naispuhujat

Älä ikinä epäröi, kun sinulla on mahdollisuus tehdä jotakin tärkeää!

Suosituimpien naispuhujiemme lisäksi tämän vuoden aikana olemme saaneet puhujayhteisöömme useita uusia, karismaattisia naispuhujia omien alojensa huipulta. Nämäkin naiset ovat rohkeita tekijöitä, alansa kovia asiantuntijoita, suunnannäyttäjiä, bisneselämän vaikuttajia, päämäärätietoisia tavoitteiden saavuttajia, ihmisyyden, inhimillisyyden ja empatian voiman esiin nostavia tulevaisuuden tähtipuhujia.

Naistenpäivän kunniaksi somekanavamme täyttyvätkin koko viikon ajan eri naispuhujiemme sisällöistä – ota kanavamme seurantaan: @myspeakerfin

Mahtavaa naistenpäivää!
MySpeakerin tiimi

 

Naistenpäivän kunniaksi saimme kunnian olla mukana Ulkoministeriön YK:n ihmisoikeusneuvoston kampanjassa, jossa tänään korostetaan tasa-arvokysymystä.

”Olemme koko ajan menossa kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, tasa-arvoisempaa työelämää, tasa-arvoisempaa puhuja-alaa. Miksi naistenpäivää sitten vielä tarvitaan? Monissa paikoissahan meillä onkin kaikki hyvin naisten tasa-arvon näkökulmasta. Poliittisessa keskustelussa ja instituutioissa tasa-arvo on toteutunut, mutta bisnesmaailmassa – edes Pohjoismaissa – emme ole vielä saavuttaneet 40% rajapyykin rajaa. Vain Islanti ja Ruotsi ovat tuon yläpuolella. Puhuja-alalla sukupuolijakauma on vielä epätasainen, tosin tässäkin on tapahtumassa kaivattua muutosta. Kun aiemmin Pohjoismaiden arvostetuimman bisnestapahtuman Nordic Business Forumin lavalla nähtiin vain kaksi naispuhujaa, edellisessä livetapahtumassa tilaisuuden parhaiksi puhujiksi nostettiin jo kolme naista. Tämä on kehitys, jota tarvitsemme. Muutos on tapahtumassa, mutta meillä on vielä paljon työtä edessä, jopa täällä Pohjoismaissa. Koko ihmiskunnan potentiaali on täysin kiinni siitä, kuinka hyödynnämme ihmisresurssimme. Sukupuolijakauma planeetallamme on noin 50/50 – ja tämän pitäisi näkyä myös johtotehtävissä, työelämässä ja puhujakentälläkin. On hienoa, että saimme olla mukana tekemässä kahden vahvan, arvostetun tasa-arvon asiaa ajavan naisen kanssa tämän historiallisen keskustelun, joka on tänään julkaistu katsottavaksi.” – André Noël Chaker

MySpeakerin hallituksen puheenjohtaja André Noël Chaker haastatteli Ulkoministeriön ihmisoikeusneuvoston kampanjassa presidentti Tarja Halosta sekä ministeri Elisabeth Rehniä tasa-arvoon liittyvistä teemoista.

Ole rohkea, usko itseesi ja siihen mitä teet!

”Ensimmäinen steppi kohti unelmia on aina kaikista vaikein, mutta se täytyy ottaa. Sen jälkeen olet jo matkalla. Puhu unelmistasi ääneen, pyydä tukea ja muista, että tämä matka ei ole pikajuoksu. Tämä on matka, joka pitää sisällä iloa, vaikeuksia ja kehittymistä. Kehittyminen taas vaatii aina seurantaa, vahvaa tukea, sparrausta ja palautetta. Näitä kaikkia tarvitaan kun kuljetaan kohti tavoitteita! Ja jossain kohtaa huomaat, kuinka hyvä on, että otit sen ensimmäisen askeleen.”

Uuden motivaatiopuhujamme Elina Gustafssonin matka voittavaksi nyrkkeilijäksi on vaatinut sisua, periksiantamattomuutta ja lopulta suurimpana kaikesta – kykyä tuntea kuka pohjimmiltaan on, sekä rohkeutta seurata omaa sydämensä ääntä. Kestävä menestys vaatii paitsi kovaa työtä ja sisäistä motivaatiota, ennen kaikkea myös itsensä tuntemista. Oman tekemisen ja tavoitteiden toteuttamisen omiin käsiinsä ottamista. 

Tämä puheenvuoro on tiimeille, joissa kaivataan motivaatiota, inspiraatiota ja työkaluja matkalla kohti tavoitteita ja oman täyden potentiaalin saavuttamista.

