Moderaattori

Moderaattori

Mikä on moderaattori?

Moderaattorilla on tärkeä rooli päämäärän määrittämisessä ja keskustelun ohjaamisessa. Moderaattorien tehtäviin kuuluu mm. osallistujien esittely paneelissa/tapahtumassa, rohkaista ja ohjata keskustelua, ylläpitää järjestystä koko tapahtuman ajan. Moderaattori myös varmistaa, että vuorovaikutus pysyy määritellyssä teemassa, eikä lähde rönsyilemään.

Keskustelun moderointi.

Moderaattorin päätehtävänä on edistää vuorovaikutusta paneelin jäsenten välillä. Moderaattori muun muuassa esittelee osallistujat toisilleen alussa ja täten saattaa panelistit toisilleen tutuiksi, elleivät he entuudestaan tunne toisia. Samassa myös yleisö pääsee paremmin perille panelisteista. Moderaattorin velvollisuutena on kannustaa panelisteja mielenkiintoiseen ja vilkkaaseen keskusteluun. Moderaattori vastaa myös keskusteluun mahdollisesti nouseviin kysymyksiin.

Aiheen moderointi.

Jokaisessa paneelissa on yleensä oma teema ja moderaattorin on varmistettava, että keskustelu pysyy teeman/aiheen puitteissa. Jos paneeli näyttää ohjautuvan sivuraiteille, moderaattori ohjaa keskustelun takaisin ilmoitettuun teemaan/aiheeseen. Siksi moderaattorien tulisi olla aina hyvin perillä keskustelua varten esittämistään teemoista.

Käytöksen moderointi.

Moderaattorin vastuulla on ylläpitää järjestystä keskustelujen aikana ja huolehtia siitä, että kaikki osallistujat käyttäytyvät kohteliaasti. Paneeleissa vaihdetaan usein ideoita/ajatuksia, sekä välillä käsitellään myös arkoja aiheita. Siksi on mahdollista, että keskustelusta tulee kiivasta ja tulista, etenkin jos aihe on ajankohtainen ja ”polttava”. Moderaattorit pitävät huolen, että keskustelu pysyy sivistyneenä ja rakentavana. He jakavat keskustelun säännöt ja toimivat johtajina.

Tunnettuja moderaattoreita:

Anna Perho | Elina Koivumäki | Ella Kanninen | Andre Noel Chaker | Pep Rosenfield | Peter Nyman

Suunnitteletko tilaisuutta?

Anna meidän auttaa sinua löytämään juuri sopiva motivaatiopuhuja sinun tilaisuuteesi. Voit ottaa meihin yhteyttä täältä, lähettämällä sähköpostia [email protected] tai soittamalla meille +358104118555. Let’s Talk!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!