Kuka olet Sami Sallinen?

Kysyimme puhujaltamme Sami Salliselta viisi kysymystä puhumiseen liittyen. Sami Sallinen puhuu itsensä haastamisesta, siitä miten luottamus rakennetaan, miten neuvotellaan vaativissa tilanteissa, miten tilanteita johdetaan äärimmäisen paineen alla, ja kuinka toimia, kun saa johdettavakseen haastavan tiimin. Lue alta, kuinka Sami päätyi puhumaan teemoistaan, mikä on palkitsevinta ammattipuhujan työssä ja mikä on ohje, jonka hän haluaa kuulijoilleen antaa.

1. Millainen puhuja olet?

Ottaen huomioon synkän puoleisen työhistoriani ammattirikollisten parissa, olen melko positiivinen ja hyväntuulinen puhuja. Asiasisällön väliin lipsahtelevat tosielämän tarinat tekevät esiintymisestäni mieleenpainuvan ja muistettavan. Paras ominaisuuteen puhujana on mielestäni kuitenkin se, että pystyn luomaan tilaisuuksista vuorovaikutteisen tapahtuman.

2. Mistä teemoista puhut yleisöille ja miksi nämä teemat ovat sinulle tärkeitä?

Olen työskennellyt koko työhistoriani haastavien henkilöiden ja haastavien kohtaamisten parissa. Puhun taktisesta neuvottelusta. Siitä, miten pystyä hallitsemaan uhkaavia asiakastilanteita, kontrolloimaan vaikeita työelämän kohtaamisia ja kuinka neuvotella paineistetussa tilanteessa.
Puhun myös sanattomasta viestinnästä. Sen oikea tulkitseminen ja hyödyntäminen on ollut minulle tehokas työväline koko työurani aikana, niin vaativissa poliisitehtävissä, kuin yrityselämän kohtaamisissa. Sanattoman viestinnän syvällinen ymmärtäminen on tämän päivän tärkeimpiä työelämäntaitoja, tosin sillä on kyllä aivan yhtä suuri merkitys kaikissa arkielämän sosiaalisissa kohtaamissa, parisuhteista nyt puhumattakaan.

3. Unohtumattomin puheenvuorosi?

Haluan saada aikaan ahaa -elämyksiä ja mieleen tulee helposti valmennustilaisuuksia, joissa yrityksen henkilökunta on ottanut menestyksekkäästi jonkun uuden työkalun käyttöönsä. Mutta jos pitää nostaa esiin itselleni unohtumattomin puheenvuoro, niin päällimmäisenä mieleen tulee pieni, vain muutamalle kymmenelle henkilölle pidetty valmennus, jossa puhuin haastavista kohtaamisista ja rajojen asettamisesta. Tilaisuuden jälkeen sain palautetta kahdelta tapahtumaan osallistuneelta naiselta, jotka olivat pian tilaisuuden jälkeen jättäneet ongelmallisesti käyttäytyvän puolisonsa ja löytäneen oman mielenrauhansa.

4. Jos saisit antaa vain yhden elämänohjeen/neuvon yleisöllesi, mikä se olisi?

Hymyillään toisillemme enemmän. Hymy vaikuttaa paitsi omaan mielentilaamme, se myös tarttuu kanssaihmisiin. Hymy ei ole pelkkä ilme, se on positiivisen vaikuttamisen väline.

5. Mikä on parasta työssäsi ammattipuhujana?

Haluan että kuuntelijani lähtevät tilaisuudesta niin, että heillä on mukanaan jotain uutta ja konkreettista. Minulle parasta on puhujana se, että yleisö kokee saavansa jonkin oivalluksen, jota he pystyvät hyödyntämään omassa elämässään jo heti samana päivänä.


Katso myös Samin valmennukset:

Huippumyyjäksi – opi tunnistamaan asiakkaan ajatukset

Haastavien tilanteiden nollatoleranssi

Syvyyttä vuorovaikutukseen – keho paljastaa tunteet ja ajatukset!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!