Mitä tänään luettaisiin?

Huippupuhujamme jakavat ammattitaitoista osaamistaan ja näkemyksiään myös puheenvuorojensa lisäksi muun muassa kirjajulkaisuiden myötä. Olemme kesän rentouttavan oleilun inspiroimana nostaneet tähän uutiskirjeeseen monien puhujiemme inspiroivia ja mielenkiintoisia julkaisuita.☀️

Nautinnollisia lukuhetkiä toivottaen,
MySpeakerin tiimi

 

Petteri Kilpinen
Irtiotto

Petteri Kilpinen

”On menossa varmaankin viides palaveri viikkoon, jossa samannäköinen mies vetää samankuuloista esitystä. Olen lopen kyllästynyt näihin kaikkiin turhanpäiväisiin palavereihin, joissa yksinkertaisista asioista tehdään mahdollisimman monimutkaisia pitkäpiimäisillä PowerPoint-esityksillä. Ei kai se näiden ihmisten vika ole, että he luulevat olevansa modernin työn sankareita vapaassa markkinataloudessa, vaikka oikeasti he istuvat omaa elinkautistaan työelämän avovankilassa nimeltä keskijohto. Ei, en kestä enää. Minun on pakko päästä ulos ja äkkiä.”

Lue lisää Petteristä!

 

Camilla Tuominen
Tunteet ei kuulu työpaikalle

Camilla Tuominen bannerikuva

”Älä pelkää tunteita. Pelkää hiljaisuutta. Monet meistä tietävät, että tunteiden johtaminen on väylä seuraavalle tekemisen tasolle. Miksi tunteita silti vielä pelätään työpaikoilla? Mikä ratkaisuksi? Tulevaisuudessa koneet toimittavat, ihmiset yhdistävät ja luovat. Meidän on siis siirryttävä pinnasta yhteyteen. Nämä taidot eivät ole käskyvaltamme alaisia. Ne syntyvät automaattisesti oikeanlaisessa ympäristössä.”

Lue lisää Camillasta!

 

Elina Gustafsson
Rohkeudella

Elina Ellu Gustafsson banneri

”Elinan sydän jyskyttää taputusten tahtiin ja paisuu ylpeydestä: hän ja Suomen lippu. Olisko hän koskaan voinut kuvitella mitään tällaista? Ei kotimetsän puissa kiipeillessään, ei keittiön ikkunasta peloissaan pimeään tuijottaessaan, ei haistatellessaan opettajalle, yltyessään tappeluun kännipäissään, raahatessaan rautaa ydinvoimalarakennuksella. Askel askeleelta hänen mielialansa nousee. Samalla häntä alkaa omituisesti kaihertaa: missä hänen valmentajansa ovat? Eikö heidän pitäisi olla paikalla urheilijansa tukena? Stadionin tuhansien ihmisten ympäröimänä hän tuntee olevansa aivan yksin, jätettynä oman onnensa nojaan. Välittääkö hänestä kukaan?”

Lue lisää Elinasta!

 

Saku Tuominen
Kuinka puut kasvavat: ja miksi antilooppi ravistaa

Saku Tuominen

Usein kun pohdimme jotain isoa teemaa – esimerkiksi luovuutta tai onnellisuutta – hyppäämme yhden olennaisen vaiheen yli. Emme pohdi sitä, mitä tuolla sanalla ylipäätään tarkoitamme, miten sen ymmärrämme. Meillä on niin kova kiire löytää vastaus, mikä tahansa vastaus, ettemme malta määritellä, mihin kysymykseen olimmekaan vastaamassa.

Mielenkiintoista kyllä, vaikka olen koittanut koulia miel­täni päinvastaiseen suuntaan, olin tekemässä samaa virhettä kasvua ajatellessani. Luulen, että pidin kysymystä siitä, ”miten varmistamme kasvun” epäkiinnostavana, koska en ollut asettanut itselleni paljon mielenkiintoisempaa kysymystä.

Mitä kasvu ylipäätään on?

Puut kasvavat koko elämänsä, mutta ne kasvavat paitsi pituutta myös leveyttä ja syvyyttä. Voisiko se olla yllättävän hyvä vertauskuva kasvulle muutenkin?

Lue lisää Sakusta!

 

Emilia Vuorisalmi
Rakkaus haltuun

”Oireet pahenivat, ja lopulta löysin itseni makaamasta magneettiputkessa Meilahden sairaalan päivystyksessä. Pimeässä putkessa, koneen metallisen hakkaavan äänen paukkuessa mietin valintojani ja elämääni … Ainoa asia, joka elämässäni oli muuttunut, oli rakkaus. Olin menettänyt suuren rakkauden. Mietin, että jos rakkauden menetys sairastutti minut, rakkauden täytyi voida myös parantaa. Sanonnan mukaan rakkaus on lääkkeistä voimakkain. Minä tarvitsin tätä lääkettä nyt ja paljon.”

Lue lisää Emiliasta!

 

Hanna Siefen
Uteliaisuuden taito: kun oppiminen on tietämistä tärkeämpää

Hanna Siefen banneri

”Uteliaisuus on aliarvostettu luonnonvara, vaikka hyödymme siitä valtavasti päivittäin. Kokeilet uutta ruokalajia lounasravintolassa ja yllätyt iloisesti. Keskustelet kollegan kanssa kahvipöydässä ja oivallat jotain niin tajunnanräjäyttävää, että se muuttaa tapasi tehdä työtä. Uppoudut tuntikausiksi tutkimaan ja hakemaan tietoa. Testaat uutta työvälinettä ja hämmästyt sen hyödyistä.

Keksi ratkaisun ongelmaan, jota olet pähkäillyt päiväkausia. Opit jotain, mitä ei koskaan olisi uskonut oppivasi. Ymmärrät maailmaa, itseäsi ja muita ihmisiä päivä päivältä paremmin.”

Lue lisää Hannasta!

 

 

Tekstit ovat lainauksia kirjoista

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!