Lupa toimia eri tavalla

Lupa toimia eri tavalla

MySpeaker yhteisö on raudan kova, kehittyvä joukko kirkkaita ajattelijoita, jotka tekevät puhetyötä täydellä antaumuksella, ja palolla. Juttelimme yhden niistä, Anssi Tuulenmäen kanssa, joka kuuluu eittämättä Suomen kiinnostavimpiin ajattelijoihin luovuuden ja innovaation saralla.

Tuulenmäki tunnetaan innostuksestaan, hän rohkaisee yrityksiä, yhteisöjä ja yksilöitä toimimaan eri tavalla. Olet ehkä kuullutkin tämän – Lupa toimia eri tavalla. Se on hänen kirjansa nimi ja tunnus. Monen mielestä kirja kuuluu startegiakirjojen ja johtamisteosten parhaimmistoon.

Tuulenmäen toive puhujana on saada aikaan tekoja. ”Kyse on yrityksestä saada ajatukset liikahtamaan, tunteen syntymisestä ja mikä tärkeintä ja ratkaisevinta, muuttuuko innostus toiminnaksi. Vasta toiminta muuttaa maailmaa. Asiakkailla on aina kovat odotukset ostettujen puheiden suhteen. Usein tilaisuus on tärkeä osa jotain organisaation muutosprosessia ja on aivan kriittistä saako puhe ihmiset innostumaan muutoksesta vai ei”, toteaa Tuulenmäki.

Yli-innovaatioaktivisti tittelin mukaisesti hän haluaa aktivoida ihmisten ja organisaatioiden uuden luomisen taitoja. Sadoille erilaisille yleisöille puhunut Tuulenmäki kokee, että puhujana on hyvä ymmärtää ottaa huomioon erilaiset kohderyhmät. Kuulijat voivat olla yläastelaisia erityisoppilaita tai korporaation johtoryhmiä, taiteilijoita, insinöörejä, nuoria, eläkeläisiä jne. Hänen toive on saada puheensa synnyttävän tekoja käytäntöön.

”Koskaan aiemmin ei ole ollut näin paljoa tulossa globaalisti uutta teknologiaa, uutta kilpailua, uusia toimialarajoja hämärtäviä bisnesmalleja ja uusia käytäntöjä kuin mitä nyt on. Silti koulutus ja työelämä käyttää edelleen aivan liian vähän aikaa uusien, lähtökohtaisesti epävarmojen asioiden miettimiseen, kokeilemiseen ja kehittämiseen. Hesarin etusivulla oli hiljattain artikkeli, että Suomen yritysmaailman investoinnit hädin tuskin korvaavat poistot. Jotta ihmiset ja organisaatiot saavat otettua kohtalon omiin käsiinsä, uutta on osattava luoda paremmin ja useamman toimesta mitä nyt”, sanoo Tuulenmäki.

Anssi Tuulenmäki toimii yrittäjänä Mindustry Oy:ssä. Erityisesti kiinnostuksen aiheita ovat uuden arvon löytäminen ja luominen, kokeilemalla ja kokemalla kehittäminen, sekä strateginen innovaatio.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!