työnilo

Mistä löytyy työnilo?

Menestyneimmissä organisaatioissa koetaan hyvin paljon työniloa ja ilon tunteita.

Erityisesti haastavimpina aikoina ilolle on tehtävä tilaa työyhteisöissä. Siihen on kannustettava, sekä annettava keinoja. Yhteen kokoontuminen ja yhdessä tekeminen on yksi toimivimmista keinoista syventää tiimin vuorovaikutusta, ja tätä kautta rakentaa luottamusta sekä edistää työnilon syttymistä. Juuri siksi me uskommekin kohtaamisen ja tapahtumien voimaan.

Alta löydät puhujiemme ajatuksia hyvinvoinnista ja työnilosta – inspiroivia lukuhetkiä!

Let’s Cheer,

MySpeakerin tiimi

 

Christina Dahlblom

Christina Dahlblom
Johtaminen ja työntekijäkokemus

Työhyvinvoinnin trendi on saatava uudelle uralle – työntekijäkokemus ja hyvinvointi kuuluu myös hallitusten agendalle

– Työhyvinvoinnin tulisi olla myös hallitusten agendalla, painottaa Hankenin työelämäprofessori, useiden pörssilistattujen ja perheyritysten hallituksissa toimiva ja asiantuntijayritysten johtotehtävissä kahden vuosikymmenen ajan toiminut hyvinvoivan työelämän puolestapuhuja Christina Dahlblom. Urallaan Christina on ollut mukana kehittämässä lukuisten yritysten johtamista ja kulttuuria. Yksi hänen viesteistään onkin: Kun teemme päätöksiä organisaatiossamme, mietimmekö taloudellisten vaikutusten lisäksi niiden vaikutuksia yrityskulttuuriimme, työntekijäkokemukseemme ja sitä kautta asiakaskokemukseemme?

Sekä globaali että suomalainen data osoittaa, että aivan liian moni sairastuu, uupuu tai tekee työtään ilman iloa ja sitoutumista. Pandemian jälkeen tilanne on kehittynyt väärään suuntaan, ja erityisen huolestuttavaa on, että heikoiten näyttäisi menevän työelämän nuorimmilla ikäluokilla. Työelämän uudelleen keksiminen ja tekeminen ihmisille kestäväksi on koko yhteiskunnan yhteinen haaste – työvoimapula ja ”quiet quitting”-ilmiö ovat näkyviä esimerkkejä tästä.

Viime vuosina puhe vahvasta yrityskulttuurista, luottamuksesta ja psykologisesta turvasta on ollut vahvassa kasvussa. Organisaatiotasolla on helppoa kertoa arvoista, julistaa luottamusta ja painottaa yhteistyön sekä avoimuuden merkitystä. Käytännön ja käyttäytymisen tasolle vietynä nämä asiat eivät olekaan aina itsestäänselviä. Christina herättää puheenvuoroissaan kuulijoitaan pohtimaan, miten viemme käytäntöön toimintatapoja, jotka rakentavat luottamusta, mahdollistavat yhteistyötä ja tukevat tiimien sekä yksilöiden suorituskykyä ja hyvinvointia.

Usein me tiedämme, mitä pitäisi tehdä, jotta voisimme hyvin, jotta rakentaisimme avoimuutta ja luottamusta, mutta emme toimi oppien mukaan. Tiedämme, mitä pitäisi tehdä, jotta organisaatiossamme kokeiltaisiin ketterämmin ja innovoitaisiin enemmän, mutta em me tee tarvittavia toimenpiteitä. Kun saamme kurottua kiinni tämän kuilun tietämisen ja tekemisen välillä, uskon, että saamme ihmeitä aikaan niin hyvinvoinnin, työntekijäkokemuksen, kuin sitä seuraavan asiakaskokemuksen suhteen, Christina huomauttaa.

Lue lisää Christinasta!

Lauri Järvilehto
 

Lauri Järvilehto
Mestariajattelijan työkalut

”Miksi heräämme keskellä yötä pohtimaan työasioita? Miksi hoitamattomat asiat stressaavat? Mistä luovat oivallukset pulpahtavat mieleen? Miksi nykyaikainen tietotyö kuormittaa niin paljon että iltaisin on pää ihan piipussa?

Ihmismielen todellisen rakenteen ja sen toimintaperiaatteiden ymmärtäminen auttaa meitä kehittämään ajattelutaitojamme kirkkaammiksi ja oivaltavammiksi. Niiden avulla voimme rakentaa elämäämme sellaiseen suuntaan, jossa tekeminen toteuttaa arvojamme ja jossa elämä on mielekästä. Jos näet, että työsi tai tekemisesi tekee muille hyvää, elämä tuntuu merkitykselliseltä. Ja jos löydät työssäsi ja tekemisessäsi tasapainotilan tekemisen haasteiden ja kulloisenkin osaamistasosi kesken, on elämä myös aika ajoin innostavaa.

