puhujat

Eroon etätyöapatiasta – suuntaa kohti merkityksellisyyttä!

Poista etätyöapatia – luo etätyökulttuuri, joka tukee jaksamista, motivaatiota ja yhteisöllisyyttä!

Pitkään jatkunut etätyö tuo jokaiselle omat haasteensa. Kuinka tasapainotella työn ja arjen välillä? Miten pysyä motivoituneena? Entä kuinka parantaa työskentelytapoja ja välttää uupumus? Kun fyysiset kohtaamiset puuttuvat ja päivät muistuttavat toisiaan, on vaarana kadottaa tunne merkityksellisyydestä. Tämän hetken suuri huoli onkin etätyöapatia ja etätyöntekijöiden uupumus. Tiimien jaksamiseen,  yksilön työskentelyn tukemiseen sekä vuorovaikutuksen mahdollistamiseen on nyt panostettava entistäkin enemmän.

Nyt on aika lisätä motivaatiota, yhteisöllisyyttä, jaksamista ja luoda työntekoa aidosti tukeva etätyökulttuuri! Kokoa tiimisi diginä yhteen ja anna paremmat työkalut etätyöskentelyn parantamiseen, motivaation ylläpitämiseen ja yhteisöllisyyden luomiseen huippupuhujiemme kanssa! 

Pidetään tiimeistämme ja jaksamisestamme huolta!
MySpeakerin tiimi 

Tehosta tiimisi työskentelyä, kehitä työntekotapoja ja tue työssä jaksamista Tomi Kaukisen luennolla!

Tomi Kaukisen uusi puheenvuoro ”Modernin työelämän haasteet ja supervoimat” herättää tiimit tarkastelemaan omia työskentelytapojaan kriittisesti ja korvaamaan totutut tavat tehokkaampaan työskentelyyn tähtäävillä menetelmillä. Nämä samat menetelmät, jotka tehostavat työskentelyä, vähentävät myös kuormitusta ja selkeyttävät huippusuorituksiin tähtäävien tiimien tekemistä. 

Tomin puheenvuoro kokoaa yhteen tämän päivän työelämän tehokkaimmat ja toimivimmat työskentelytavat. Burnoutin itsekin kokenut Tomi Kaukinen nostaa luennollaan kaunistelematta esiin omien tarinoidensa kautta jokaiselle tutut työskentelyn kipukohdat ja aikasyöpöt, sekä toimivat keinot niiden korvaamiseen paremmilla työtavoilla. Hän jakaa vinkkinsä tehokkaampaan ja jaksamista tukevaan työskentelyyn, joiden avulla paitsi pidetään omista rajoista ja jaksamisesta huolta, päästään myös tehokkaasti tuloksiin ja tavoitteisiin. Tomi käsittelee puheenvuorossaan keskittymistä, syvää työskentelyä, luottamuksen merkitystä sekä ajankäytön hallintaa.

”Maailmassa, jossa jokainen hakee nopeita pikavoittoja, todellisiksi menestyjiksi nousevat ne, jotka pystyvät istumaan alas ja keskittymään. Syvätyö on työelämän supervoima!”

Merkityksellinen työ lähtee oman autenttisen itsensä toteuttamisesta

Rosa Nenonen

Työn merkityksellisyys on yksi tämän hetken pinnalla olevista teemoista. Mistä merkityksellisyys sitten oikeasti syntyy? 

”Voit aloittaa työn tuunaamisen miettimällä sitä, millä tavoin voit tuoda oman ainutlaatuisen itsesi paremmin esiin? Miten voit hyödyntää omia vahvuuksiasi ja kykyjäsi entistäkin paremmin? Pohdi myös omaa asennettasi ja sitä, mitä sinä tuot itsestäsi päivittäisiin kohtaamisiin. Voitko jopa saada toiset ihmiset kukoistamaan?”

Lue inspiroivan puhujamme, tietokirjailija, positiivisen psykologian kouluttajan ja hyvän elämän akatemia Pilots Helsingin perustajan, Rosa Nenosen artikkeli tästä teemasta ja ota oman työsi merkityksellisyys haltuun!

Pidä sisäisen motivaation liekki yllä – lisää vapautta, virtausta ja vastuuta elämääsi!