Eettisyys on tulevaisuuden työn ja kasvua hakevien tiimien menestystekijä

Suomalainen työelämä pohjautuu luottamukseen ja yhteisöllisyyteen. Samaan aikaan tutkimukset paljastavat sen karun puolen: Joka neljäs työntekijä uupuu. Pelolla johtaminen kaataa yrityksiä.  Suomi on Euroopan rasistisimpia maita. Neljä viidestä todistaa työssään epäeettisiä käytöstapoja. Suurin osa ei puutu vaikeisiin tilanteisiin, vaan lakaisee ongelmat maton alle. Miksi?
Vastaus ei tyypillisesti löydy yrityksen virallisista arvoista, tavoitteista tai missiosta – taikka yksittäisten ihmisten epäeettisistä aikeista. Epäonnistumisen taustalla on lähes aina yrityksen epävirallinen kulttuuri. Ne käytännöt, jotka ohjaavat todellisuudessa päätöksentekoa ja ihmisen kohtelemista.

”Tämä epävirallinen kulttuuri muodostuu niistä tekemisistä ja etenkin tekemättä jättämisistä, jotka ovat piilossa virallisen yrityskuvan takana. Ne elävät ihmisten kokemuksissa ja uskomuksissa siitä, mikä yrityksessä on normaalia tai tavoittelemisen arvoista. Koettu stressi, paine, pelko, vallankäyttö ja ryhmäpaine ovat esimerkkejä tekijöistä, jotka muokkaavat epävirallista kulttuuria.”

Niina Ratsulan mielestä jokaisen organisaation tulisi kiinnittää huomiota omiin mahdollisiin sokeisiin pisteisiin, jotka muokkaavat epävirallista kulttuuria. Vain näin voimme luoda kestävää työhyvinvointia ja menestystä pitkällä aikatähtäimellä. Psykologisen turvallisuuden vallitessa työntekijät ovat innovatiivisempia, tuottavampia ja motivoituneempia.

Tulevaisuuden työelämässä tasa-arvo ja diversiteetti ovat entistä tärkeämmissä rooleissa

”Naistenpäivän kunniaksi haluankin ojentaa ruusun kaikille naisille ja miehille, jotka ovat auttaneet naisia kokemaan tasa-arvoista kohtelua. Ilman tasa-arvoista kohtelua en olisi itse siinä pisteessä, jossa nyt olen urallani. Uskon vakaasti, että tulevaisuuden työelämässä tasa-arvo ja diversiteetti ovat tärkeissä rooleissa, eivätkä vain sukupuolen osalta. Haluan nähdä maailman, jossa mm. eri sukupuoli, ikä, kokemus, osaaminen ja etninen tausta nähdäänkin rikkauksina.”

Helene Auramo yhdistää puheissaan tulevaisuuden työn, yrittäjyyden ja merkityksellisyyden omien tarinoiden, esimerkkien ja kokemuksien kautta. Helenen mukaan avaintekijöitä menestykseen ovat kyky pystyä elämään epävarmuudessa, uusiutuminen, sekä taito tuntea itsensä ja löytää merkityksellisyyttä työstä. Helene käsittelee puheissaan näitä teemoja itsensä johtamisen, oman energian johtamisen sekä epävarmuuden keskellä navigoimisen taidon näkökulmista.

Terveisiä valovoimaisilta naispuhujiltamme!

-Kokonaisvaltainen hyvinvointi on huikea elämän mittainen tutkimusmatka itseen. Elämme jatkuvassa muutoksessa ja sen mukana myös tarpeemme muuttuvat. Tasapainon ja onnen löytämisessä on kyse uskalluksesta muuttaa totuttuja tapoja olla ja elää. 

Lue lisää Nanna Bhosesta!
Uskalla kohdata tunteet ja käydä tarvittavat keskustelut. Suosittua puhujaamme, työpsykologian tohtori Helena Åhmania innostaakin tällä hetkellä erityisesti tieteiden, taiteiden ja käytännön keinojen yhdistäminen.

Tästä – samoin kuin muun muassa keskusteluälykkyydestä valokuvauksen
kautta – Helena kävi puhumassa YLE TV1:n Puoli seitsemän-ohjelmassa,
jakson voit katsoa tästä!
Karoliina Jarenko Banner
”Ei riitä, että saamme ihmiset innostumaan jatkuvasta oppimisesta. Meidän pitää myös osata ohjata oppiminen strategian kannalta relevantteihin asioihin. Ja toisaalta pystyä kysymään ihmisiltä, mikä on strategian kannalta relevanttia oppimista. Siinä on muutamassa pikku lauseessa järjettömän paljon hommaa.”