Ajattelu on taitolaji ja kuten mitä tahansa taitoa, myös ajattelutaitoa on mahdollista harjoituttaa ja kehittää. Ajattelunhallinnan menetelmillä tehostat ajankäyttöäsi, eliminoit työperäisen stressin ja työskentelet miellyttävässä flow-tilassa.

Valmensin ajattelun taitoja Filosofian Akatemialla aktiivisesti 2009–2014. Viime vuosina aloin tehdä yksittäisiä ajatteluvalmennuksia nykyisessä työssäni Aalto-yliopistolla ja huomasin, että ajattelutekniikat ovat yhä keskeisessä roolissa työn ja hyvinvoinnin kehittämisessä – ehkä jopa akuutimmin nyt kuin kymmenen vuotta sitten, huomioiden minkälaisessa myllerryksessä maailma juuri nyt on.”

Lauri Järvilehto, FT, on Aalto-yliopiston työelämäprofessori, Filosofian Akatemian perustaja, filosofi, tietokirjailija ja muusikko. Hän on kouluttanut kymmenien suomalaisten pörssiyritysten ja organisaatioiden johtoa ja henkilökuntaa. Laurin keynote-puheet käsittelevät mm. ajattelun taitoja, sisäistä motivaatiota, luovuutta, tulevaisuuden työtä ja jatkuvasta oppimista.

Lue lisää Laurista!

Aku varamäki
 

Aku Varamäki 

Työniloa ja parempia työpäiviä

Tiesitkö, miten valtava vaikutus työnilolla on?

  1. ︎Jaettu ilo syventää suhteita ja synnyttää luottamusta.
  2. ︎Iloisena olet tehokkaampi
  3. Ilo alentaa stressitasoa
  4. Ilo auttaa meitä laajentamaan ajattelua
  5. Ilo lisää luovuutta
  6. Ilo on yksi tarttuvimmista tunteista
  7. Iloa vaalimalla vaalimme voimavaroja itsessämme ja työyhteisössämme

Menestyneimmissä organisaatioissa koetaan hyvin paljon työniloa ja ilon tunteita. Työnilo rakentuu mm. merkityksellisyydestä, kohtaamisista, täydellä potentiaalilla toimimisesta ja aidosta vuorovaikutuksesta. Erityisesti vaikeuksien keskellä ilolle on tehtävä tilaa, ja sille on annettava lupa tulla. Kirjoita ylös iloisia asioita, joihin palata. Uskalla olla haavoittuva ja jaa avoimesti tiimissä ajatuksiasi. Yhteen kokoontuminen rakentaa työn iloa ja vahvistaa vuorovaikutusta.

Aku Varamäki on työpäivämuotoilija ja tietokirjailija, jonka mukaan työn murroksessa työtä voi ja sitä täytyy muotoilla. Aku inspiroi yleisöä tämän viikkoisessa Let´s Talk – tapahtumassamme. Puheenvuoro sai osallistujilta mahtavaa palautetta: nämä teemat todella puhututtavat nyt, ja työniloa tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan!

Lue lisää Akusta!

arman alizad
 

Arman Alizad
Ihmiseltä ihmiselle

”Armanin esitys on juuri päättynyt ja jätti yleisön haukkomaan henkeään. Tämä oli juuri sitä mitä tämän porukan tarvitsi juuri nyt kuulla – jokaiselle tarttui varmaankin hieman eri asia Armanin kertomuksista eniten mieleen, kenelle omaan itseensä uskominen, kenelle kiitollisuus ja kenelle yhteisöllisyys -mutta jokaiselle jotakin.”
– Valtori

Kerta toisensa jälkeen mahtavaa palautetta puheenvuoroistaan saava Arman Alizad avaa inspiroivissa puheenvuoroissaan, mitä yhteisöllisyys ja luottamus käytännössä tarkoittavat.

– Ne ovat hienoja sanoja ja konsepteja, mutta vielä hienompia arvoja käytännössä. Puheeni koostuvat pääsääntöisesti eri tarinoista ja kokemuksista, joita olen kuvausreissuilla ja kentällä kohdannut, sekä siitä, mitä näistä hienoista kokemuksista voi oppia.

Kun olen kentällä tekemässä töitä, yhteisöllisyys ja luottamus näkyvät monissa eri kohtaamisissa kaikenlaisten ihmisten kanssa ja näistä kokemuksista ja opeista jaan sanomaa puheenvuoroissani. Yhteisöllisyys ja luottamus ovat minulle todella tärkeitä työkaluja, joiden perusteella pystyn tekemään sitä mitä teen.

Lue lisää Armanista!

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!