Kuka olet Mikael Hugg?

Kysyimme start-up yrittäjä Mikael Huggilta viisi kysymystä puhumiseen liittyen. Mikael on oppimisen maksimoimiseen perehtynyt keynote-puhuja, joka haluaa auttaa kuulijoitaan innostuneesti oppimaan, uskomaan omaan potentiaaliinsa ja yltämään parhaimpaansa – yrityselämän lainalaisuuksia mukaillen. Hugg uskoo jatkuvaan oppimiseen ja itsensä kehittämiseen niin startup-yritystä luotsatessa kuin elämässä yleensä. Menestys tulee ainoastaan oppimalla – siinä teema, joka tekee paitsi elämästä parempaa ja korreloi suoraan yrityksen menestykseen.
Lue alta, kuinka Mikael päätyi puhumaan teemoistaan, mikä on palkitsevinta ammattipuhujan työssä ja mikä on ohje, jonka hän haluaa kuulijoilleen antaa.

1. Millainen puhuja olet?

Saamani palautteen perusteella olen inspiroiva, innostava ja motivoiva. Käytän paljon tosielämän tarinoita puheissani, joka sekä helpottaa viestin ymmärtämistä, mutta tekee puheista myös kiinnostavampia.

Haluan, että jokaisella puhekeikalla ainakin yksi kokisi oivalluksen tunteen ja lähtisi muuttamaan omia toimiaan kohti parempaa ja täydempää elämää. Puhuja on onnistunut tehtävässään kun yleisössä syntyy oivalluksen lamppu ja into muutokseen.

2. Mistä teemoista puhut yleisöille ja miksi nämä teemat on sulle tärkeitä?

Minulla on tällä hetkellä 3 kantavaa teemaa: ”Merkityksellisyys milleniaalien ja Z-sukupolven keskuudessa”, ”Kuinka rakentaa tulevaisuuden myyntikoneisto” sekä ”Yksilön menestys tulee ainoastaan oppimalla jatkuvasti uutta, ja jatkuvan oppimisen taito taas tulee kasvuasenteesta.” Syy näille teemoille on yksinkertainen: Olen Kauppakorkean ajoista asti ollut pohjattoman kiinnostunut yksilön jatkuvalle kehitykselle ja sen tuomille seurannaisvaikutuksille. Nykymaailmassa, jossa työ on henkisesti vaativampaa, merkityksellisyys, kasvuasenne ja jatkuva oppiminen ovat avainasemassa itsenäisyyteen ja menestykseen. Myös organisaatiot hyötyvät sellaisista ihmisistä, jotka kokevat tekemisensä merkityksellisenä, kokevat jatkuvasti oppivansa uusia, myös alaansa kuulumattomia asioita ja jotka elävät täydempää elämää. Lisäksi olen kasvuyritys Superestin perustaja ja talon sisäinen myyntihakkeri, joten myynti ja sen jatkuva kehittäminen on minulle sydämenasia. Perinteinen manuaalinen myynti ei ole toiminut enää vuosiin kuten se aikoinaan on toiminut. Tulevaisuuden myynti koostuukin nimenomaan merkityksellisten työtehtävien, datan louhinnan ja analysoinnin sekä automaatioiden kombinaatiosta.

3. Unohtumattomin puheenvuorosi?

Mielestäni jokainen puhekeikkani on ollut itselleni syvästi merkityksellinen ja lavalla ollessani koen aina suurta nautintoa. Mutta unohtumattomin keikka oli varmasti Atea Focus, jossa olin toisena keynote puhujana. Se voi johtua myös siitä, että se oli ensimmäinen suuren yleisön keikka ja mahdollisesti siksi niin mieletön.

4. Jos saisit antaa vain yhden elämänohjeen/neuvon yleisöllesi, mikä se olisi?

Kaikki lähtee mielestämme. Kun hylkäämme muuttumattomuuden mielialan ja siirrymme vaalimaan kasvuasennetta, voimme saavuttaa jokaisen haaveemme ja unelmamme. Olen itse siitä elävä todiste. Kasvuasenteen omaavilla on vain yksi lopputulos, ja se on onnistuminen. Se ei välttämättä tapahdu yhdessä yössä, mutta se tapahtuu varmasti jossain vaiheessa.

5. Mikä on parasta työssäsi ammattipuhujana?

Tilaisuus auttaa muita oivaltamaan ja samalla oivaltaa myös itse. Tiedän, että keikka on onnistunut kun puheeni jälkeen ihmisiä jonottaa luokseni ja kertoakseen kuinka he kokivat oivalluksen puheeni aikana. Tuo tieto tuo itselleni suurta iloa.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!