Lue lisää Karoliina Jarenkosta! 
Maija Ilmoniemi profiili
”Sosiaalinen vuorovaikutus on muuttanut muotoaan koronakriisin aikana merkittävällä tavalla. Yksinäisyys koskettaakin yksilöiden ja työyhteisöjen elämää aivan uudella tavalla. Yhä useammalla on nyt kokemusta siitä, miltä yksinäisyys tuntuu, ja se saattaa olla pelottavakin. Jotta jaksaisimme läpi vaikeiden aikojen, on vahvistettava kykyä olla yksin – ja se on tehtävä heti!”

Lue lisää Maija Ilmoniemestä!
Optimaalisessa onnellisuushormonien tasapainossa ihminen on aikaansaava, keskittymiskykyinen, luova ja levollinen. Aivomme eri osat toimivat yhteistyössä, jotta pystymme hyödyntämään sekä intuitiivistä että loogista ajattelua.”

Lue lisää Emilia Vuorisalmesta!
”Kaikesta pahasta ja ikävästä versoaa aina jotakin uutta ja kaunista”, muistuttaa Hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer.  Omien tarinoidensa kautta karismaattisena puhujana tunnettu Saimi innostaa yleisöä olemaan läsnä ja näkemään ne risteykset, joissa pitää toimia rohkeasti ja mahdollisuudet joihin tulee tarttua saavuttaakseen unelmansa.
Lue lisää Saimista Hoyerista!
Iida Mäkikallio Bannerikuva

”On turha puhua siitä, että ihmisten tulisi olla oma-aloitteisempia ja enemmän koko persoonallaan mukana työssään, ellei inhimillisyyden kunnioitus nouse samassa suhteessa. Jos ihmistä kohdellaan resurssina, hänen vapautensa ja arvokkuutensa perustuvat siihen, ettei hän anna koko potentiaaliaan työlleen. “Olen vain töissä täällä” on oman arvokkuuden säilyttämistä, mikäli kokee saavansa vähemmän kuin antaa. Jos haluamme rakentaa työelämää, jossa jokaisen taidot tulevat täydessä mitassaan esiin, meidän on aika vakavasti asettua ihmisen puolelle. Voimme aloittaa kysymällä: “Miten voit?” ja kuunnella syvällä kunnioituksella vastausta.” 
Lue lisää Iida Mäkikalliosta!
Enni-Kukka Tuomala
”Kun puhutaan empaattisemmasta työkulttuurista ei ole ainostaan kyse pehmeistä arvoista ja hyvästä mielestä. Tutkimus todistaa että yritykset joilla on empaattisempi johtoporras, ja empaattisempi työkulttuuri, tuottavat myös parempaa taloudellista tulosta.Yksi empatian tärkeimmistä rakennuspalikoista on aktiivinen kuunteleminen. ”

Lue lisää Enni-Kukka Tuomaalasta!
Anni Laurila profiilikuva
“Kenelläkään ei ole varmuutta tulevaisuudesta, koska me vasta luomme, mitä tuleva on. Siksi on tärkeää, ettemme vain ennusta tulevaa, vaan otamme osaa sen luomiseen. Ja kun kukaan ei tarkalleen tiedä, mitä tuleva tuo, ennusteita voidaan rikkoa myös parempaan suuntaan.”

Lue lisää Anni Laurilasta!
Terhi Majasalmi
”Terveyden ja ihmissuhteiden lisäksi taloudellinen turva on
tärkeä osa hyvinvointiamme. Kun kylvät vaurastumisen siemeniä tasaisesti
ja pitkäjänteisesti, ennemmin tai myöhemmin pääset nauttimaan sadosta.
Olethan antanut elämässäsi aikaasi taloudelliselle hyvinvoinnille?”


Lue lisää Terhi Majasalmesta!

Kirsti Laasio

”Kannattaa verrata kansainvälistymistä MM-turnaukseen valmistautumiseen. Kun tähtäimessä on päästä MM-tasolle, ei riitä, että on Suomen paras. Kaikki mitä tehdään, pitää olla astetta korkeammalla ja näyttää myös vähän isommalta. Kansainvälisellä tasolla kilpailu kovenee. Asenteen, yrityskulttuurin ja kasvumentaliteetin pitää tällöin olla kohdillaan. Kirsti avaa puheessaan vinkki vitosten kautta tärkeimmät eväät kansainvälistymisen matkalle.”

Kirsti Laasio on kansainvälisesti meritoitunut liiketoiminta- ja asiakaskokemusjohtaja, jolla on monipuolinen liiketoiminnan kasvun, kansainvälistymisen ja muutosjohtamisen kokemus yritysten johtoryhmistä ja hallitustyöskentelystä.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!