Tuomo meretniemi

Tuomo Meretniemi - Puhuja

Purjehtija, yrittäjä, kirjailija, valmentaja, venekoulun opettaja

Tuomo Meretniemi – Kaikki menee aina hyvin; joskus onnistuu, joskus oppii. Tuomo on innostava ja inhimillinen erikoistilanteiden ja epävarmuuden kokemusasiantuntija. Hän on purjehtija, seikkailija, puhuja, yrittäjä, yritysjohtaja, valmentaja, kirjailija, valokuvaaja ja venekoulun opettaja. Pitkän ja menestyksekkään matkailualan uran tehnyt Tuomo palasi neljän vuoden purjehdukseltaan Suomeen. Monet dramaattiset poikkeustilanteet Suomen suurimman matkanjärjestäjän toimitusjohtajana ja kolmilapsisen miehistön kapteenina maailman valtamerillä ovat muokanneet hänestä toiminnan ihmisen, joka auttaa miehistöään näkemään enemmän ratkaisuja kuin ongelmia.

Tuomo tietää mistä puhuu:

Tuomo Meretniemi tietää miltä tuntuu kun liiketoiminnan edellytykset muuttuvat radikaalisti, kuten kävi matkailualalla internetin myötä. Hän on johtanut tuhansien suomalaisten evakutointioperaatiota Thaimaan Phuketissa Kaakkois-Aasian tsunamin jälkeen, vienyt läpi suuria liiketoiminnan uudistusprojekteja sekä auttanut useita start-up yrityksiä niiden alkutaipaleella. Pitkän purjehduksen aikana suunnitelmat ovat muuttuneet moneen kertaan, eikä kaikki ole aina mennyt kuin Strömsössä. Miten voi säilyä selväjärkisenä, kun viisihenkinen perhe elää, käy koulua, rakastaa, riitelee ja on yhdessä pienessä veneessä 24/7? Kaikesta tästä on selvitty ja otettu opiksi.

Hänen maanläheinen ja humaani lähestymistapansa saa kuulijat miettimään asioita uusista lähtökohdista. Hän kertoo omakohtaisten esimerkkien ja tarinoiden kautta, miten ihminen voi voittaa vaikealta tuntuvat tilanteet ja toteuttaa villeimmätkin unelmansa.

Tuomon puheiden aiheita:

Päätöksenteko epävarmuuden vallitessa – miten tehdä päätöksiä, kun ei ole hajuakaan siitä mitä pitäisi tehdä?
Miten luodaan ilmapiiri, jossa ihmisillä on rohkeutta muuttaa asioita?
Miten tehdään epävarmuudesta innostavaa ja saadaan koko henkilöstö/miehistö uuden suunnitelman taakse?
Miten rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta korostava kokeilukulttuuri nostetaan kunniaan ja miten virheistä tehdään toiminnan kultainen ohjekirja?

Tuomo Meretniemi on kirjoittanut kollegoidensa kanssa useita business-kirjoja mm. pelolla johtamisesta, myynnin tärkeydestä ja ajanhallinnasta. Purjehduksen aikana hän on kirjoittanut ja julkaissut vaimonsa Riikan kanssa kaksi suosittua matkakirjaa (Matka kotina ja Maailman laidalla). Tällä hetkellä työn alla on koko perheen yhteistyönä syntyvä luontoaiheinen lastenkirja, joka ilmestyy syksyllä 2020.

Innostavat ja ratkaisukeskeiset puheet ja valmennukset järjestyvät live striimattuna Uudesta-Seelannista tai tallenteina yrityksesi tarpeisiin räätälöitynä.

Teemat: 1. Päätöksenteko epävarmuuden vallitessa – miten tehdä päätöksiä, kun ei ole hajuakaan siitä mitä pitäisi tehdä? 2.Miten luodaan ilmapiiri, jossa ihmisillä on rohkeutta muuttaa asioita? Miten tehdään epävarmuudesta innostavaa ja saadaan koko henkilöstö/miehistö uuden suunnitelman taakse? Miten rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta korostava kokeilukulttuuri nostetaan kunniaan ja miten virheistä tehdään toiminnan kultainen ohjekirja?

Tuomo Meretniemi

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Johtaminen | Kasvu & Kehittäminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Luovuus & Innovaatio | Oppiminen