Martti J. Kari banneri uutishuone

Informaatiovaikuttaminen ja tiedustelun merkitys tulevaisuuden liiketoiminnassa

Kyberturvallisuus ja informaatiovaikuttaminen ovat aiheita jotka erityisesti vallitsevassa tilanteessa koskettavat organisaatioiden toimintaa ja strategioita. Viraaliksi levinnyt Martti J. Karin neljän vuoden takainen luento aiheella Venäläinen strateginen kulttuuri – Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii? selvittää nimensä mukaisesti kulttuurihistoriallista taustaa Venäjän tavalle toimia. Tämä erityisen ajankohtaiseksi noussut aihe koskettaa meistä monia niin yksilö-, kuin organisaatiotasollakin.

 

Martti J. Kari on filosofian tohtori ja entinen pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö. Hän on palvellut vuosina 2004–2007 puolustusasiamiehenä Puolassa ja Ukrainassa, sekä strategisena neuvonantajana Ukrainan tiedustelupalveluiden reformissa vuonna 2020. ”Kriisinhallintajoukon komentajaksi nimitetään miehiä, jotka ”poimitaan käsin” eli valitaan tarkan seulan läpi kyseiseen tehtävään. Kolmannen kerran minut ”poimittiin käsin”, kun Euroopan Unionin neuvonantajaoperaatio EUAM etsi henkilöä, joka voisi toimia strategisena neuvonantajana Ukrainan tiedustelupalvelun SBU:n organisaatiouudistuksessa. Työskentelin SBU:ssa kevään 2020 neuvonantajana, mikä oli erityisen mielenkiintoista”, Martti sanoo.

 

Martin aiheisiin kuuluu vahvasti myös muutosjohtaminen, mikä on ajankohdasta riippumatta erityisen keskeinen aihe organisaatoissa. Se on aina läsnä, minkä vuoksi sen merkitys on niin suuri. Martti kommentoi muutosjohtamista seuraavalla tavalla: ”Muutosten läpiviennissä haastavinta on se, että toimitaan epävarmuudessa. Historia tunnetaan, nykyhetki hallitaan mutta tulevaisuus on monikko. Vaikka muutos, oli se vaikka organisaatiomuutos tai prosessien muuttaminen, suunniteltaisiin kuinka hyvin, on otettava huomioon niin sanottu ”sodan kitka” eli se, että asiat eivät aina mene, kuten on suunniteltu.

 

Martti J. Karin asiantuntemuksen alueita ovat mm: Tiedustelu liiketoiminnan tukena | Kyberturvallisuus | Informaatiovaikuttaminen | Hybridiuhat | Muutosjohtaminen | Venäjän kieli, kulttuuri ja historia

Martti J. Kari on mahdollista varata tilaisuuksiin puhumaan MySpeakerin kautta. Ota yhteyttä alla olevien lomakkeiden kautta!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!