Tulevaisuuden työ

Muuttunut työelämä on tässä ja nyt –  oletko valmis?

Työelämä ei ole koskaan enää entisensä – rakenna kyvykkyydet ja pidä huolta tiimisi hyvinvoinnista!

Mitkä ovat ne megatrendit, jotka viitoittavat tulevien menestystarinoiden syntyä? Mitä työn uusi aikakausi käytännössä tarkoittaa yrityksessäsi? Kuinka johtaa etätyötä tekeviä tiimejä, valaa yhteishenkeä ja lisätä työn merkityksellisyyttä?  Kokosimme tähän uutiskirjeeseemme  puhujiemme katsauksia tulevaisuuden työelämään ja siihen, kuinka selvityä voittajana muuttuvien toimintatapojen keskellä.

Tiukentuneet rajoitukset ja pitkään jatkuneet etätyöt lisäävät työyhteisön tarvetta kokea yhteisöllisyyttä, saada lisää motivaatiota sekä uskoa siihen, että tästä mennään yli yhdessä. Lisätäkseen yhteisöllisyyttä, kiittääkseen ja motivoidakseen tiimejään, asiakkaamme ovatkin järjestäneet onnistuneita digitapahtumia omille työyhteisöilleen.

MySpeaker Studiossamme digitapahtumien järjestäminen onnistuu turvallisesti ja vastuullisesti kaikkien ohjeistusten ja säädösten mukaan. Muunneltavat 200m² tilat, tarvittaessa käyttöön otettavat erilliset huoneet, sekä tekniikkatiimi takaavat turvavälien sekä kokoontumisrajoitusten mukaiset tapahtumien toteutukset laadusta ja toimivuudesta tinkimättä!

Pidetään toisistamme huolta!
MySpeakerin tiimi

Työelämä kriisin jälkeen: tulevaisuuden teknologiat ja yhteistyön johtaminen

Teemu Arina

”Heti kriisin jälkeen yritysten valmius uusiin toimintatapoihin on aivan uudella tasolla. Kyvykkyydet on rakennettu viimeisen vuoden aikana. Siihen ei tarvittu IT-osastoa tai ”uutta mindsettiä”. Siihen tarvittiin kunnon kriisi ja kovia toimia. Emme palaa mihinkään uuteen normaaliin, vaan siirrymme uuteen aikakauteen, jossa työelämä ei ole koskaan enää entisensä.

Hyvinvointi työssä korostuu entisestään. Arjen ja vapaa-ajan sovittaminen työhön on entistä tärkeämpää. Uusien työkalujen käyttöönottoa jatketaan. Algoritmitalous haastaa työn tekemisen tavat. Alustatalous luo pohjan uusille palveluille. Transformatiiviset teknologiat ovat se selkäranka, joille uudet liiketoimintamallit syntyvät. Uusi tapa tehdä yhteistyötä avaa oven menestykseen. Nämä ovat aiheita, joista olen puhunut viimeiset 15 vuotta. Nyt viestini on ajankohtaisempi kuin koskaan. Ota haltuun uudet johtamiskäytännöt, ymmärrä millä välineillä menestyt, päivitä etätyöpäiväsi ja löydä uusi työn tekemisen kulttuuri.”

Silmät kiinni on vaikea suunnistaa kohti tulevaisuutta

”Työ muuttuu. Se on aina muuttunut, kun yhteiskuntamme on kehittynyt ja teknologia on tuonut uusia ratkaisuja. Meillä ei enää ole esimerkiksi pyöveleiden ammattikuntaa tai katulampun sytyttäjiä. Kadonneet ovat myös ”herättäjät” , joiden tehtävänä oli koputella tehdastyöntekijöiden ikkunoihin, jotta he ehtisivät aamulla aikaisin töihin. Uusi teknologia: herätyskellot ja myöhemmin kännykät ovat tehneet tämän ammatin tarpeettomaksi. Mutta uusia ammatteja on syntynyt: tänä päivänä haetaan töihin software developeria ja someasiantuntijaa.

Työn tulevaisuutta pohdittaessa on otettava huomioon teknologian tuomat mahdollisuudet ja uudet osaamistarpeet. On myös katsottava laajemmin maailmamme suuria megatrendejä, kuten ilmastonmuutosta, biodiversiteetin heikkenemistä, väestörakenteen muutosta ja epätasa-arvoisuuden kasvua, kun pohdimme työelämän muutoksia ja uusia tarpeita, mitä työelämässä nyt ja tulevaisuudessa vaaditaan.

Vain suurta kokonaiskuvaa tarkastelemalla voimme paremmin miettiä sitä, mikä tämän päivän ammatti on tulevaisuuden ”herättelijä”.”

Elina Hiltunen on futuristi ja tietokirjailija, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ennakoinnista. Elina on keskittynyt puheissaan tulevaisuuden eri aihealueisiin mm. megatrendeihin, teknologia- ja kuluttajatrendeihin, heikkoihin signaaleihin, ennakoinnin menetelmiin ja tulevaisuuden eri aihealueisiin.

Jaakko Sahimaan #Koeaika-projekti vie matkalle suomalaiseen työelämään – uusi puheenvuoro tulossa!

