Häiriöjohtaminen

Häiriöjohtaminen

Häiriöjohtaminen: Pauli Aalto-Setälä puhuu nyt häiriöstä, jonka neljäs teollinen vallankumous on aiheuttanut. Miten häiriö koskee sinun työtäsi? Mitä uudistusta tarvitaan? Ja millä taidoilla häiriö nujerretaan?

Aalto-Setälän mukaan on olemassa viisi keskeisintä taitoa, joita disruption häiritsemä työ meiltä vaatii, riippumatta siitä millä toimialalla olemme. Yksi näistä on viestiminen. Monipäisessä häiriössä on viestittävä paljon enemmän kuin tekisi mieli”, Aalto-Setälä sanoo. Näihin taitoihin hän pureutuu syvemmin uusimmassa kirjassaan Häiriö – johtaminen disruptiossa ja alustataloudessa (Alma Talent 2018). Kirja perustuu osaksi hänen opetustyöstään Turun yliopiston työelämäprofessorina. Virka on jaettu Turun kauppakorkeakoulun ja humanistisen tiedekunnan välillä ja päättyy elokuussa 2019.

”Neljäs teollinen vallankumous ja toimialojen disruptio ovat kokonaisvaltainen häiriö, jonka vaikutukset ulottuvat kaikille toimialoille. Sen suurimmat onnistujat ovat biljoonaluokan GAFA-yhtiöt (Google, Apple, Facebook ja Amazon).”

Yritykselle ja yksilölle häiriö voi olla kriisi, jopa tuhoksi, mutta myös käännekohta uuteen. Miten tästä eksponentiaalisesta mahdollisuudesta voidaan hyötyä? Miten yritykset ovat tässä onnistuneet ja miksi? Miten innovoidaan uutta, kun kaikki järkkyy – ja ennen kaikkea, miten häiriintynyttä organisaatiota johdetaan vai johdetaanko sitä lainkaan?

Aalto-Setälä esittelee kaikki löytämänsä työvälineet häiriöjohtamiseen, avaa alustatalouden liiketoimintamallit ja jakaa häiriöstä selviytyneiden opit eri toimialoilta. Häiriöjohtaminen -kirjasta on hyötyä yritysjohtajille, henkilöstön kehittäjille ja organisaatiokulttuurin rakentamisesta kiinnostuneille.

Kirjan voi tilata täältä.

Paulin puhujaprofiiliin tästä.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!