Aamu Grönlannissa

Huikea retkikunta: Vasemmalta oikealle, Sami Sallinen, Jone Nikula, Janne Mustonen, Pata Degerman, Tommi Juusela, Michele Murphy-Kaulanen, Sampo Kaulanen, Mato Valtonen, Aapo Rainio ja Susanna Kaulanen. Mukana hengessä olivat Hanna Karttunen, lääkäri Sanni Rannikko sekä toinen videokuvaaja Tuukka Junni.

 

Aamu Grönlannissa -tapahtumaan Scandic Park Helsinki -hotellin Vision-saliin kokoontui maanantaina 200 yritysjohtajaa eri puolilta Suomea kuuntelemaan ja katsomaan tarinoita ilmastonmuutoksen vaikutuksesta arktisilla alueilla.

”Aikaisemmin on kuulunut 1-2 pamahdusta päivässä, kun jäävuoret halkeavat. Nyt pysähdyimme oikein kuuntelemaan ja laskimme 100 pamahdusta päivän aikana,” kertoi tilaisuudessa esiintynyt Mato Valtonen

#aamugrönlannissa -tilaisuudessa kuultiin Jone Nikulan juontojen lisäksi Expedition Greenland -retkikunnan johtajan Patrick (Pata) Degermanin uskomattomia tarinoita Grönlannin lisäksi eri puolilta maailmaa sekä Mato Valtosen ajatuksia toimivan retkikunnan kasaamisesta.

Turvallisuudesta ja retkeen valmistautumisesta kertoivat puhuja ja turvallisuusasiantuntija Sami Sallinen, Coach Janne Mustonen sekä Tommi Juusela. Sampo Kaulanen ja Michele Murphy-Kaulanen puolestaan pohtivat miten ilmastonmuutos näkyy Grönlannin lisäksi myös Suomen Lapissa sekä mitä heille jäi matkasta mieleen. Sampo kertoikin, että pohjajäätä ei enää ehdi syntyä samalla tavalla Lapissa ja latukoneet esimerkiksi menevät helposti lumen läpi. Michele taas kertoi, että hänelle matka oli ainutlaatuisen kaunis kokemus ja hän rakasti tunnetta, kun hän sai olla kokonaan poissa elektroniikan ääreltä. Hän sanoi, että hän ei mitenkään saa sitä fiilistä takaisin, jonka hän Grönlannin retkellä sai tuntea.

Greenland Expedition upeat kuvat on Pata Degermanin sekä uskomattoman lahjakkaan Susanna Mikanderin käsialaa.

Tilaisuudessa julkaistiin myös Expedition Greenland 2019 Aftermovie, jonka on kuvannut sekä editoinut Aapo Rainio Digitals. Video on nähtävissä muun muassa täällä.

Scandic ja MySpeaker kompensoivat tilaisuuden päästöt moninkertaisesti ostamalla metsää Näsmäjärveltä Suomen Lapista. Tämän summan Helsinki Foundation sijoittaa taas eteenpäin ostamalla lisää metsää suojelukohteeksi.

Tapahtumassa myös tarjoilun osalta keskityttiin vastuullisuuteen. Tapahtuman ennakkoviestinnässä korostettiin ruokahävikin huomiointia ja kannustettiin ilmoittamaan mahdollisesta esteestä järjestäjille. Näin tarjoiluiden määrä oli optimoitu henkilömäärään nähden ja ylijäävät annokset tarjoiltiin henkilökunnan ruokailuun, kuten yleensäkin hotellissa tehdään.

Tarjolla oli myös Scandic vettä, jota on tarjoiltu kaikissa Scandic -hotelleissa jo vuodesta 2008.

Tapahtuman sisältökumppanina MySpeaker haluaa puheen ja tarinan voimalla olla mukana viestimässä meitä kaikkia koskettavasta ilmastonmuutoksesta, ja mikä on meidän jokaisen vastuu sen eteen.

MySpeaker on apunasi ideoimassa ja suunnittelemassa kaikenlaisiin tapahtumiin, projekteihin ja koulutuksiin ajankohtaisen, hyödyllisen ja kiinnostavan sisällön, kuunnellen juuri sinun tarvettasi. Jos haluat jutella lisää esimerkiksi tapahtumasta, jossa nostetaan esille ilmastonmuutoksen ja vastuullisuuden teemaa teidän sanomalla teidän sidosryhmälle, otathan yhteyttä [email protected].

Aamu Grönlannissa
Aamu Grönlannissa

Kiitos Scandic, Expedition Greenland ja ennen kaikkea tilaisuuden upeat vieraamme. Mikä mahtava aamu Grönlannissa.

Lue myös artikkeli ’Ilmastonmuutos by Pata Degerman’

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!