavuuden kasvattaminen eri keinoin ovat myös nykyisen päivätyön ytimessä kasvuyritys Firan ilmiörakentajana.

Teron puheita värittävät omakohtaiset tarinat Yo-kirjoitusten reputtamisesta ennätysnopeaan valmistumiseen oivallisesti, Peter Vesterbacka ja 100-km tunneli -case, Potkut, miltä ne tuntuu ja miten niistä noustaan, kuinka voit muuttaa vain itseäsi ja anna muiden olla turvallisesti oma itsensä sekä tarinat siitä kuinka luovuus ottaa pataan excel-yhteiskunnassa.

”Kokemukseni ovat koulineet keskittymään vaikuttavuuden kehittämisessä muutamaan tukipilariin: Osaamisen kehittäminen, ihmisten ja tiimien dynamiikka, kilpailuetujen luonti ja erilaistaminen. Näistä perusasioista kumpuavaa menestystä voidaan edelleen kiihdyttää digitaalisuuden avulla mutta ensin tarvitaan arvoa tuottavaa sisältöä”

 

Teron kysytty teema: Luovuuden monet ulottuvuudet

Luovuus taipuu moneksi ja on parhaimmillaan yhteisen alkuviisauden lähde. Excel-yhteiskunnassa ja linjaorganisaatioiden puristuksessa luovuudelta leikataan usein siivet, mutta mitäpä jos luovuuden annettaisiinkin lentää? Meissä kaikissa on luovuttaa mutta arvo piilee siinä, miten sitä hyödynnetään. Teron tarinointi luovuudesta taipuu toki taiteilija-puheenvuoroksikin mutta miehen mielestä luovuus on paljon, paljon enemmän kuin taidetta. Esityksiin sisältyy huumorin lisäksi taianomainen luontityön demonstrointi, jossa tämä arkkitehti konkreettisesti loihtii valkokankaalle seminaarin teemaan personoidun kuvituksen. – ”Kiehtovaa katsottavaa ja kuultavaa, vähän kuin Kylli-tädin ja Ismo Leikolan sekoitus.”

Teemat:

Tero Vanhanen profiili

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Luovuus & Innovaatio | Yhteiskunta & Tulevaisuus