"Kehomme toimii tietyssä tilanteessa aina samalla tavalla"

”Kehomme toimii tietyssä tilanteessa aina samalla tavalla”

Entinen huumepoliisi ja kehonkielen ammattilainen Sami Sallinen osallistui MySpeakerin Retorikkaaseen Retriittiin Villa Stenbergillä.

Sami Sallinen on kehonkielen ammattilainen ja hänellä on yli 20 vuoden ammattitaito rikos- ja väärinkäytöstutkinnasta sekä pitkä yritysmaailman kokemus. Samin tausta on antanut hänelle vakuuttavan käytännön osaamisen kehonkielen tulkinnasta ja sen hyödyntämisestä työelämän haastatteluissa, myynnissä ja neuvotteluissa.

Sami Sallinen on koeponnistanut kehonkielen osaamistaan erityisen haastavissa olosuhteissa. Hän on entinen huumepoliisi, väkivaltarikostutkija, suojelupoliisin virkamies ja hän on toiminut kansainvälisissä under cover –operaatioissa ja rikostutkintatehtävissä ympäri Eurooppaa.

Poliisiuran aikana opittuja kehonkielen tulkinnan metodeja hän on sittemmin hyödyntänyt menestyksekkäästi yritysmaailmailman haasteissa. ”On sitten kyse paatuneesta ammattirikollisesta tai viattomasta toimistovirkailijasta, keho toimii tietyissä tilanteissa aina samalla tavalla,” toteaa Sami. ”Toimimme alkukantaisen kehomielijärjestelmän mukaan. Tietyissä tilanteissa esimerkiksi saatamme jähmettyä tai rikomme toisten reviirejä, voimme sulkea pois itsemme epämiellyttävästä tilanteesta esim. ummistamalla silmät tai kääntämällä katseen pois. Myös kädet voivat tehdä torjuvia tai sulkeutuneita eleitä tai kädet voivat osoittaa hyvää oloa ja avoimuutta. Meidän kroppa vuotaa jatkuvasti informaatiota muiden nähtäväksi meidän sisäisestä puheesta.”

Samin valmennukset perustuvat tutkittuun tietoon, jota hän elävöittää oman kokemusmaailmansa kautta arkielämään sopivaksi.

Kiinnostaako sinua Samin puhe? Lisätietoa saat täältä.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!