Ajassa, jossa tulevaisuutta ei tunne kukaan, on tärkeämpää kuin koskaan satsata sisäiseen motivaatioon ja yrittäjämäiseen asenteeseen. Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Program -yrittäjyyskoulutusohjelman toinen johtaja Lauri Järvilehto puhuu yleisöille työn merkityksellisyydestä, luovuudesta ja tulevaisuuden työstä.

Sisäisen motivaation elementtien: vapauden, virtauksen ja vastuun on täytyttävä, jotta on mahdollista työskennellä täydellä potentiaalilla. Vasta riittävä vapaus mahdollistaa virtauksen. Juuri flow-kokemukset ovatkin Laurille itselleen merkityshorisonttien lisäksi oleellisesti määrittävä tekijä työtehtävissä, sekä valinnoissa uralla. Lauri kannustaa jokaista kasvattamaan sisäistä motivaatiotaan lisäämällä näitä kolmea tekijää elämäänsä.

Korona ja etätyöt ovat lisänneet lähes jokaisen autonomiaa. Emme kuitenkaan toteuta useinkaan paljoakaan tästä mahdollisuudesta, koska olemme niin kaavoihimme kangistuneita. Oleelliseksi nousee se, kuinka pystymme murtamaan arkirutiinejamme ja lisäämään työn mielekkyyttä. Flown kannalta keskeistä on elämämme  ja työtehtävien jaksottaminen sekä oman ajan ottaminen uusiin innostaviin asioihin. 

-Itselläni oli yhteen aikaan tapana asettaa joka vuosi tavoitteekseni oppia yksi uusi taito. Opin origamien taittelua sekä rubikinkuution ratkaisemista. Ihan hölmöjä asioita, mutta niiden kautta aukesi näkymiä siihen, mitkä asiat voisivat olla oikeasti kiinnostavia. 

Lauri, millä keinoilla voimme pitää itsemme motivoituneina, pään kasassa ja työn mielekkäänä paineisina aikoina?

  1. Ole armollinen. Pudota kierroksia.  Vain näin saat ajatuksille riittävästi kaistaa hahmottaa tilanne kokonaisuutena. Jos emme pysähdy miettimään mitä teemme, huomaamme puuhaavamme jotakin, mitä meidän ei pitäisi puuhastella.
     
  2. Priorisoi. Sen sijaan, että koitat saada kaiken aikaiseksi, valitse tärkeimmät asiat, joihin keskityt. 
     
  3.  Hahmota työn merkityksellisyys.  Tekemisen mielekkyys, joka on hieman eri kuin merkityksellisyys, voi syntyä myös minä-keskeisesti flown, hyvän fiiliksen ja aikaansaamisen kautta. Kun tekeminen on kivaa ja palkitsevaa, ihminen kulkee automaattisesti sitä kohti. Mutta merkityksellisyys on myös minä-keskeisen ajattelun kannalta tärkeää. Silloin, kun itse tekeminen ei tunnu hetkellisesti niin mielekkäältä, tietää sen kuitenkin palvelevan jotain itseään isompaa ja tärkeämpää. Silloin menee töihin ja hoitaa hommansa vaikkei sillä hetkellä huvittaisi. Merkityksellisyys on sisäisen motivaation tärkeä rakennuspalikka. 

Kasvukulturisti Mikael Huggin uusi puheenvuoro muuttaa suhteesi onnistumiseen ja epäonnistumiseen

Kysy itseltäsi, koska olet viimeksi epäonnistunut? Jos et muista, on aika huolestua, uskoo startup-yrittäjä, kasvukulturisti Mikael Hugg.

Mikaelin uusi puheenvuoro käsittelee epäonnistumista, rohkeutta ja jatkuvaa oppimista. Hän herättää yleisön tarkastelemaan omaa työtään uudesta kulmasta. Mitä kaikkea voimmekaan saavuttaa, kun olemme hyväksyneet epäonnistumisen matkalla kohti tavoitteita ja uusia oivalluksia? Mikael ammentaa luentojensa opit startuppien ekosysteemeistä ja milleniaalien sekä z-sukupolven arvomaailmoista. Hänen äärimmäisen inspiroivat puheensa kannustavat ja motivoivat kaiken ikäisiä ja taustaisia ihmisiä tulemaan paremmiksi versioiksi itsestään – jatkuvasti oppimalla. 

Kehitä työyhteisösi tunne- ja vuorovaikutustaitoja Iida Mäkikallion koulutuksessa!