Organisaatiopsykologi, työn merkityksellisyydestä yleisöille puhuva Jaakko Sahimaaon aloittanut yhteistyössä Duunitorin kanssa #Koeaika- projektin, jonka tarkoituksena on vuoden ajan sukeltaa suomalaiseen työelämään. Kuluva vuosi tulee viemään Jaakkoa ympäri Suomea erilaisiin työtehtäviin kuukausittain vaihtuvilla toimialoilla. Jaakon tavoitteena on syventää ymmärrystä työn merkityksellisyydestä ja sitä, mikä tekee työstä mielekästä sekä motivoivaa sitä tekeville yksilöille.

-Olen nähnyt työni puolesta monenlaisia työyhteisöjä, työkulttuureita ja työnkuvia. Uskon, että pystyn ulkopuolisin silmin ja asiantuntijan otteella tarkastelemaan työyhteisöjä uudella tavalla ja tarjoamaan uusa näkökulmia työn kehittämiseen ja toisaalta työn hyviin puoliin,Jaakko kertoo.

Ensi vuoden alussa julkaistavassa uudessa puheenvuorossaan Jaakko tuleekin kokoamaan yhteen nämä tarinat tältä matkalta ja oivallukset työn merkityksellisyyden elementeistä, motivaatiosta ja työn mielekkyydestä. Jaakon uusi inspiroiva puheenvuoro tulee tarjoamaan ainutlaatuisen katsauksen suomalaiseen työelämään ja uuden näkökulman työn merkityksellisyyteen.

Suurimman osan kommunikaatiosta tulisi tapahtua asynkronisesti

Modernista johtamisesta, teknologiasta, kettesyydestä ja kasvusta puhuva Sami Honkonen on merkittävän exitin tehnyt teknologiataustainen yrittäjä sekä modernin johtamisen asiantuntija. Hän on teknologiayritys Tomorrow Techin ja digitaalinen asuntokauppa-alusta DIAS Oy:n toimitusjohtaja. Ennen nykyisiä yrityksiään Sami keräsi 11 vuoden johtamiskokemuksen Reaktorilla.

”Olen ollut avoimien toimistojen ja ihmisten fyysisten kohtaamisten puolestapuhuja. Edellisen vuoden kokemusten pohjalta olen muuttanut mielipidettäni. En halua enää palata maailmaan, jossa suurin osa kommunikaatiosta on synkronista.

Muistan jo useita vuosia sitten lukeneeni tekstin, jossa suositeltiin suunnittelemaan organisaatio siten, että se tukee ensisijaisesti etänä työskentelemistä ja vasta toissijaisesti toimistotyöskentelyä. Olennainen osa tälläistä organisaatiota on asynkroninen kommunikaatio.”

Etätyönjohtamisessa korostuu kyky kuunnella 

Pitkän linjan työelämän uudistaja Pekka Pohjakallio antaa luennoillaan johtajille, esimiehille ja asiantuntijatyön tekijöille avaimet hyvinvoinnin johtamiseen, uupumisen ennaltaehkäisyyn ja merkityksellisen elämän määrittämiseen. Pekan puhe antaa esimiehille konkreettisia työkaluja tiimin hyvinvoinnin johtamiseen ja siihen, miten viedä nämä opit osaksi jaksamista tukevaa yrityskulttuuria. 

-Ensimmäinen muutos, joka etätyössä tapahtui oli se, että ihmiset alkoivat kääntyä esimiehen puoleen entistä enemmän ei-työhön liittyvissä asioissa. Esimiehen on hyväksyttävä, että osa omaa työnkuvaa on kuunnella ihmisiä ja auttaa heitä eteenpäin. Toinen keskeinen asia työyhteisössä on henkisen hyvinvoinnin paljastaminen ja läpinäkyvyys. On tärkeä pystyä puhumaan siitä, mikä on oman jaksamisen todellinen tila. 

MySpeaker Studiossa toteutat digitapahtumat – vastuullisesti, turvallisesti ja toimivasti!

MySpeaker-Studio-3-scaled

MySpeaker Studiossamme digitapahtumien järjestäminen onnistuu turvallisesti ja vastuullisesti kaikkien ohjeistusten ja säädösten mukaan. Muunneltavat 200m² tilat, tarvittaessa käyttöön otettavat erilliset huoneet, sekä tekniikkatiimi takaavat turvavälien sekä kokoontumisrajoitusten mukaiset tapahtumien toteutukset laadusta ja vaikuttavuudesta tinkimättä! Toteuta turvalliset digitapahtumat turvallisesti kanssamme!

Ilmoittaudu mukaan! Ethics Talk Live on Divercity and Inclusion 08.03. klo 15-16

Fair and equal treatment of employees was again identified as the most important aspect at work in the Nordic Business Ethics Survey 2020. There are research indicating that diverse teams perform better and that less diverse environments are more prone to corruption. We all have a role to play when it comes to securing diversity and inclusion at our workplaces! An inclusive workplace celebrates the value from different perspectives, backgrounds and profiles.

Join us on March 8 at 3 PM EET for the EthicsTalk Live on Diversity & Inclusion.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!