Juontaja

Juontaja

Millainen on hyvä juontaja? 

Juontaja on yksi tärkeimmistä elementeistä onnistuneessa tapahtumassa. Tapahtumaa suunniteltaessa järjestäjä miettii usein ensimmäisenä tapahtuman sisällöllistä antia. Miten rakennetaan kuulijoille ajankohtainen ja hyödyllinen ohjelma kiinnostavilla puhujilla

Puhujien tehtävä on synnyttää tapahtuman teemalle kiinnostavia näkökulmia, inspiroida aiheista, ja saada kuulijoille uusia ajatuksia, kirkkaita oivalluksia ja kehitystä nykytilanteeseen. 

Tapahtuman yhtä lailla merkittävässä osassa on juontaja. Juontajan tehtävä on kannatella tapahtuman tunnelmaa, pitää tunnelmaa yllä, tuoda tapahtuman puhujasisällöllinen anti kiinnostavasti esille. Juontajaa voisikin kuvailla tapahtuman kertojaäänenä, jolla on tarkka kyky tulkitsijana ja synnyttää tapahtumaan oikeanlaista tunnetta ja henkeä. 

Suosittuja juontajia yhdistää taito olla läsnä, reagoida hetkessä, tunnistaa yleisön tunnetiloja, ja vahvistaa tapahtumalle toivottua tunnelmaa ja ilmapiiriä. Tapahtumajärjestäjä arvostaa juontajan ja moderaattorin substanssiosaamista, viihdyttäjämäistä heittäytymiskykyä ja ammattimaista otetta pysyä aikataulussa. Tästä hyvänä esimerkkinä Pep Rosenfeldin juonnot Nordic Business Forumissa. Tänä päivänä tapahtumissa kuullaan entistä useammin myös kansainvälisiä puhujia, joten juontajan yksi arvostettu ominaisuus on kielitaito. 

Toimittajataustaiset viestinnän ammattilaiset ovat kysyttyjä, arvostettuja juontajia ja seminaarien moderaattoreita. Arvostettuja juontajia ovat esimerkiksi useat mediasta tunnetut journalistit ja uutistoimittajat kuten Peter Nyman, Kirsi Alm-Siira, Jenni Kivessilta, Ella Kanninen ja Anna Perho

Journalistin perusominaisuus on olla utelias ja kiinnostunut ympärillä olevista ilmiöistä ja ihmisistä. He ovat erinomaisia haastattelijan roolissa ja vakuuttamaan yleisön tapahtuman sisällöllisestä annista. Juontaja ei koskaan ole itse tapahtuman päätähti vaan tunnelmanluoja, joka saa puhujat ja lavalla olevat esiintyjät parhaimpaan loistoon. 

Juontaja on tunnelmanluoja 

Usein tapahtuma tarvitsee myös päivän seminaariosuuden jälkeiseen cocktail-tilaisuuteen ja illan viihteellisempään ohjelmaan tunnelmannostattajan. Tällöin juontajalta odotetaan pilkettä silmäkulmassa, yllätyksellisyyttä, huumorintajua ja spontaania improvisaatiota. Hyvällä juontajalla on myös aina suhde tapahtuman järjestäjään läheinen. Juontajalle on erityisen tärkeää kertoa ennalta koko tapahtuman luonne, tavoitteet ja yksityiskohdat. Paras lopputulos saavutetaankin, kun juontaja osallistuu käsikirjoittamiseen ja tapahtuman suunnitteluun yhdessä tapahtumajärjestäjän ja tuottajan kanssa. Hyviä juontajia ja seremoniamestareita ovat André Noël Chaker, Mikko Kuustonen, Jussi Heikelä ja Elina Koivumäki

Fasilitaattorien kysyntä on kasvussa

Nyt myös entistä enemmän on tarvetta herännyt kokeneille ja osaaville fasilitaattoreille

Fasilittaattori ja juontaja eroavat toisistaan. Heidän tehtävä on auttaa osallistujia tekemään itse. Fasilitaattori luo edellytykset ryhmän omakohtaiseen tekemiseen ja toteuttamaan asioista. He pysyvät käsiteltävästä aiheesta neutraalina, antaen aiheen osallistujien käyttöön puolueettomasti. Ulkopuolisia fasilitaattoreita käytetään useimmiten kokouksissa, työpajoissa ja työyhteisöjen valmennuksissa ja koulutuksissa. 

MySpeakerin tiimi auttaa sinua löytämään sopivan juontajan tapahtumaasi. Meillä on vuosikymmeniä kokemusta puhuja- ja tapahtuma-alalta. Olemme ideoineet ja luoneet satoja tapahtumia asiakasyrityksiemme kanssa. Tunnemme juontajat, puhujat ja valmentajat. Autamme sinua löytämään tapahtumallesi oikean juontajan, moderaattorin tai seremoniamestarin. 

Let’s Talk!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!