Tiimin jäsenten keskinäinen luottamus ja psykologisesti turvallinen ilmapiiri ovat keskeisempiä tekijöitä, jotka erottavat parhaat tiimit hyvistä. Ne ajatukset, tunteet ja käyttäytyminen, joita käytämme suojellaksemme itseämme kun olemme epävarmuudessa, ovat niitä seikkoja jotka tulevat luottamuksen tielle ja saavat meidät toimimaan toisin kuin itseasiassa haluaisimme.

Kehitä työyhteisösi tunne – ja vuorovaikutustaitoja Iida Mäkikallion koulutuksessa. Iida on tunnetaitoihin, ihmissuhdedynamiikkoihin ja motivaatioon erikoistunut psykologi, valmentaja ja puhuja, joka on valmentanut useiden vuosien ajan tunnetaitoja ja sisäisen motivaation johtamista lukuisten eri alojen yritysten johdolle ja työntekijöille. Hänellä on laaja ymmärrys siitä, mistä psykologisesti turvallinen, rohkea, luottamusta tukeva kulttuuri syntyy ja miten sitä voidaan tukea.

”People are not robots, we are humans. Kindness matters. Social behaviors are key.” – Mary Juusela

Mary Juusela

Mary Juusela on arvojen, suvaitsevaisuuden ja inhimillisen kestävyyden asiantuntija. Hänen puheenvuoronsa käsittelevät ihmisten käyttäytymisestä ja sitä, miten yksilöt ja ryhmät pääsevät pidemmälle olemalla avoimempia, osallistavampia ja empaattisempia.

Maryn puheenvuorot perustuvat hänen ainutlaatuiseen tutkimukseensa, jonka aikana hän asui yli 700 perheen kanssa ympäri Ruotsia. Näiden 10 vuoden aikana Mary halusi selvittää, mitä potentiaalillemme tapahtuu, jos altistumme syrjäytymiselle negatiivisten asenteiden, ennakkoluulojen tai ammattikielen kautta.

Mary, what is your main message for companies this year? 
-After 2020, a year of family losses, isolation and major changes in all walks of life, we long for continuity, safety and humanity. Managers in all levels of organizations must, more than before, understand that no one is a robot, we are humans. And humans are managed by feelings. Thus, it is time to look within, to really see the people.

Meaning, to systematically train to see beyond the titles, the work tasks or the hygiene factors and instead fully understand that the numbers in the bottom line are created by feelings created between colleagues, managers and customers. Am I included, appreciated or seen at work? Does anyone care about me? 

Growth is never a one man show and safety and inclusion is prerequisite to any successful company. Again, look within and see beyond.

Motivoi tiimiäsi, luo vahva me-henki ja kasvata yksilön uskoa omiin kykyihinsä!

Hatsolo

Boost your business -tapahtumassa yleisön mielettömällä energialla haltuun ottanut Johannes ”Hatsolo” Hattunen motivoikuulijoita tekemään parhaansa, antamaan kaikkensa ja saavuttamaan tavoitteet. 

-Uskon vahvasti, että jokainen meistä haluaa itselleen parasta. Kun sen kaipuun ja tahdon on herättänyt syvällä minuudessaan, tahtoo ja valitsee aidosti itselle hyvät asiat elämäänsä ja löytää energian niiden tekemiseen. On paljon puhetta siitä, miten pelätään epämukavuusalueelle menemistä. Vaikka kaikista epämukavintahan on, kun ei saada mitään aikaiseksi. Ahdistus, joka siinä tilassa syntyy, on todella valtavaa verrattuna siihen helpotukseen, joka syntyy kun asioita saadaan aikaiseksi. Mehän olemme tottuneet epämukavuuteen ja unohtaneet, miten mahtavaa on saada asioita aikaiseksi!

Tee seuraavasta tapahtumastanne ikimuistoinen. Suunnittele sisältö yhdessä puhuja-alan asiantuntijatiimimme kanssa!

Me puhuja-alan asiantuntijat tiedämme, kuinka rakentuu tapahtuman sisältö, joka puhuttelee, motivoi, pitää mielenkiinnon yllä ja yleisön keskittyneenä. Tiimimme suunnittelee vuosittain satoihin tapahtumiin kiinnostavan ja tapahtuman tavoitteita tukevan sisällön. MySpeaker Studio mahdollistaa vaikuttavien digitapahtumien toteuttamisen helposti ja vaikuttavasti!  Olemme apunasi, kun on aika alkaa suunnitella seuraavaa tapahtumaanne!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!